Hogy juthat a gyerek örökséghez? (tudásbázis)
Egy Horváth nevezetű fèrfi meghalt a lányát mègis felkereste a közjegyző pedig mèg kislány volt mikor elváltak a szülők. Azóta nem is látta,pedig 40-es a lány azóta.
Szóval,tudni fogják,hogy van gyereke.
Továbbra is az a kérdés, hogy juthat a gyerek az örökségéhez, ha nem szerez tudomást az apja haláláról.
Minek alapján keresik a férfiak gyerekeit akár házasságból való, akár itt-ott szétszórt gyerekről van szó?
Milyen iratra gondolsz? Nálunk a születési anyakönyvi kivonattól kezdve minden hivatalos papírunk megvan.
Fiam azt tudja igazolni ki az anyja, de hogy ki az apja azt mi hiába tudjuk ha az apa halála után nem tudunk az örökséghez hozzájutni. Az apák nem tárolják hivatalos formában hogy kik a gyerekeik.
Ha meg tudnék győződni a haláláról, nem tettem volna fel a kérdést, mert akkor tudnék intézkedni.
A kérdés az, hogyan örökölhet a gyerek, ha nem szerzünk tudomást az apa haláláról? Mi alapján értesítik a gyereket hogy meghalt az apja?
Visszakereshető az is, szerintem.
Nem árt rendben tartani a hivatalos iratokat.(Tanulság)
Az apa lakhelye szerinti önkormányzat hagyatéki osztályán érdeklődnék. Oda be kell jelenteni a halálesetet és az ott illetékes jegyző bonyolítja a hagyatéki eljárást.
Persze, abban az esetben, ha 99% meg vagyok győződve a haláláról.
Elvileg a válás mellett a gyermek elhelyezésről is dönt a bíróság.
Az anyukája vagyok. Még nem halt meg. Sok év óta mostanában először ránéztem a face oldalára, és tavaly őszi képet láttam róla. Döbbenet ahogy kinéz, agyon van zabálva, el van torzulva. Csoda hogy ilyen állapotban megélt ennyi évet. 70-en felül van. Jómódú.
Tehát ezért foglalkoztat, hogyan örökölhetne az én fiam is a többi szétszórt gyerekkel együtt.
A közvetlen hozzátartozó a legújabb élettársa. Azért tettem fel a kérdést, mert tudom hogy nem fogják az én fiamat megemlíteni ha az apa meghal. Majdnem felnőtt volt a fiam mikor az apja legelőször ránézett, pár évig tartották a kapcsolatot, aztán nem.
Gondoltam, hátha itt valaki tud valamit ez ügyben.
Közjegyző. Nem ügyvèd.
A közvetlen hozzátartozótól megkèrdezik,hogy van-e tudomása törvényes örökösről. Akkor illene bemondani.
További ajánlott fórumok:
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- 1 órája költözött el a férjem... hogyan élem/éljük a gyerekkel/ ezt túl...?
- Nem tudom elfogadni, hogy a páromnak már van egy gyereke!
- Vezeted a háztartást, gyereket nevelsz, hogy jut idő magadra?
- Egy anya hogyan juthat el addig, hogy meggyűlölje a gyerekét?