Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Hercegnő burgonya ♥ recept

Hercegnő burgonya ♥ recept

Elkészítési idő 45 perc

A Hercegnő burgonya ♥ hozzávalói:
1 kg burgonya
12 dkg vaj
4 tojássárgája
pici reszelt szerecsendió



A Hercegnő burgonya ♥ elkészítési módja:
A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfõzzük. Leszûrjük, és néhány percig fedõ nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük. Kivajazunk egy sütõlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Nagyon jó köret, mert jól is néz ki. Különbözõ halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé adjuk.


Kategória: Köretek receptjei


A hercegnő burgonya ♥ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook