Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Galyasági betyáros paprikás recept

Galyasági betyáros paprikás recept

Elkészítési idő 50 perc

A Galyasági betyáros paprikás hozzávalói:
10 dkg. füstölt húsos szalonna,
2 db. közepesen nagy vöröshagyma,
fűszerpaprika,
só,
őrölt fekete borts,
35 dkg. sertéshús,
l kg. zöldbab,
3 evőkanál liszt,
2 dl. tejfel.


A Galyasági betyáros paprikás elkészítési módja:
szalonna zsírját kiplvasztjuk, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikázzuk izlés szerint, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a friss, feldarabolt zöldbabot. Lefödjük az ételt és készre pároljuk. A vágán a lisztel és tejfellel besűrotjük, felrottyantjuk. A szalonnapörcökkel díszítve tálaljuk.

Bográcsban készítve az igazi.


Kategória: Húsételek receptjei


A galyasági betyáros paprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook