Harangozó vezetéknévhez milyen szép hangzású fiúnevet adnátok? (beszélgetés)
Harangozó Sebastian - beceneve: Szebi
Harangozó Robert (magyarosan Róbert, de így rövid o-val másképpen hangzik!) beceneve: Robi
A Harangozó Zolta nekem azért tetszik, mert olyan, mintha a vezetéknév utolsó szótagja és a keresztnév első szótagja visszhangot keltene, és így ritmusos, kötődik a harangozó jelentésével is.
De előrebocsátom, hogy valaki irtózik attól, hogy vezetéknevek jelentésével játszó Keresztnevet adjanak. Nekem tetszenek.
Eddig senki sem javasolta, de szerintem szép és rövid is, régi is: Mór
idegen nyelvű helyeken nagyon fontos, hogy könnyen kiejthető, rövid legyen a név, amit könnyű megjegyezni is. :)
Ez borzalmas :)
Vizualizálom kiejtve a szóvégződéssel: zóóóÁÁÁ...
Jajjnekem, annyira béna szerintem az alliteráló név... el sem hiszem, hogy van, akinek ez a mániája... Szörnyű, miért kell ezt erőltetni?!
Nekem a hozzászólásokból tetszett pár:
Harangozó Máté
Harangozó Dávid
Harangozó Pál
Harangozó Ádám
Harangozó Csaba?
De szerintem nektek is könnyebb lenne, ha lenne pár nevetek, ami egyáltalán tetszik, és azokhoz próbálgatnátok ki a vezetéknevet.
Akár olvasgassátok: [link]
Vegulis a Bence a Benedekbol notte ki magat, mint onallosodott becenev. Bencus, na az mar nekem sok. Becenevet nem kell tovabb becezni :))
Jo a Benedek, aranyos.
Nagypapáknak mi a neve? Egyik sem lenne jó?
Régen tiszteletből valamelyiket választották.
Ha titokban tartanátok, s valamelyik mellett döntenétek, akkor nagyon boldoggá tennétek az illető nagypapát!
Na persze, megértem, ha valami különlegeset akartok adni, de sokszor nem a különlegeset szereti a gyerek, amikor már "érti is, tudja is", hogy mi a neve.
Nem olvastam vegig az otleteket. En az alabbiak szt.dontenek: mivel a Harangozo nevben szereplo maganhangzok melyek a,a,o, o ezert olyat keresnek, amiben magas maganhangok vannak,max.egy pl. Abel, Benedek, Daniel, David, amugy a Benett (is) tokeletes lenne. Semmikepp nem alliteralnek H-H es nem a meglevo massalhangzok valamelyikevel kezdenem... Ugy ennyi!
:) Boldog babavarast!
Harangozó Ádám, szerintem ez szép.
Vagy Harangozó Noel. Esetleg. :)
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Egy lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Híres emberek, kiknek vezetékneve egy népcsoportot, nemzetet, földrajzi nevet, (város.folyó. hegy...stb) jelent.
- Híres Lászlók (lehet vezetéknévis)
- Nagyon ritka magyar vezetékneveket tudtok ajánlani nekem?