Halas ételeket ide! (beszélgetés)
Kedves egészségetekre!
Én is szerettem, valóban nem hétköznapi kaja!
Csőben sült potyka.
Egyébként potyka, márna, balin = az u.n. szárazabb, parázs-húsú halból jó, a harcsát ne rontsd el ezzel a recepttel légyszi!
A halat kb. 2,5-3,0 cm vastagra szeld, sózod, borsozod.
Zománcos tepsit (oldalát is!) vastagon kikened vajjal és arra vastagon tejfölt.
Belesorakoztatod (élire állítva) a halszeleteket, körberakod vastagra szelt hasáb burgonyával.
A két ellentétes sarkába tégy 1-1 piros csípős paprikát.
Az egészet borítsd be vajjal, locsold egy citrom levével. Utána vastagon kendd meg is tejföllel. Teaszűrőn keresztül pedig szórd be a tetejét (mindenütt lepje be!) finom zsemlemorzsával.
Alufóliával beborítva, forró sütőben, de közepes lángon süsd, ha már puha, fólia le, a tetejét szép pirosra sütöd! Jó étvágyat!!!
- apró halat irdalás és sózás után paprikás-lisztbe forgatva, lassú tűzön, ropogósra sütve szeretem
- ha nagyobb, akkor lapjára félbevágva, de akkor is irdalva, hogy lehetőleg a húsban levő természetes víztartalmat kisülje magából
- persz a hagyományos panírozással rántva, de akkor már inkább kb. 3-4 cm széles szeletekben
- ünnepi asztalra van egy ünnepi receptem. Valamikor réges-régen egy szakácskönyvben találtam, "csőben sült potyka" néven. Ha kéritek, szívesen ideírom az elkészítési módot.
tengeri hal filebol:
bepacoltam kb. egy orara egy boros-chilis-szojaszoszos trutyiba. utana pici fokhagymaval, reszelt gyomberrel izesitettem, feltekercseltem es fogpiszkaloval rogzitettem. egy labasba tettem mirelit zoldsegkevereket, ralocsoltam pici husleveslet, tetejere tettem a haltekercseket es kis langon keszre paroltam.
ha valakinek nem eleg a zoldseg koret a hal melle, a parolt rizs is illik hozza.
Szeretem a halat, és szeretnék rendszeresen enni, de nem szeretek panírozni - ami nem is épp diétás úgy mellékesen! :-D
Ti milyen halas ételeket szoktatok csinálni?
További ajánlott fórumok:
- Írj olyan ételeket, édességeket, amelyeknek a nevében város vagy ország szerepel
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Kerti buliba milyen ételeket ajánlotok ilyen melegben?
- Milyen ételeket tudunk kirántani?