Hitelesség! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hitelesség!
Miért gondoljátok ezt?
Ez így változó,és mindenki láthatja másnak.
Az megnyugtató?
Akkor már nem a valóságot látod,hanem amit neked jelent.
Tudom.
Arra válaszoltam amit kérdeztél.
Nem vagyok hiteles,csak törekszem rá,hogy egyre több területen úgy tudjak viselkedni,ahogyan gondolom hogy kellene,és amiben hiszek.
Én nem tudok az lenni mindig ,szerintem az lehetetlenség.:)
Ki akar magának bonyodalmakat,felesleges konfliktusokat,olyan helyzeteket,amit úgy sem tud megértetni másokkal?:))
Ez csak a magáról alkotott véleményében igaz.
Ha valaki tényleg hiteltelen,és ő ezt vállalja fel,az jó,mert a saját maga megítélésében hiteles.
Viszont másban hiteltelen marad.
Atettei ellent fognak mondani a véleményének.
De értem mire gondolsz,és egyet értek!
Így van.
Épp akartam kérdezni, van itt valaki aki hitelesnek gondolja magát minden téren?
Értem.:))
Én is harcba szállnék ez ellen,mert ugye az viszont igencsak szubjektív,hogy ki ,kit is tart pozitív ember:))
Ez így van:)
És ha már matekosan próbáljuk megközelíteni,azért van így,mert az emberekben vannak tulajdonságok,jellemvonások ,amik az "állandó" halmazába esnek,és vannak olyan történések,cselekedetek,gondolatok,amik pedig a "változó" halmazába.
A hitelesség ,egyfajta "változó",így minden ember tud hiteles,és hiteltelen is lenni .
Igen,ha nincsen tisztában magával,akkor mondhatja.
Szerintem attól hiteles marad.
De ez is csak egy esetben igaz.
Ha abban hisz,hogy nem jó az önismerete.:DD
:DD
Igen,ezen lehetne gondolkozni,és mindig más jön ki!:))
Ha egy hiteltelen ember azt,mondja magáról,hogy ő hiteles,akkor hiteltelen volt.
De ha jól látja magát,egy hiteltelen,akkor hitelessé válik egy bizonyos szempontból.
ÉS ha ezután rájön,hogy tényleg hiteles volt amit mondott,akkor mondhatja,hogy hiteles,és mégsem az mert a tettei nem ezt tükrözik.:))))
Így van!
És ha egy hiteltelen ember kijelenti magáról,hogy ő nem hiteles,akkor abban a pillanatban hiteles volt,mert ez igaz,és jól látja magát.
Persze a tetteiben nem hiteles,de legalább van magáról egy valós önismerete.
(ami nem is biztos,hogy valós)
(Lehet ezt csavarni,és tekerni egy darabig:)))
Miért nem?
Te milyen véleményt képviseltél ?
Nem igazán olvastam vissza..:))
Dehogy nem!:))
Ha már matekozunk,akkor van abban egy olyan ,az egyenleteknél (ha jól emlékszem,ami igencsak nem biztos:DD),hogy mínusz ,meg mínusz az plussz!:)
Hiteltelenség+ hazugság= hitelesség!:))
Viszont van benne még egy csavar. Maradhat-e hiteles, ha ő nem tudja magáról, hogy ő az és ezért mondja? :))))
(nem ér felkiálltó jeleket küldeni) :))))
Tehát ha egy hiteles ember kijelenti magáról, hogy ő nem hiteles, akkor már nem is az :)
Amiből viszont következik még valami:
Az álszerénység sem hiteles tulajdonság :)