Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Házi Mascarpone recept

Házi Mascarpone recept

A Házi Mascarpone hozzávalói:
Fél.L. Parmalat tejszin
3tk. citromlé


Házi Mascarpone

A Házi Mascarpone elkészítési módja:
Nagyon jó minőségű 1/2liter 30 %-os valódi állati tejszínre van szükség hozzá, amit én merek javasolni az a PARMALAT márka, 3 teáskanál frissen facsart citromlé kell még.A tejszínt fel teszem főni, és amikor már forr, ekkor hozzá adom a citromlét és kicsi lángon folyton kevergetve 10-15 percig főzöm.. mikor már látom, hogy nem darabos hanem szép sima akkor szűrőt kibélelek egy textillel és hagyom csepegni.. minél tovább csepeg annál keményebb és krémesebb.. de legalább 3-4 óra jót tesz neki.
Aztán kiszedjük.. és tároló edénybe rakjuk.. további felhasználás mint a boltinál.
Ebből az adagból a kész termék 30 dkg.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 6. 10:33

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook