Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Havanese gazdik fórum

Havanese gazdik (beszélgetés)

882. arany52 (válaszként erre: 881. - Daroki)
2009. márc. 15. 18:23

Ronyka nálunk is szeret szomszédolni. Eleinte nagyon tetszett a kis pindurka és minden alkalommal bevitte magához. Persze hamar megszokta a kutyus, hogyha nyilik az ajtó, mehet be. utána már beleunt a szomszéd és akkor kellemetlen volt ,hogy bemegy és úgy kell elkapni a grabancát. Így rászoktattuk, hogy nem mehet, csak ha tőlünk engedélyt kap. Annyira szépen megszokta, hogy ma már ha hívják be, nem mozdul, ül, rám néz és mikor mondom mehetsz, akkor indul. Annyira intelligensek, rettentő sok dologra megtaníthatók. A fiú kutyusoknak ez a jelőlés mániájuk, erről viszont nagyon nehéz leszokttni, ez valami ösztön.Nálunk otthon nem jelől, de idegenben szereti megjelőlni a helyet.

Puszi: Arany

881. daroki (válaszként erre: 880. - Arany52)
2009. márc. 15. 12:00

Köszönjük,neked is kellemes vasárnapot!Nálam olyan punnyadós,teszek-veszek,de csak szép kényelmesen:)

Molly nagy csavargó lesz sztem,mert már most is,ahogy nyílik az ajtó ő már ott van és szalad ki.Az első útja a szembeszomszédom.Ott szaglászik,aztán ha látja,hogy megyek tovább és nyitom a rácsot,ő megint ott terem és fut a másik oldalon lévő szomszédhoz:)Ott van a szerelme a Romy:D Ott már kapar és követeli,hogy engedjék be.Aztán ha nyílik az ajtó már bent is van,és a kis lüke nem is a Romynak örül,hanem elcsenni megy be oda,mindig felkap vmi plüssállatot és mr menekül is vele hazafele:D

Romy persze játszana vele,de Molly csak akkor foglalkozik vele,ha elvesszük tőle a plüsst:)

Amúgy most már fiú kutyát nem engedek be hozzánk,Romyt sem,mert mindig megjelölt itt nekem vmit,így most már kivan tiltva innen.

Vito az még jöhet,de ritkán jön ő is,Molly fél tőle nagyon.

880. arany52
2009. márc. 15. 09:55

szia!

Nagyon fogja Mollly is élvezni a lejárást. Úgy valóben nem jó hogy egyszer mehet, máskor nem, mert megszokja, akkor időben követeli. Ronyka is a délelőtti és esti sétát már várja, ha még nem készül a férjem, akkor ugatással jelzi az időt. Kivétel, mikor beteg, akkor látja hogy ágyban van és melléfekszik lábánál. Annyira érti, hogy nincs séta, nem is néz a hámja felé.

Kellemes vasárnapot: Arany

879. daroki (válaszként erre: 878. - Arany52)
2009. márc. 15. 07:58

Jaj,de szupi,hogy ilyen jól evett Ronyka!:)Végre már!

Erre látod nem is gondoltam,hogy esetleg a jó idő meghozhatja az ő étvágyát is.Lehet depis volt ő is a sok eső,hideg miatt:)De most már talán jön a jó idő és megmarad a jóétvágya is.

Én is várom már nagyon a melegebbet,márcsak Molly miatt is,mert még ő sem jár le rendesen,csak ha kicsit jobb idő van.

De nem szeretném összezavarni azzal,hogy egyszer lemehet,máskor meg nem,így a jóidőt most már megvárjuk,aztán ő is mehet le a többi kutyához,remélem a földön fetrengésről is leszokik idővel!

878. arany52
2009. márc. 14. 22:04

sziasztok!

Ma olyan szép idő volt, hogy Ronyka délelőtt és délután is egy kiadósat sétált és az étvágya is megjött tőle, két tányár csibehúst belakmározott. :))Talán most már hogy jön a jobb idő és többet mozoghat kint, ez a gond is megoldódik.

Puszika a többi picurkának : Arany

877. Maruszja (válaszként erre: 876. - Arany52)
2009. márc. 12. 21:33
Jaj, úgy örülök neki! Jó hatással van rá a másik kutyus úgy látom! No Picúr egyedül is akkorákat tud enni!
876. arany52 (válaszként erre: 875. - Maruszja)
2009. márc. 12. 21:22

Szia Marcsika!

Ronyka m falt.

Négy tányérral vaciláltunk, hogy mikor melyiket hová tegyük. mert most több napig itt van nálunk Babus. ő fantasztikusan eszik. Két tányérral adtam nekik, de mindegyik egyből akart enni, akkor a végén még két tálat hoztuk, és csalógattuk egyiket az egyik tányérhoz, másikat a másikhoz. A végén Ronyka is jól evett, Babus azért lehagyta. Most kifeküdt mindkettő.

a aszáraz koszt is fogyott. az mindig kint van, Rony rá se szokott nézni, de ma Babus nagyon rájét és azt már nem birt cérnával, ő is elkezdte enni. olyanok mint a kisgyerekek.:DDD

2009. márc. 12. 20:45
Sziasztok gazdik! Csendben vagytok nagyon. Remélem mindenki jól van! Ronnyka eszik már?
874. arany52
2009. márc. 10. 22:13

Mollyka,akkor az a tipus aki mindent a szájábavesz, az én Ronymmal ellentétben, aki még az ételt se akarja a szájábavenni. a szökéshez viszont ő is ért.

Holnap jön a kisbarátnője, most abban bizunk, hogy együtt talán jobban esznek. Babusnál nem gond az evés, még tulzásba is viszi. Hát kiváncsi leszek, hogy holnap jobb lesz-e együtt.

873. FHelga (válaszként erre: 872. - Daroki)
2009. márc. 10. 20:28
Édes istenem!!!akkor ő is minden evő:))
872. daroki (válaszként erre: 871. - Daroki)
2009. márc. 10. 19:08
Na szóval rajzszeg:)Egyszer nem tudtam leírni normálisan:D
871. daroki
2009. márc. 10. 19:07

Az én Mollym ma egy rajszöget rágcsált.Gyerekeimnek vannak ilyen színes műanyag végű rajtszegjeik.Na Mollyka ma talált egyet,ne kérdezzétek honnan?:)Szerencsére időben észrevettem és elvettem tőle.Meg is szidtam,egyből oda adtam a saját játékát,hogy tanulja meg mi az ővé.

A másik ami miatt ma jól megszidtam.Mentem ki teregetni a szárítóba,ő ilyenkor jön velem.Egy ideig jól elvan.Aztán amikor indulunk befele,ő gondol egyet és usgyi fel a 9.emeletre.De ma már ezzel nem elégedett meg,neki a 10.re kellett felmennie.Hiába hívom meg tiltom süket fülekre találok.Úgyhogy elkaptam a grabancát és nagyon megszidtam,kapott a seggére is,kiváncsi vagyok,hogy máskor is megpróbál-e csavarogni az engedélyem nélkül?!

870. arany52
2009. márc. 9. 22:29

sziasztok!

örülök, hogy a kiskutyák végül gazdikhoz kerülnek.

Látom Mollynak se ártott meg az elmevés.

Ronyka ma megint nem vacsizott. Úgy látszik hozzá kell szoknunk hogy egy nap esik,kettőn nem.

869. Maruszja (válaszként erre: 867. - FHelga)
2009. márc. 9. 15:22
Örülök neki nagyon!
868. daroki
2009. márc. 9. 15:16

Maradhattak a kiskutyik a a szomszédom ismerősénél,de gazdikat kell nekik is találni.Ma a nagyfiam osztálytársa említette,hogy kertesházba költöznek és oda pont jó lenne egy ilyen kutyus.Szóval utánajárok ennek és ha komolyan gondolják,akkor megkaphatják az egyik pincurkát:)

A többi kutyusnak pedig ők keresnek gazdit,remélem hamarosan mindenki szerető családba kerül!

867. FHelga
2009. márc. 9. 15:06
Jelentjük,Mollynak semmi baja nem lett a tegnap történtekből,kivéve,hogy kicsit most mé pörgösebb.
2009. márc. 9. 12:38

Remélem mindenki jól van: gazdik és kutyik is!

Ronnyka eszik már? A bérescsepp csak segít neki - reméljük!

865. arany52 (válaszként erre: 863. - Daroki)
2009. márc. 9. 10:06

szia Rita!

Drukkolok, hogy sikerüljön elhelyezni a kiskutyusokat. Igazán szép , hogy magatokraveszite ezt a gondot. Én s tudnám sorsára hagyni a picurkákat.

Sok sikert: Arany

864. Maruszja (válaszként erre: 863. - Daroki)
2009. márc. 8. 21:40
Szegénykék, remélem hogy sikerül intézni nekik valami jó helyet. Az egyik kolleganőméknél is született 5 kiskutya, most keresünk nekik gazdit, kettőnek már van. Olyan kis édesek.
863. daroki
2009. márc. 8. 19:36

Sziasztok!

Képzeljétek mi történt ma nálunk.Vki lerakott a házunk elé egy dobozba 3 kölyökkutyust:(

Órákig telefonálgattunk,egy menhely sem fogadta be a kutyusokat,persze több volt az olyan menhely ahol fel sem vették a telefonokat(mobilokat sem).Végül a szomszédom egyik rokona befogadta őket ma éjszakára,aztán ha nem tudja megtartani őket(eddig 4 kutyusa van)de volt már egyszerre 7 is neki,szóval ha ott nem maradhatnak,akkor reggel személyesen indulunk útnak a menhelyekre,hátha vhol sikerrel járunk!

Szorítsatok:)

862. FHelga
2009. márc. 8. 19:35
Na!!!!Már túl vagyunk az ijetségen(mi) mert hogy ő nem nagyon izgatta magát.Ma teljes tisztálkodás lesz a törpémnél.Csimbók,és köröm vágás.Fürdés.A füléből ki szoktátok ti vágni a szőrület????
861. Maruszja (válaszként erre: 858. - FHelga)
2009. márc. 8. 17:59

Remélem nincs komoly baja szegénykémnek! Annyira kell vigyázni ezekre a kis rosszcsontokra, mert mindenbe belenyalnak, próbálgatnak.

Majd írdd meg, hogy mi van vele!

860. FHelga
2009. márc. 8. 17:37
Jelentem túl vagyunk az ebéden,az ebéd utáni alváson,és ugyan olyan rossz,mint egyébként.Holnap azért elviszem a dokihoz.Csak nehogy éjjel világitson a sötétben:)
859. arany52 (válaszként erre: 858. - FHelga)
2009. márc. 8. 11:43
Juj, ez nem semmi. Reméljük nagyobb az ijedtség mint a baj.
858. FHelga
2009. márc. 8. 09:52
Sajan azt hiszem a generál elmarad,és minden más is....Molly lerágta egy elem végét,és kinyalta belőle ami benne volt.Felhivtam a dokit,azt mondta itassak vele tejet,és figyelgessem.Remélem nem lesz semmi,szegénykém már hülyének néz.Ő játszik,futkozik a kacsájával,én meg zokogva megyek mindenhova utánna.
857. FHelga
2009. márc. 7. 19:09
Jaj!!Holnap nálunk Molly babának nagy generál lesz!!!
856. daroki (válaszként erre: 855. - Lexi018)
2009. márc. 7. 16:00

Szia!

A szeme körül le kell vágni a szőrt.A könnyáztatta részt pedig felforralt,majd lehűtött vízzel kell lemosni mindennap.Kicsit macerás,de nem vészes:)

855. lexi018 (válaszként erre: 854. - Arany52)
2009. márc. 7. 13:02

köszi:) Hát már nagyon sokat foglalkoztunk vele...

Vettünk neki azt a "tüskés" fésűt,először meg sem engedte magát azzal fésülni,mindig harapdálta,egyszer be is kapott és vérzett az egész szájpadlása.De aztán lassan megszokta és mindig egyre nagyonn részt engedett vele fésülni.Mostmár elég jól tűri,de ha megunja,akkor kénytelenek vagyunk abbahagyni,mivel akkor már durvul.És a szeménél mit lehet kezdeni a könny által letapasdt szőrrel?

854. arany52 (válaszként erre: 853. - Lexi018)
2009. márc. 7. 12:40

Először kicsit macera a kozmetikázás, de aztán valamennyire megszokják. Esetleg az a gazdi próbálja először rendbehozni, akit falkavezérnek tekint, tőle többet eltűr. Ronyka is utálja a kozmetikázást, de muszály. Ő szőre törtfehér és a parkban, ahová hordjuk, fekete salak van lerakva. Gondolhatod mennyit kell tisztógatni őkelmét. Muszály megszokni, mert aztán összszed valami betegséget, meg hazahozza a családnak.

nagy-nagy türelemmel rá kell szoktatni, más nincs hátra.

853. lexi018
2009. márc. 7. 11:16

sziasztok!

van egy havanese (3 éves) kan kutyusom,menhelyről hoztam,és már nagyon hosszú és koszos a szőre,de nem engedi se lenyirni,se megfürdetni.Kozmetikában sem tudnak vele mit tenni.Mit ajánlatok?mit lehet vele akkor kezdeni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook