Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Létezik olyan orvos aki szètnyílt hasizom műtétet laporoszkópiával csinàlja?
Köszi
A kedves ❗MOM OF TWINS PLUS❗ a Facebook plasztika csoportban több lány mellplasztika képével vissza élt!
Azóta már törölte innen magát!
Vigyázzatok vele ha vissza térne!
Nekem mindig is fura volt ez a nő... En ki is raktam egy ideje innen a naplombol..
Engem hétfön mütöttek és következö kedden a kontrollon mondta a doki,hogy nem kell tovább hordanom, addig oltottam is magam. A haskötöt nyugodtan huzhatod lejjebb vagy ahogy kényelmes. Igazitsd ahogy jo :) KI én sem nyitottam az elsö kontrollog, de ha csuszkált igazitottam :) Gyors felépülést :)
És akin volt kompressziós harisnya, meddig viselte műtét után?
Csajok, ti műtét után igazgattátok a hősködőtöket? Tegnap műtöttek és mára picit felcsúszott az egész, bár nem vagyok biztos benne, hogy változna valami is, ha lejjebb lenne, de picit mintha nyomná a varratom. Lehúzni nem merem, de egyedül kinyitni sem. :) amúgy alagsorosabbra van állítva és ha a wc-n ülök, felül picit nagynak érzem, de ülve, fekve jó szoros.
Látod, látod mondtam én január végén, hogy hamar eljön a te időd is meglásd😌😍 Már túl is vagy rajta 🙏 Gyógyulgass 💋
Köszönöm a válaszod. Kívánom, hogy most már minden rendbe legyen veled. Elég ijesztő lehetett, amikor elkezdett folyni a víz.
Sziasztok! Nőnapra új pocit kaptam, mától én is a laposhasúak táborát erősítem! Ha majd lesz fotóm, írok a naplómba! :)
Az első császárnál szanaszét vágták mindent, úgy nézett ki a varrat mint egy hullámzó tenger, ráadásul a doki varatot hagyott bennem és durván szétnyílt a sebem. A másodiknál dokit váltottam azt mondta hogy ő még ilyen csúnya és elcseszett hasat az életben nem látott. Egy komplett orvosi team jött aki a hasam bámulta hogy ez mi a f.sz? A második terhességem alatt mondta a doki hogy ezt plasztikázni kell 100% úgy el lett basszintva. Attól hogy valaki császáros nem feltétlenül lesz kötényhasa. 9 éves koromtól sportoltam, soha nem voltam vékony de sovàny sem. 10-10 kgt híztam a két terhesség alatt. Nekem ezt mondták hogy azért nem értek hozzá nincs orvosi diplomám. A lényeg hogy végre vége. Már csak gyógyulni kell. 😊
Igen,akár 6 honap is lehet mire kialakul. Azt tapintással megmondja a doki. Hord a haskötöt és vigyázz magadra :) Gyors felépülést :)
Nekem is késöbb kezdett,pár hetesen dagadni. Ha megmozgattam a hasam,rendesen lehetett érezni,hogy lötyög benne valami. Aztán a doki megprobálta leszivatni,de nem igen jött semmi. Vártunk, hátha magátol kezd rendbejönni, de nem igy volt. Utat tört magának, kinyilt a heg és folyt belölem a viz. Ezt szó szerint lehet érteni. Akkor összevarrta,ugy nézett ki rendben lesz lassan. 7 hetesen ismét bekerült a csö,mert csak dagadt a hasam. Egy hétig volt bent a csö,kis tasakba folydogált a cucc. Egy hét után semmi nem jött és kivettük a csövet.
Most mentem 3 honaposan és már ránézésre mondta ez folyadék , aztán fekve nyomkodta,és mondta hogy nincs még egy kis részen letapadva. Mondta kéne egy ultrahang majd,hogy megnézzük hol a gond.
A sebem szép, azzal mostár nincs gond. Egy nagyon pici pont van ahol kivettük a csövet, hogy nehezen gyógyult,de az is már épp csak felszini.
A heg mentén van egy vastagodás, azt ki fogja vágni, korrigál kicsit a csücskön is az oldalamon.
Nekem is feszül,annyira nem vészes, csak olyan mint amikor sok folyadékot iszok és tele a hasam.
Azt nem igazán értem mi a köze a császárnak a kötényhashoz? Ott nem tudnak zsirt,bört eltávolitani és ugy összevarrni. Nekem is 3 császárom volt és attol lett lógó hasam,hogy amit hiztam a terhességgel az a hasamra rakodott és ahogy nött a hasam az lehúzódott és lett az "uszogumi". Mivel megvágják ott lent a szöveteket,már nem tudja visszahuzni fogyással sem a bört. Ezért lehet csak mütéttel. Az csak egy dolog ,ha nem szépen varrják össze. Nekem a doki mondta,hogy hihetetlenek ezek a dokik,hogy nem képesek ugyanott vágni ... Nekem 3 helyen volt a vágás,igaz nem kis távolságra,de a plasztikai doki látta :D
Nekem is már meg kellett emelni,annyira lógott, de mostmár jo lesz :)
Nekem a doki megmondta. Elcseszték az első császárom iszonyatosan nagy kötényhasam lett, de mivel tudtuk hogy akarunk még gyereket így nem csinálttam még akkor hanem csak a második császár után. És az még jobban vitte a kötényhasat lefelé. Mosakodni odalent csak úgy tudtam hogy megemeltem a hasam. Nem egy kellemes élmény. Nekem egyből műtét után mondta a doki hogy mekkora volt meg mennyi zsírt szívott le
Örülök neki,hogy mostmár az akagút végén vagy😀Innét már csak 1 lépés és rendben leszel!!szorítok,pusz!
Sziasztok!Most voltam vissza a 3 hónapos kontrollon. Mindent rendben talált a doki,Varratom volt amit kihúzott,de azt mondta az átlagosnál szebben gyógyulok.A hasam nekem is duzzad, de ez kb fél év,mire rendbe jön. A fiss műtötteknek gyors felépülést kívánok,és sok türelmet!Pihenjetek,ne akarjatok mindent egyszerre csinálni,hisz ez a műtét mégha nem is fáj annyira,nagy műtét.
Szia, honnan tudja az ember, hogy folyadék van a hasában? Illetve a doki milyen módszerrel állapítja meg? Tegnap voltam 2hetes, voltam varratszedesen, a doki azt mondta, hogy duzzadas es a kemenyseg feszules meg akar fel evig is lehet ilyen, de kulonosebben nem vizsgalt meg. Nekem nem lett lapos hasam,
Sziasztok! Mellkisebbítésre tudtok ajánlani dokit? Van itt valaki esetleg akinek volt ilyen műtétje?
Szia! Érdekelne, hogy végig volt folyadék a hasadban? Én most vagyok 3 hetes, kb 10 napja kezdődött a “dagadás”. A sebem nem okoz problémát de ez a folyadékgyülem nagyon kellemetlen feszülő érzéssel jár. Tudom, hogy türelemmel kell lenni, de nem könnyű .🙂
Sziasztok :) Ma voltam a 3 honapos kontrollon. Megint van folyadék a hasamban. Meg amire azt hittem megvastagodott varrat, az zsír összegyülve. Mennem kell majd egy kb fél órás beavatkozásra, helyi érzéstelenitésben fogja csinálni. Megnyitja,kivágja a csomót, meg korrigálja a bört is, a folyadékot is leszivatja. Szóval ezért olyan nagy még a hasam.... Szoval még nincs vége... De azt mondja, nyárra szép lapos lesz a hasam. Meg van egy kis csücsök bal oldalon,azt is helyrehozza.
Remélem mindenki jól van és szépen gyógyul :)
Lányok! A műtéti árak és a műtét kivitelezése nem egyforma, mondták a konzultációkon. Állítólag azért van a hatalmas árkülönbség, mert van olyan plasztikai sebész, aki felszívódó varratokkal dolgozik és minőségibb technikával. Igaz ez? Nekem izomvarrás+zsírleszívás is lenne, 55 évesen és - diéta után - 76 kilósan, tehát nem mindegy. Szerintetek?
szia! gyere a naplomba, hátha “segg”ít 😂 nekem is elég vaskos volt a derekam, és volt potseggem is hátul a derekam on, nem mondom h tökéletes, de fényévekkel jobban néz most ki. 10 honapja műtöttek. vannak hullamvolgyek, de összességében elégedett vagyok, és a has kb egy év alatt áll be, ha ilyesmi lesz a végeredmény mint ma, korrekció, új műtét szóba se kerülhet! 😘
Sziasztok! Én csütörtökön leszek 3 hetes, a sebem szépen gyógyul, de duzzadt a hasam, feszül. Ezt sokan írtátok, így egy kicsit megnyugodtam. Remélem hamar felszívódik. Nekem Tb-re csinálták Budapesten.
Engem Győrben műtöttek és teljesen elégedett vagyok.Dr Kővári Péter műtött holnap megyek hozzá kontrollra. Képeim vannak fent ha érdekel.
Akkor az pajzsmirigy betegség. Ha az antitpo magas... Ráadásul autoimmun....
Igen, elhiszem amit írsz. Minden szakorvosnál voltam, negatívak a leleteim, egyedül az anti-tpo magas. Koromnál fogva fájnak az izületeim, de így is rendszeresen úszom-aerobicozom. 74 kg-nál nem tudok lejjebb menni és ezzel kibékülnék, de a hasi kitüremkedésem és a hátamon lévő puklik nagyon nem akarnak eltűnni.
Győr környékén nem tudtok jó plasztikai sebészt?
Szia!
Lehetséges, hogy nem leszek túl népszerű ezzel a válasszal, de hidd el teljes mértékben a jószándék vezérel. Elhiszem, h el vagy keseredve, mert nem sikerült lefogynod, azonban azt fontos tudnod, hogy a hasplasztika nem fogyókúra! Nem fogja megoldani a túlsúlykérdést, esetleg még tetőzi is a bajt mondjuk egy nehezeden gyógyuló heggel, ödémával. A legfontosabb, h előtte már lefogyj, olyan mértékig és egy olyan diétával, amit utánna hosszú távon is tartani tudsz. Meg kellene hogy találd a túlsúly okát. Megfelelő tornát végzel, megfelelő (zsírégető) pulzustartományban? Milyen diétát tartasz, szakember állította össze? Van esetleg egészségügyi probléma,(hormonzavar, inzulinrezisztencia stb.) ami okozhatja a hízást? De hogy a kérdéseidre is válaszoljak! 1., én kis mértékű zsírleszívást láttam, azok igen, eltűntették az oldali zsírt 2., igen, több ismerősöm is van, aki azóta máshova hízik (hát, kar), de a hasuk lapos. 3., altatás nagyon szubjektív, én remegtem, rázott a hideg, de hányingerem nem volt 4., irodai munkára 2 hetet mondanak, de itt többek és a saját tapasztalatom is az, h az egész napos ülés nagyon megterhelő, puffad tőle a has. Szerintem 4 hétig kerülni kellene, persze ha megoldható. Méhet/hüvelyt nem érinti ez a történet.
Sok sikert kívánok, bármelyik úton is indulsz el!
Csajok egy kerdes5 hetes vagyok dokim mondta mostmar levehetem nappalra is a haskotot ha nem olyan jol erzem magam vegyem vissza levettem jottem mentem kb 3 orara a hegem voros szinu lett.Volt nektek is ilyen?
Félek, de muszáj megcsináltatnom a hasplasztikát, mert depressziós lettem, hogy a háj miatt "két fenekem" van és semmi nadrág nem áll jól, nagyon kitüremkedik a háj 3 év rendszeres torna+ étkezés után is. Kérlek titeket, hogy írjátok meg: 1) Valóban eltűnik a hasi oldalháj a plasztika+leszíssal? 2) Más testrészek hájasodnak a műtét után? 3) Altatás után mit tapasztaltatok? Irodai munkára mikorlehet visszamenni? Méh-hüvely változott a plasztikától? (Sajnos a Móri kórházról és Pukancsik dr-ról továbbra sincs semmi infóm). Tele vagyok aggodalommal. Őszinte válaszotokat megköszönöm előre is.
További ajánlott fórumok: