Hajnali gondolatok (beszélgetés)
Kecskerágóra nem gondoltál? Az is örökzöld, irtó szép fényes levelei vannak, viszont egyáltalán nem szúr, barátságos. :-)
Annak is van valami jelentéktelen virágja, de télen abból piros bogyócskák lesznek, nagyon jópofi.
Az elég intenzíven növekszik, hamarabb lesz belőle nagy zöld, és azt is lehet akár fa alakra is nevelni, bármit lehet vele csinálni. Én már többször átrakosgattam a kecskerágó bokrokat, most itt nem jó, inkább amott legyen - hát még azt is kibírja. :-)
Vannak amiket alakítani kell .
A magyal hasonlít a mahóniához azt hiszem,csak virága más,de ugyan olyan szúrós.
Neeem. Egy kis pezsgőspohárnyi, nadehát én nem ihatok, a cukor gyogyi mellett azt egyáltalán nem szabad.
A kosztos meg gyárilag soha semmit, de mégis ő állított be tegnap a pezsgős üveggel.
Akkor meg én már arra "vendégeket" hívtam, ha már a gyermek a párjával úgyis itthon volt. :-)
Na így aztán engedd el a hajam volt, kb. negyed órán keresztül, egy pohár pezsivel, kosztos egy (pezsgős) pohár naracslével, jól kirúgtunk a hámból. :-)
Én azt nem játszom.
Szerintem kevés volt az a "kis" pezsgő, nem?
hun van még a hajnal!
öreg este van!
Azt remélhetően sikerül még ifjabb korában, de ha nem, az se baj.
Hely van bőven.
Az egy olyan elharapózós növény. Terjeszkedik. Ha egy neki megszabott helyen el kellene férnie, azzal az elvárással előbb-utóbb gond lesz. Az ember megnyírogatná imitt-amott, az meg ellenáll, megszurkál. :-)
Ha soha nem akarod megrendszabályozni, akkor nem lesz vele ilyesfajta gondod. Az egész kertet csak nem növi tele... Nade nem is lesz fácska alakja. Arra idomítani, alakítgatni kell. :-)
De Évi, nem értelek, mit kell egy díszfával "csinálni"?
Kiültetem, oszt' örülök, ha látom, nem?
Mi van itt? Ilyen nagyon készülődik mindenki a szilveszter estére?
Hahó Hajnali Madár! :-)
Mindenkinek BUÉK!
Elég nehéz kezelni, bármit is akarsz csinálni vele, de végülis fel van már találva a munkavédelmi kesztyű. :-)
Egyébként tényleg egy világbajnok, igénytelen, roppant dekoratív, a macskák meg aligha tudnak felmászni rá, ahhoz vékonyak az ágacskái.
Neked az valószínűleg pont megfelelő növényke. :-)
De szép. És miért ne szúrhatna? Nem akarok felmászni rá.
Örökzöld és szép. A bogyóit tavaszra leeszik a madarak.
A virága kevésbé érdekel, lehet meglepetés.
Láttam kicsikét, fa alakra metszették, ha jól sejtem.
Én régóta egy magyalt szeretnék karácsonyfának, kint az udvaron.
Cinkegolyókkal, etetőkkel díszíteném.
Szépek az örökzöld levelei, a macskák a szúrósságát pedig nem díjaznák.
Igen, a gyomor az nem akarja követni a szintkülönbség változást. :-)
Én meg a páternosztert utálom. A lifttel még csak-csak elvagyok, de azzal az emeletes szerkezettel nagyon hadilábon állok. Abba nem szállok be, félek hogy nem jutok ki... :-)
Egy kicsike szerintem nekem is van. Én még panel lakásban is úgy érzem magam, mint akit bezártak egy dobozba... :-)
Igaz hogy egy liftben nem kapok azonnal sikitófrászt, de nem is az a kedvenc helyem. :-)
Akinek meg egyébként nincs némi klausztrofóbiája, az tartózkodjon egy darabig ilyesfajta helyeken, osztán majd lesz neki is. :-)
Atyaég, én tuti frusztrált lennék egy olyan helységben, ahonnét nem lehet kilátni... :-)
Remélem, téged nem fog ez ott Alsón zavarni. Mindenesetre, ha valami ideges tüneteket észlelnél magadon, gondolj esetleg erre is. :-)
Egyébként meg tedd oda a kinti, majdan díszítendő fádat oda, ahova akarod... meg főleg ahol azok látják jól, akiknek azt a látványt elsősorban szánod.
Magadnak - és a rajtad kívül netalántán ottartózkodóknak meg díszíthetsz egyet esetleg bentre is. :-)