Havanese gazdik (beszélgetés)
Sziasztok gazdik és kutyik!
Remélem mindenki jól van. Ronnyka is remélem evett már és túl van a reggelin.
Látom, ma remek kalandjaik voltak a kutyusoknak. Nálunk este már volt egy kis száraztáp evés, de csak a lányom kedvéért. Most még megpróbálja beadni neki az orvosságot. Az a rossz hgoy egész este táblázatokat kellett csinálni a lányomnak, így nem tudott a kutyussal foglalkozni, pedig egésznap őt várja.
Neki a csip-csipplabda a mindene, a nagyobb plüss állatkákkal nem játszik. Babus azokat szereti.
Mollynak is van egy kutyusa,neve nincsen,de cipeli magával mindenhova:)
Ma nagyon megijedt szegény,a szomszéd fiú kutyus rámordult,Molly meg sírva menekült haza:(De nagyon durván neki ugrott a fiú kutyusnak,annak meg gondolom nem tetszett és helyretette Mollyt:)
Drága Arany!
Nagyon remélem, hogy Ronnykának megjön az étvágya is nemcsak a kedve. És jöjjön már a tavasz! Annyira várom már, sokkal kellemesebb úgy kutyával sétálgatni, mint ebben a hidegben és hóban, fagyban.
azt mondta, hgoy vannak rossz evő kutyusok, mint ahogy rossz evő gyerekek is vannak. Csak a Béress cseppet ajánlotta és a pasztát, hogy pótolja a hiányzó vitaminokat.
Ma már vidámabb, kiváncsi vagyok, lesz -e vacsi.
Sziasztok!
Ronykám túl van a tegnapi stresszen, újból a régi, már reggel jött ébreszteni minket.
Az evést viszont továbbra is hanyagolja.
sziasztok!
Most piheni ki a stresszt. Alszik mind a bunda, addig legalább nem ugrál a fájós lábain.
Ma nem is zajgatjuk, aztán holnap meglátjuk hogyan lesz.
Kedves Arany!
Olvastam a naplódban, hogy mi van Ronykával. Remélem, hogy hamarosan meggyógyul, nagyon drukkolok Nektek, hogy minél előbb legyen jól a kis drága! Szegény gondolom, mennyire megrémült a sok minden új dologtól, az injekciótól, stb.
Én is várom Ronykával kapcsolatban mi újság van?
Puszi minden gazinak és kutyinak!
Hahóóó!
Semmi hír Ronyról???
Na addig akkor kitartást!A szerda itt van pikk-pakk:)Habár sztem az a klinika annyiból jobb lenne,hogy jobban megtudnák vizsgálni Ronyt,nem?
Úgy értem ha szükséges vérvétel,UH,stb....na de majd szerdán a dokitok megmondja,hogy mi a teendő?!
Rita!
szerdán jön az orvos. Ma nem méltoztatott vacsorázni. Evett jutalom falatot, egy kis kiflit rágcsált , semmi több.
Már várom a szerdát.
Marcsika! az nagyon jó, hogy Picurral nem kell szenvedni az etetéssel. Látnál minket, hasalok a kutya mellett és kínálgatom, ő meg curokkol el. Akkor én utána. Kivilágított szobában, hát a szembe lévő lakóknak van min nevetni.
a Babus olyan ,hogy egész nap csak enne, bármit, de ő meg el van híva, fogyoztatni kéne. azt mondta az orvosa, hgoy a szíve nem sokáig bírja. de a gazdija nem mozgatja eleget, azért hozza többek között hozzánk, mert a Ronyval kicsit játszik, ugrál.
A tűzelésre mi is gondoltunk, hogy talán szagot kap és azért nem eszik, de hát már alig visszük le. És olyankor is csak pár dekát szokott fogyni. Most telefonáltagok az orvosnak, csak mindig foglalt.
Majd próbálkozok, amíg el nem érem.
Nagyon sajnálom Ronykát. Szerintem egy komoly orvos kellene neki, aki megmondja a betegségét és gyógyítja is.
Nálunk meg Picúr felfal mindent, azaz felfalna, ha kapna. Délben hát ne tudjátok meg annyit evett, szerintem többet, mint a férjem. Pulyka szárnyából és nyakából főztem levest és a főtt husokat imádja. Hát annyit bevágott belőle. Amikor mi a második fogáshoz értünk még abból is szeretett volna kapni, de abból nem adtunk neki, mert fűszeres volt.
Hát különben meg hogy jártunk az elmúlt héten. Picúr, aki teljesen szobatiszta, sőt lakástiszta volt eddig egyik éjjel bekakált, ráadásul a szőnyegre. A férjem sikálta, vett valami sprayt amivel valamennyire kijött. Majd szárítgatta a szőnyeget (kis szőnyegről van szó). Másnap ugyanúgy, ugyanarra a szőnyegre, hát akkor már nagyon mérgesek voltunk. Megint kiszedte a férjem a szőnyegből. De kitaláltam, hogy éjszakára csukjuk be a nagyszoba ajtaját és nem tud átmenni. Így is volt és nem kakált be sehová. Azóta minden este becsukjuk a nagyszobai ajtót. Eddig teljesen lakástiszta volt, nem pisilt sehová. Azt mondják, hogy azért volt, mert tüzeltek a lányok. A mi Picurunk teljesen bekanosodott és amikor a férjem levitte sétálni akkor is fejet lehajtva ment, mint az eszetlen és a szagokat kereste. Végre vége van talán a lányok tüzelésének és azóta Picúr a régi lett. Megbolondította őt a lányok szaga.
A férjem talált egy mennyasszonynak valót neki, megigérték, ha legközelebb tüzelni fog a lánykutyájuk (aki szintén havanese) Picúrt fogják hívni. Mi is nagyon várjuk már, hogy túl legyen az első szerelmen és hátha egy kicsit lenyugszik majd.
Totál ugyanezek a tünetek voltak a szomszédom bolognesánál amit te is leírsz és amiket kapott gyógyszert és mágneses kezelést helyretette.
Remélem nálatok is hamar rendbejön Rony lába!Ami még kérdéses,hogy mitől nincs étvágya?:(
Ez jó,hogy a kedve legalább jó:)Akkor csak nem olyan komoly a baj!De tényleg az a biztos,ha az orvos is megnézi.
Drukkolok nektek,de sztem minden rendben lesz!Az étvágyjavító meg előbb-utóbb meghozza majd Rony étvágyát:)Majd nem győzitek etetni:D
Érdekes, a kedve jó, most is alig tudjuk visszafogni, hogy ne ugráljon , ne erőltesse a lábát.
A Rottenbiller utca sarkán lévő Állatkórházba visszük, ha nem tud okosat mondani a megszokott orvosunk.
Majd beszámolok mindenről.
Elhiszem:(Melyik klinikára viszitek Ronyt,ha mégis kell vinni?
Én ma voltam a két kutyussal a mi orvosunknál.
Molly megkapta a veszettségelleni szúrit,meg kaptak cseppeket a kullancsok ellen.Ezeket a cseppeket havonta kell ismételni,úgyhogy egy hónap múlva megint megyünk,igaz akkor Molly kap még egy kombinált oltást.Aztán azt mondta a dokink,hogy a cseppek mellé,kell majd a nyakörv is,ezt is náluk vesszük majd meg egy hónap múlva,mert csak a cseppek nem elegendőek.Főleg akkor nem,ha bejön a jó idő és megyünk a kutyákkal csavarogni.Mi pedig megyünk sokat,úgyhogy fog kelleni mindenféle szer,hogy távol tartsuk a kullancsokat.
Jobbulást Ronynak,mindenképpen írjál majd róla,hogy mi van vele?!