Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Örülök, h szépen gyógyulsz 🙂
Én egyik napról a másikra 6 hetesen hagytam el a haskötőt, de nagyon keményedett, duzzadt a hasam, szörnyű volt estére. Úgyhogy visszatettem és fokozatosan kezdtem növelni a nélküle töltött időt, kb.két hétig tartott, és utánna már el tudtam hagyni teljesen.
Szerintem a kocogással várd meg a 6 hetes kontrollt, és kérd ki a doki véleményét, nekem 8 hetesen engedte a kardió mozgást, és 12 hetesen a hasizom erősítést.
Akiknek hasizmot varrtak, nagyon tudom ajánlani, h mielőtt erősítő gyakorlatokat végez, menjen el gyógytornászhoz, aki ért hozzá, és felír olyan gyakorlatokat, és ami fontos, megtanítja helyesen elvégezni, (a csoportos alakformáló/ zsírégető tornákon szörnyű h mik mennek, többet árt mint használ, tisztelet a kivételnek) ami megerősíti a törzsizmokat, és ezzel megelőzhető a későbbi rossz tartás, hát-derékfájás. Két-három hónap gyógytorna/ gerinctorna után már mehet bármi!
Szia
4 hetes koromban tőlem kifejezetten kérte az orvosom, hogy most már éjszaka ne használjam a haskötőt. Edzést viszont még 6 hetes korom után is sokáig haskötőben végeztem.
Kb. 3 hetesen kezdtem elliptikus trénerezni, 4 hetesen sulyzós edzés, de csak finoman, 6 hetes kortól hasizom (de nekem nem vartak izmot).
Sziasztok!
Köszönöm a múltkori válaszokat, hasizom-varratok terén már mérföldekkel jobb a helyzet, pl. a tüsszentéstől sem sírom el magam :)
Egy kérdés... lassan közeledem a 6 hetes fordulóhoz (jövő péntek), és szeretnék szabadulni a haskötőtől is majd, meg nagyon szeretnék nekiállni újra edzeni. Ki hogy csinálta, aki már túlvan ezen? Egyből le a haskötőt, és többet vissza sem tettétek, vagy fokozatosan, először csak kis időre vettétek le?
Az edzés.. én saját testsúlyos edzést csinálok, ma már guggoltan párat, meg felsőtestre csináltam egy-két gyakorlatot laza gumiszalaggal, hasizmot nem terhelve. Viszont szeretnék elkezdeni kocogni is, ebbe szerintetek a 6 hetes forduló hétvégéjén belevághatok? Persze azt egyelőre csak haskötőben.
Köszönöm előre is a válaszokat :)
És még annyit hogy a futószalagos dokik csináljak meg egybe a kettőt! Az igazán korrekt nem teszi! Egy has műtét lehet 3 óra is (általában kevesebb de 2-2.5 az normál)azt pedig tudni kell hogy steril helyen IS egy bizonyos időt túllépve a levegőben levő mikrobák is veszélyesek a nyitott részre. 3 óra után minden perc számít.
És ez nem életveszélyt megelőző műtét tehát igen egy szívműtét tovább tart de az indokolt és muszáj kockáztatni ez viszont nem az a buli.
Ezt is érdemes figyelembe venni!
Nezegesd a képeket itt a fórumon, olvass vissza, kopogj naplókba, nézz videót a YouTubeon.
De ennél is fontosabb: ne intézetet válassz hanem orvost, mégpedig nézd meg a munkáit de ne az általa közzétett képeket hanem mások általi képeket adott orvos munkájáról.
Nézz utána mi a fő profilja, és ha ez megvan jó a személyes talalka. Az is lehet hogy nem győz meg és keresel tovább.
Érdemes tudni műtét előtt kell lefogyni és nem utána tehát nem félidőben kell ezt a műtéte végeztetni hanem a fogyás végén! Kevesebb probléma van ha nincs olyan nagy zsír réteg már.
Szerintem abban az intézetben maximum az egyik orvos alkalmas egy kombinált műtétre a másik nem. De nem akarom megsérteni ezért nem írom ki melyikük nem az.
Szerintem keresgélj még!
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, egyelőre még tájékozódom! Az idén november, decemberre tervezem a hasplasztikát mellnagyobbítással kombinálva. Erre nem olvastam még tapasztalatot, de szívesen fogadnám, mert igen nagy műtét és picit izgulok! A Budapest Plasztikát néztem ki, nem tudom van-e velük valakinek tapasztalata... Monika2929 szeretném olvasni a naplódat! 😁 Köszönöm hogy befogadtok!
A következő hat hétben mindig lesz valami úgyhogy légy türelmes mert ez ilyen! Elmúlik valami lesz helyette majd más. Az idő megoldja.
Türelem.
Sziasztok, tegnap hazajohettem.
Ez mutet utani masodik nap, mar jarkalok egyedul, de persze nagyon kenyelmetlen. Nem jo se menni, se ulni se fekudni, ejjel aludni sem tutdtam, annyira fajt a nyakam, hatam.
Mikortol lesz egy picit jobb?
Koszi
Szia!
Én minden szint játszottam akkor és még most is sőt a nunim is lila volt :-( nem szép látvány de ez van. Naplómba meg tudod nézni a képeket.
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?