Háromszor lőném seggbe sörétessel azt, aki képes volt egy... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem tudom mit kellett volna írnom, hogy eléggé pc kompatibilis legyek.
A leginkább pc az lett volna, ha nem írok semmi ilyesmit, vagy mondjuk az eszkimókra fogom, őket úgysem védi meg senki...
Hát igen, valami ilyesmit olvastam, de ott a gólyákról volt szó.
Nagyon profi vagy, gratulálok. Látszik hogy képben vagy!
Vagy ez?
Ezt találtam:
"Veszélyek és természetvédelem: Bár a solymászat hagyományos, a Közel-Keleten folytatott vadászatok jelentős madárpusztítást is okoznak, ami veszélyezteti a vándormadár-populációkat. "
Nem tudom bekopizni a linket, bár még be is írtam a keresőbe, hátha elő jön a hír valahonnan. Kb 1-1,5 éve olvastam valahol, hogy ez divat arrafelé.
Mondhatnám, hogy jáj, jáj, jáj!!! de nagyon sajnálom,de szerintem ez bőven benne van a pakliban. Ha itthon söréttel lövik a gólyát, ott ahol tele vannak fegyverrel az arab biológusok, etológusok, kalasnyikovot használnak.
Nekem ez életszerű cikk volt.
Ezzel nem azt mondom, hogy ez ott nemzeti sport, valószínű, hogy ott is a nagyon egyszerű emberek sportja...
Hány arab országban láttad?
Az az állítás, hogy az arab országokban versenyszerűen, dicsőségből lövik a magasban keringő gólyákat,erősen túlzó, általánosító, és inkább városi legenda jellegű.
Nem létezik ilyen széles körben elfogadott "hagyomány" vagy "verseny"
Sok helyen épp ellenkezőleg: védik a vonuló madarakat, és természetvédelmi programok működnek.
Undorító, ha egyet is lelőnek, nem vitatom, de most olyat állítasz, jó informáltságodat fényezve, mintha egy külföldi éppen látta volna, hogy lelövik a gólyát, és elkezdené otthon állítani, ezek a magyarok barbárok, a gólyákat használják céltáblának.
Elhiszem, hogy láthattál ilyet is, de mindegyik országra nem kivetíthető. Van benne egy kis valós alap (vadászat előfordul), de a kommented ebben a formában túlzás és félrevezető.
Az arab országokban úgy bizonyítják, hogy jó céllövők, hogy a jó magasan keringő gólyákra géppisztollyal lőnek. Rajtuk keresztül szállnak a gólyák délnek.
Az a bajnok, azé a dicsőség, aki le tud szedni egyet.
Borzasztó, de ez van...
Repülés közben lőtt rá. Eltalálta. Lezuhant a gólya és össze is törte magát a söréten kívül. Milyen ember tesz ilyet egy ártatlan madárral?
Nem halna bele az illető, ha seggbe lőné valaki sörétes puskával. De meggondolná legközelebb, mit csinál.
Húúú! Nem lesz ez kicsit szigorú büntetés? Lehet, hogy el sem találta.
Mi lenne ha az lenne a büntetése, hogy írja le 100x szépírással azt,hogy: "Az értelmes emberek nem lövöldöznek gólyákra!"
Csak, hogy megtanulja!
További ajánlott fórumok:
- Fontosnak tartod a napi háromszori étkezést?
- Tegnap kihúzták az egyik fogamat. Ma reggelre azon a helyen háromszorosára dagadt az arcom. Ez normális foghúzás után?
- Azt mondják, háromszor halunk meg
- OTP folyószámlámról vásárláskor háromszor húzták le az összeget, mit lehet ilyenkor tenni?
- Ha háromszor újrakezdték, negyedszer is fogják majd?
- Kinek mennyi idősen hagyta el a babája a nappali háromszori alvásból az egyiket?