Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Háziállatot tartók! Ti hogy oldjátok meg a nyaralást, több napos utazást? fórum

Háziállatot tartók! Ti hogy oldjátok meg a nyaralást, több napos utazást? (beszélgetős fórum)


1 2
45. Ghost👻 (válaszként erre: 44. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 31. 11:10
Nem marad ez mindig így, de azt elmondhatom, hogy ott a férjem és a lányom. Természetesen imádom őket, de egy nehéz nap után szeretek odabújni a csivimhez. Ő csak szeret és megnyugtat, sosem bántana meg. A legtisztább szívű élőlények ezen a bolygón.
44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 40. - L.luiselotte)
júl. 31. 11:07
Én most hogy leírtam kik nincsenek, rájöttem hogy csak az állataim vannak...
júl. 31. 11:05

Egyébként más mint a kutya az tény.

Ha boltba ugrok el, a kutya sír ha elmegyek + ha hazaérek. Elég megnyugodnia.


A macska tudomásul veszi ha hazaérek, és ennyi. :)

42. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 39. - Timycat)
júl. 31. 11:03
Nálam egy van és még nincs 6 hónapos...
41. l.luiselotte (válaszként erre: 40. - L.luiselotte)
júl. 31. 09:00
Mondjuk arra volt már példaa, ha napközben sokáig volt egyedül, a vállfákról leverte a ruhákat, a könyvszekrényről a könyveket és durcás képpel fogadott - de ehhez nem kellett nyaralni menni, elég volt egy húzósabb munkanap.
40. l.luiselotte (válaszként erre: 38. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 31. 08:58

Persze ott könnyű a macska ellátása, ahol egy városban vannak ill.élnek szülők, rokonok. Nekünk sincs az égvilágon senkink, csak fiam a macska és én,

qm.

39. timycat (válaszként erre: 38. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 31. 08:49

"A macska viszont jó ötlet, nem gondoltam hogy 2-3 napig egyedül lehet. Nem tesz kárt? Nem rágja szét a vezetékeket? Tapétát? Bútorokat?"


Nem. 2-3 napra simán hibernálják magukat. 2-3-4 nap egyedüllét után olyan kómásan tudnak előjönni, hogy tuti végigaludták azt azt a pár napot amíg nem voltunk otthon.

Pedig max. 4 napra nem is szoktam senkit megkérni, hogy nézzen rájuk. Ennyi idő után úgy fogadnak mintha mi sem történt volna.


A cica-szitterek szerint 4-5. naptól megy a macskáknál a" gondolkodás" hogy valami nem oké, akkor kezdenek nyaffogni. De még akkor is rengeteget alszanak, hozzánk nem szoktak idecuccolni a cicaszitterek, max napi 2szer rájuk néznek.


Legutóbb picit több mint 1 hetet voltunk távol. Na akkor nagyon nagy volt az öröm mikor hazaértünk, lógtak rajtunk pár napig.

Most megint nem vagyunk otthon, ma érünk haza, kíváncsi leszek a fogadtatásra.


Az lehet, hogy segíti a dolgot, hogy nálunk több cica van, elszórakoztatják egymást.

júl. 31. 08:36

Köszi amiket írtatok!

Hát elég megosztó téma. A kutyám 11 éves, 35 kg, soha sem volt máshol/másnál, más kutyákkal. A panzió kilőve, meg nagyon hozzám van nőve, a home office óta mégjobban. Nincs szívem se odaadni másnak, sem itthonhagyni.


A macska viszont jó ötlet, nem gondoltam hogy 2-3 napig egyedül lehet. Nem tesz kárt? Nem rágja szét a vezetékeket? Tapétát? Bútorokat?


Sajnos a szüleim nem élnek. Nagyszüleim sem. Testvérem nincs. Párom nincs. Így anyós/após sem.

37. Sirga
júl. 31. 08:17

A mi állatkáinkat anyukám szokta vállalni (együtt lakunk).

Hogy később mi lesz ... Talán panzió.

Egy ismerősöm nemrég vállalta egy cica gondozását, míg annak gazdái elutaztak. Magához vette a cicust erre az időre.

36. Bichi
júl. 31. 00:04

Szerintem a legegyszerűbb és egyben az állatkáidnak a legjobb,ha valaki odaköltözik, míg elutazol. Csak van valami rokon, vagy barát, aki megteszi neked. Lehet valamit felajánlani cserébe, mondjuk kaját, sütit, akár egy hétre is le lehet főzni előre, és természetesen előre beszerezni mindent, hogy neki semmi gondja ne legyen. Nekem mondjuk csak kutyám volt, és általában anyám költözött addig hozzánk, de olyan is volt, hogy inkább elvitte, elvolt ugyan, de nem volt az igazi. Elég sokk nekik ha nincs ott a gazdi, az új hely még rá is tesz erre. A macskák meg alapból kevésbé bírják az ilyen jellegű változást. Mondjuk az is igaz, hogy a macskát ha valaki néha feljár etetni otthon lehet hagyni ellentétben. Ha anyagilag megengedhetet jók a kutyapanziók, de ott meg nagyon utána kell nézni, hol hagyja ott az ember jószívvel, én mondjuk sehol.

Viszont az ismerőseidnek is igaza van, egy állat nagyon sokáig él, az nem megoldás, hogy sehova nem mész el évekig. Én nagy állatbarát vagyok, de annyit egy sem érne meg, hogy az év 365 napjára a lakásomhoz láncoljon...

35. timycat (válaszként erre: 34. - Timycat)
júl. 30. 20:09
Persze ha nem vagyunk otthon akkor kizárólag benti cicák, nem mehetnek ki.
júl. 30. 19:58

Mi 4 napra simán otthagyjuk őket felügyelet nélkül.


Csak amikor gyógyszerezés vagy eliminációs diéta volt valamelyiknek akkor volt kivitelezhetetlen.

33. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 19:54

Macskáink vannak. Fel sem merül, hogy magunkkal vigyük. Gyötrelem lenne nekik a belföld is, a külföld meg pláne, repcsieg abszolút felejtős.

Van cica-szitter fogadva, vagy barátok vagy húgom. Mikor ki ér rá.


Sok meló nincs velük, etetni, almolni, állítólag a 4-5. nap magasságában kezdenek nyaffogni utánunk, akkor picit játszani kell velük, szeretgetni őket.

32. Borian
júl. 30. 19:50

Hát, ez jó kérdés. Nekünk "karanténcicánk" lett, kinti mindig volt, de bentit tavaly tavasszal vállaltunk. Mivel a home office, home suli miatt azóta jbbára itthon voltunk, úgy szocializálódott, hogy nem bír egyedül lenni, a lakásban is űllandóan jön utánunk abba a hlyiségbe, ahol vayunk. Ha fél napra elmegyünk, nagy vertyogással fogad minket.

Tavaly elvittük nyaralni, 4 nap Tisza tó, de nem igazn volt jó, mert utált atózni, a szállodában nem találta a helyét, nyugtalan volt, a takarítónőktől félt, nem volt étvágya, hasmenése lett. Többet nem visszük, de mg nem találtam fel én sem a spanyol viaszt, hogy legyen, jövőre, ha normalizálódik a világ - remélhetőleg- szeretnénk elmenni a két kedvenc helyünkre Olaszországban, de az nagyon hosszú út.

Úgyhogy olvasgatok én is ötleteket....

31. *Szöszke* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 18:38
Mi megkértük apósom,hogy lakjon itt addig mi míg nyaralunk,ìgy volt a legjobb,nem is csak a háziállatok miatt,hanem nem maradt felügyeletlenül az egész ház.
30. jooeva
júl. 30. 18:28

Anyukám jön minden este át, ha elutazunk, megeteti a kutyánkat, meglocsolja a virágokat, kiüríti a postaládát, kiszellőztet.

Barátnőmék a nyaralás idejére kutyapanzióba adják a kedvencüket.

júl. 30. 18:08
Aposom eteti, itatja, engedi ki-be a kutyankat, anyosom locsolja a kinti virágokat.
júl. 30. 18:07
Most nézem a panzió árakat. :D Szép.
27. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 17:31
Amíg volt kutyánk a szomszéd járt át etetni, itatni a drótszőrű foxit. Akár egy hétig is. Persze, ha ők mentek el pár napra, addig mi láttuk el a palotapincsijüket. Többek közt ezért is aranyat ér egy jó szomszéd. 😀
júl. 30. 17:24
nyi, gurrau, eeeeeeeee, áúúúúúúú - ilyeneket
25. Bless the child (válaszként erre: 24. - L.luiselotte)
júl. 30. 17:10
Ok. Melyik nyelvjárást hasznalha?😀
24. l.luiselotte (válaszként erre: 23. - Bless the child)
júl. 30. 17:05
Picikével kell megbeszélni
júl. 30. 17:03
Elviszem hozzád Sándoromat:)
júl. 30. 17:01
2-3 napot ott lehet hagyni, ha nem tudna magának parancsolni a Sándor és 2 nap alatt felzabálja a 3 napos municiót, biztosan lesz vize, túl fogja élni. Mi is egyszer első nap hazajöttünk és elképedve láttam, hogy megették az összes kaját.Legrosszabb etttük az volt, hogy beköltöztek a ruhás szekrényeikbe, . szóval 2-3 nap nem gáz, ahogy Channa is irta
21. Bless the child (válaszként erre: 9. - Guruljka)
júl. 30. 16:54
A cicánk is benti, soha nem tette még ki a lábát a házból:) Őt nem tudom leadni sehová, azt meg nem várhatom el, hogy valaki a rokonságból eljárjon hozzánk őt rendezni. Egyedül nem hagyom több napra, így is eszetlen egy jószág, mire hazaérnénk széjjel szedné a házat. Októberre tervezünk egy 3 napos kiruccanást, addigra kiagyalom
20. andi6020 (válaszként erre: 19. - Andi6020)
júl. 30. 16:51
1 csivava, és 2 yorki.
19. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 16:50
3 kutyámat a kutyakozmezikus barátnőmmnél panzióztatom, a házat meg a macskát anyu őrzi úgy, hogy ideköltözik, amíg mi nyaralunk.
18. Guruljka (válaszként erre: 13. - Ghost👻)
júl. 30. 16:45
Ami azt illeti, egyik sem csak egy kissámli. De ha nekem lenne csivim, akkor ő is ismerné a szomszédaasszonyt, talán még szeretné is.
17. Channa* (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 16:44

A kutyát vidd magaddal. Keress kutyabarát helyeket.


A cicával mi úgy csináltuk, hogy a fürdőbe tettünk neki nem csak egy doboz almot, hanem, ahány elfért, illetve több tányérba száraz kaját és vizet, valamint egy aránylag nagy lavórba még vizet, nehogy szomjas legyen.

1 hetet így elvolt, ha épp nem volt senki, aki etesse/itassa, de jellemzően mindig volt valaki, aki eltudott menni hozzánk ellátni a cicát.


Ha 2-3 napra mentünk, akkor nem kellett senki, de ha hosszabbra, akkor igen.

16. Nanda
júl. 30. 16:44
Nekünk van pár tyúk, kacsa, 2 nyuszi, na meg a macskák, ha nem vagyunk itthon pár napig addig a szomszéd etet, ha meg ők mennek el akkor mi etetjük a galambjait, locsoljuk a virágait.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook