Ha nagy leszek, tanító- néni/bácsi leszek... (beszélgetés)
Hát tényleg kizsákmányolók. Az mondjuk, hogy a teljesítetlenekért fizetni kell, talán motivál. Habár jó sok pénzt be tudnának ezzel zsebelni itt is!:D
Nálunk ilyen nincs szerencsére. A nyelvórák, a tesik, minden ingyenes, kivéve az extrém sportokat. Ha meg valamit nem akarok felvenni de úgy járnék órára, az is megoldható lenne szerintem. Nagyon sokan csinálták azt a nyelvvel, hogy felvették, aztán csesztek jönni, foglalva ezzel más elől a helyet, és a végére 3-an maradtunk...
Áh, ez teljességgel lehetetlen, tényleg durva,ami már ebben a suliban folyik.:S
Régebben nem ez volt, most hozták be ezt a rendszert, hogy fizetni kell a nem teljesített tárgyakért, meg nagyon sok mindenért.
Komolyan??? Ez nagyon durva! Olyat nem lehet, hogy beülsz az első órára, anélkül, hogy felvetted volna? Aztán ha tetszik, majd felveszed.
Akkor én ne is panaszkodjak, ugye?:D
Igen, le tudom, plusz pénzért.:)
A legjobban ez idegesít ebben a suliban, hogy a diákokon próbálnak meggazdagodni. Komolyan, már mindenért pénzt szednek, már csak az hiányzik, hogy a WC használatért is fizetnünk kelljen.:)
Jó neked!:)
Ha nem tetszik, le tudod adni te is, gondolom. Nálunk legalábbis így van.:)
Sziasztok!
Ismeri valaki a nyelv és stílusgyakorlat nevű tantárgyat?(angol nyelven)
Szabadon választható tárgyként szeretném felvenni, de nem tudom mit is foglal magában ez a tárgy.
Előre is köszi, ha tud valaki segíteni.
Hű ez érdekes. Akkor miért nem írtad azt, hogy nagyi házába megyek?:D
Nálatok is megy akkor az ellenőrzés ilyenkor, ha nincs otthon valaki?:)
Rendben, megtettem a tőlem telhetőt!:)
Én is nagyon remélem, hogy tudunk segíteni majd. Nekem 1-1 óra feldolgozásával szokott néha baj lenni, hogy nem megfelelően mérem fel a tudásukat, vagy az időt nézem el, ilyenek. Egyébként imádok órát tervezni, egyénin legalábbis. Csoportoson nem, mert mindig az okosak mondják meg, mi hogy legyen!:)
Igazán nincs mit:D Szívesen segítek ha tudok. Remélem később is tudunk majd segíteni egymásnak.
Ja, írtam privit.
Na, sokkal világosabb! köszönöm szépen.
látszik, hogy nálunk ezek nagyon nem voltak megtanítva...:S
Értem, sokat segítettél!
És a másik kérdésnél a megfigyelés az kire vonatkozik? a tanár hogyan ismeri fel a képességeit a gyereknek, vagy én hogyan látom, vagy a gyerek megnyilvánulásait kell figyelni?
Megértem a lényegét, csak azt nem soha, hogy kire vonatkozik...:S
Tipke, segíts!:)
Utálok hospitálási naplót írni, nem értem a feladatot (én már csak ilyen értetlen vagyok:D)
"- Milyen módon történt az iskolába szoktatás? Hogyan látja az óvoda - iskola átmenet problémáinak megoldását?
- Hogyan valósult meg a képességek, készségek megfigyelése, felismerése? (alapkészségek, részkészségek, anyanyelvi képességek: beszéd, kommunikáció, stb.)"
Ez 2 szempont, a harmadik világos!:D
ezeknek is egy része az, de pl. nem tudom mi az óvoda-iskola probléma.
Na, erre voltam kíváncsi!:)
A 20 fő még tök sok, hozzánk képest. Nálunk van olyan, ahol teljesen másról szól az előadás meg a gyakorlat.
Nem a tanítási gyakorlatról beszéltem, hanem a rendes óráitokról. Ott nincsenek gyakorlati tárgyak? Szeminárium a neve, azt hiszem.
7 tárgyat? Nálunk 12-őt. Igaz, 2 hetünk volt rá, de 12 órát hospitálni is kell. Így jön ki a 2 hét.
Még mindig nem egyről beszélünk, de így is érdekes, amit mondasz.
Mi általában minden héten tanítunk. Ha nem simán, akkor vmt-n, vagy fordítva, vagy mindkettőt. Próbálunk alkalmazkodni egymáshoz, ha valakinek dolga van az adott héten, vagy sok a zh, akkor más vállalja.
Nálunk pl. nincs is környezetismeret, és mostmár rajz sem volt az utóbbi évben.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Nem leszek nagymama! A gyerekem döntött így. Van köztetek aki ugyanebben a cipőben jár?
- Mi legyek, ha "nagy leszek"?
- Majd ha nagymama leszek, akkor sütök, főzök...
- Nagy baj ha nyáron bagoly leszek és nappal alszok és este vagyok ébren?
- Mostanság nagyon fáradt vagyok és könnyedén ingerült leszek, miért lehet ez?