Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Havanese gazdik fórum

Havanese gazdik (beszélgetés)

1032. ittik86 (válaszként erre: 1030. - Daroki)
2009. ápr. 19. 19:49
Hát igen, ebből a szempontból nem jó, ha fekete színű a kutya. Még az arany szőrében is nehezen találom meg a Töfiben, hát még akkor a feketében!!
1031. daroki (válaszként erre: 1029. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 19:44
Na ez szuper!Reméljük,hogy semmi baja akkor!A doki meg tényleg legalább megnyugtatást ad,ha ránéz holnap.
1030. daroki (válaszként erre: 1028. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 19:43
Jaja,azt hiszem ez lesz,veszek a dokimnál,aztán majd figyuszolom a kutyikat.Megint nem lesz könnyű dolgom,két fekete kutyával:D
1029. ittik86
2009. ápr. 19. 19:42
Amúgy voltunk lent a kutyival és nem volt semmi gond!! Szerencsére! Kicsit megnyugodtam. Igaz nem volt semmilyen széklete, de ha baj lenne akkor biztos látszott volna és hasmenése lenne még mindig. Úgyhogy remélem tényleg csak az volt a gond, hogy erőlködött aranyom és azért vérzett!! De azért természetesen holnap elmegyünk az orvoshoz, csak hogy teljesen megnyugodjak!!
1028. ittik86 (válaszként erre: 1027. - Daroki)
2009. ápr. 19. 19:40
Vedd meg a nyakörvet és úgy is látni fogod, ha netalán nem használ, de lehetőleg használjon!!! Aztán ha mégsem, akkor még mindig tudsz venni nekik mást pl cseppet.
1027. daroki (válaszként erre: 1025. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 19:37

Igen,itt a kajáltatásban is születtek egészen eltérő vélemények az orvosaink között,miért pont a kullancsban értenének egyet?:)

A dokim amúgy árul kullancselleni nyakörvet,lassan vinnem kell Mollyt a hat hós oltására,lehet inkább nála veszek nyakörvet,ő azt nagyon dícsérte,igaz nála tudom megvenni:)De pl,említettem neki a kiltixet is és arra is azt mondta,hogy jó és nem akart rábeszélni,hogy mégis nála vegyek nyakörvet.

1026. daroki (válaszként erre: 999. - Maruszja)
2009. ápr. 19. 19:35

Na nem tudom,hogy nem vettem észre ezt a hozzászólásodat!De tényleg felháborító amit írtál!

A víz az alap lenne,hogy kiteszik neki!Banyek!Szegény kutyi:(Én már azt is eltudom képzelni,hogy enni sem adnak neki akkor sem,ha otthon van a srác.

Mindenképpen írjál neki,bár sztem az ilyet nem fogja meghatni egy email:(

1025. ittik86 (válaszként erre: 1024. - Daroki)
2009. ápr. 19. 19:34

Úgy tűnik minden orvosnak más a véleménye ezekről a dolgokról. Aztán az is lehet, hogy nekem azért mondta a doki, hogy a csepp jó, mert több pénzt hagyok ott. Nem tudom, bár nem sajnálom rá a pénzt!!

Ahogy gondolod, de neten is utána tudsz szerintem olvasni!

Jobb minél nagyobb védelmet biztosítani nekik, mert csak egyszer kell, hogy belemenjen az a dög és már meg is lehet a baj!

1024. daroki (válaszként erre: 1023. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 19:31

Na ez is milyen érdekes!A cseppekre azt mondta a dokim,hogy havonta kell ismételni,a nyakörvre pedig,hogy ne higyjem el ami rávan írva.Tehát ha pl.hat hónapos védelmet nyújt(vagyis ez van ráírva)akkor vegyek le belőle kettőt:(

Én azt hiszem a nyakörv mellé teszem le a voksomat,aztán ha megyünk velünk fásabb,erdős helyre,akkor kapnak pluszban cseppeket is.

1023. ittik86 (válaszként erre: 1021. - Daroki)
2009. ápr. 19. 19:24
Mi azt a cseppet vettük neki, amit szoktak reklámozni a tv-ben is. Kikértem akkor a doki véleményét, mert mint írtam rengeteg volt benne és muszáj volt valamit kitalálni nehogy baj legyen. Ő azt mondta, hogy ezt ajánlja, mert ez a leghatásosabb, azt mondta nekem, hogy a nyakörv nem használ sokat. Ezt lehet, hogy csak a marra és a hátára kell csepegtetni, de az egész testén hat. Az viszont igaz, hogy csak 6 hónapig és 1500 Ft volt tavaly. Idén még nem vettem neki, de holnap fogok, nem tudom mennyit drágult.
1022. ittik86 (válaszként erre: 1020. - Daroki)
2009. ápr. 19. 19:21

Egyszer volt, hogy vittük a rendelőbe és nem volt ott a dokink, mert éppen kihívták egy kutyihoz. A fiatal tanulója látta el a kutyát, de eléggé amatőr volt még. Ez azért annyira nem tetszett, de persze azt is megértem, hogy nem lehet egyből olyan profi, de azt meg ők értsék meg, hogy gondos kezekbe akarom adni a kutyát, mert én meg aggódom érte :-D

Most rengeteg kullancs van!! Mikor még nem itt laktunk a városban, hanem a szélén, akkor ott volt olyan nap, hogy 6-ot szedtem ki a kutyából!!! Nem volt semmi!!

1021. daroki (válaszként erre: 1019. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 19:18

A cseppekből is van többféle.Azt olvastam,hogy belemegy ugyan a kullancs,de a cseppek hatása miatt,nem tudja magát megszívni,mert a cseppek máreganyagai kinyiffantják a kis dögöt.

Én még nem vettem nekik semmit,én nagyon a nyakörvben gondolkodom....csak az meg állítólag iszonyat büdös és kicsit parázok miatta,mert nekem van 3 gyerkőm akik puszillgatják,ölelgetik a kutyákat,ez a nyakörv meg mindig rajta lenne a kutyikon.A csepp meg kevés védettséget nyújt,ha erdős,fás helyre megyünk velük.Most pedig jön a nyár,mi megyünk sokat velük...szóval még mindig bizonytalan vagyok melyiket is vegyem??

1020. daroki (válaszként erre: 1018. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 19:15

Igen,ezzel én is így vagyok,hogy jobban szeretem a saját dokinkhoz vinni,bár ha vki más látta el,igazából azzal sem volt bajom.De szerencsére ez ritkán van,volt.

Megmondom őszintén,hogy Nelsi idejében nem volt ennyi kullancs,pedig őt is vittük magunkkal sok helyre,de szerencsére nem szerették a kullancsok:)

1019. ittik86 (válaszként erre: 1017. - Daroki)
2009. ápr. 19. 19:13
Ezt a cseppet vettük neki, amit a marra és a hátára kell cseppenteni. De tavaly is vettünk neki és mind hiába! :-(
1018. ittik86 (válaszként erre: 1016. - Daroki)
2009. ápr. 19. 19:13

Húh akkor nagy szerencse, hogy nem ment bele kullancs,mert az ő bundájában aztán tényleg nagyon nehéz lehetett volna megtalálni!! De akkor szerencsére nem is volt rá szükség :-DDD

Az tényleg jó dolog lehet, mert bármikor szükség van rá akkor egyből ott van.

Nálunk oké, hogy készenlétben van, de ha netalántán pont akkor utazik el valahova, akkor nagy szivacs van!! Bár vannak itt többen is, még van az a lehetőség, hogy szólok másnak, de én jobb szeretem a dokijához vinni, vagy őt hívni, mert ő azért már valamennyire ismeri.

1017. daroki (válaszként erre: 1014. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 19:07
Amúgy védekeztek vmivel a kullancsok ellen?
1016. daroki (válaszként erre: 1014. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 19:07

Nekem fekete spanim volt.A 15 éve alatt egy kullancs nem ment bele,őt a toklászok szerették nagyon:(

Nálunk tényleg jó,hogy ilyenkor is rendel a dokink,habár most nézem,hogy most fejezte be a rendelést:)

1015. ittik86 (válaszként erre: 1012. - Daroki)
2009. ápr. 19. 19:02

Tüneményesek tudnak lenni :-DDD

És az a sok-sok szeretet, amit tudnak adni :-DDDD Fantasztikusak :-DDD

1014. ittik86 (válaszként erre: 1011. - Daroki)
2009. ápr. 19. 19:02

Húh szegény!! A szerencse, hogy tényleg időben észrevettétek a dolgot és vittétek dokihoz, ahol megkapta a megfelelő ellátást!

Nálunk is készenlétben vannak a dokik, de nincsenek a rendelőben. Szombaton még vannak, de csak délelőtt 9-10-ig. De ha gond van, meg van a dokinak a tel.száma és ha hívom kijön. Csak akkor természetesen fizetni kell a kiszállásért is:-D De ha ilyen lenne nem foglalkoznék a pénzzel!!!!

Most, hogy észre vettem benne azt a kettőt fésülöm naponta többször, azokat is fésülés közben vettem észre. De ilyen nagy bundiban elég nehéz felfedezni a kis dögöket! Az mondjuk szerencse, hogy nem fekete színű a kutya :-D

1013. daroki (válaszként erre: 1009. - Maruszja)
2009. ápr. 19. 18:53
A 17 év az tényleg szép kor már egy kutyusnál:)Ma én is annyi pici kutyust láttam,mintha mindenki most vett volna kölyökkutyust magának:)
1012. daroki (válaszként erre: 1008. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 18:51
Dehogyis nézünk hülyének!Itt mindannyian állatmániások vagyunk,én meg plusz veled érzek,nekem is volt spánielem,imádtuk őt is:)
1011. daroki (válaszként erre: 1004. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 18:49

Amikor Eduba belement a kullancs akkor rá két-három napra jött elő neki a véres hányás,bágyadtság.Még mi is időben vittük el a dokihoz,kapott szúrikat és hamar helyrejött.

Az én állatorvosom rendel mindennap,így nálunk nem gond,ha vasárnap van baj az állatokkal.

Inkább nézéttek át még többször a kutyust,lehet találsz benne vhol amit eddig nem vettél észre!

1010. ittik86 (válaszként erre: 1009. - Maruszja)
2009. ápr. 19. 18:17

Jaj istenem szegénykém! Sajnálom!!! De elég szép kort megélt!!! 17 éves az nem semmi!!!

Milyen fajta a kicsi?

Az én tutyim is mikor kicsi volt, hát meg tudtam volna zabálni:-DDD Nagyon édesek tudnak lenni :-DDD

1009. Maruszja (válaszként erre: 1008. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 18:11
A temetőbe, ahová sűrűn járunk - sajnos - most halt meg egy kutya 17 éves volt. Picúr nagyon jókat játszott vele. Most vittek egy kicsit, jaj olyan édes, kicsit fél még, mert picike. Most hozták el az anyjától. Mindig viszünk neki valami juti falit és olyan édes. Lehet, hogy már megismer bennünket, meg már barátkozik Picúrral is.
1008. ittik86 (válaszként erre: 1007. - Maruszja)
2009. ápr. 19. 18:09

Lehet sokan hülyének is tartanak ezért, de nagyon szeretem az én kis töfimet :-DDD

És nagyon tudok aggódni, ha valami baja van. Most meg már ráadásul 10 éves lesz nyáron, úgyhogy nem éppen az a fiatal kis legény. Ezért is aggódom jobban!

1007. Maruszja (válaszként erre: 1006. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 18:04
Vidd is. Én is annyira tudok aggódni, ha valami probléma van a kutyussal, mintha gyerek lenne. Ugyanúgy féltem, óvom, mint annak idején a gyereket.
1006. ittik86 (válaszként erre: 1005. - Maruszja)
2009. ápr. 19. 17:30

Az én tutyimban már nagyon sok kullancs volt. Sajnos nagyon szeretik őt, és mivel hosszú a szőre, könnyen meg is kapaszkodnak benne a dögök. Szedtem már ki belőle borsó nagyságút is, sőt volt, amelyik már bab nagyságúra is megszívta magát. De eddig(lekopogom) szerencsénk volt és nem volt semmi gond!!

A hasa biztos fáj neki, mert evett füvet is. Persze megnézem, remélem már nem lesz az!! Holnap pedig mindenképpen elviszem dokihoz!!!

1005. Maruszja
2009. ápr. 19. 17:25

No persze, hogy azt javasolja a doki, hogy ne ma vasárnap vidd, hanem hétköznap, holnap.

Ilyenek ezek az orvosok!

Egyébként, ha nem ment bele a kullancs, nem attól volt a hasmenése. A miénknek a szőrén is volt már kullancs és onnan vettük le, még mielőtt bele ment volna. Egy másik alkalommal azonban már benne volt a dög és szemöldökcsipesszel szedtük ki, majd tetran kenőccsel bekentem a helyét. Meg is gyógyult, azaz már semmi nem látszik. Akkor egy kicsit rózsaszin volt, de a szemöldökcsipesztől.

Szerintem mástól van a hasmenése és ha lementek vele és kakil nézdd meg, hogy véres-e még? És holnap mindenképp orvos márcsak a megnyugtatásotokra is!

1004. ittik86 (válaszként erre: 1003. - Daroki)
2009. ápr. 19. 16:28

Természetesen elviszem mindenképpen orvoshoz, de azt sem tudom, hogy egyáltalán várhatok-e vele holnapig. Felhívtam a dokit, ő azt mondta, hogy vigyem holnap.

Igen én is olvastam, hogy ez lehet a kullancs miatt is. De nem mászott még a bőrébe bele, csak a szőrén volt. Remélem előtte sem. De nem is volt megduzzadva.

Nagyon remélem, hogy nem lesz nagy baja!!!!!

1003. daroki (válaszként erre: 1001. - Ittik86)
2009. ápr. 19. 16:26

Mindenképpen állatorvost javasolnék.Sajnos a kullancs nem játék,nagyon nehéz észrevenni a kis dögöket:(És sajna a véres széklet lehet a kullancs miatt is:(

Az én kutyim tavaly nem fosott tőle,hanem véreset hányt és bágyadt volt.Valószínűleg babesiás lett:(De szerencsére kapott szúrikat,így teljesen rendbejött!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook