Ha nagy leszek, tanító- néni/bácsi leszek... (beszélgetés)
Jó lenne ha nekünk is 6-án kezdődne. Csak emiatt nem. Sőt, az első két héten be se kell nagyon járni. Csak néhány órára. Aztán persze sok lesz a szünet a két óra közt. Jajj nagyon utálooom!:(
Te miért várod annyira? Az egyénid miatt?:)
Hát nekem elég jól telt a 7vévgém:p
Nekünk 6.án kezdődik... Hát én már nagyon várom:D
Szia! A hétvégém nekem ugyanolyan, mint a hétköznapok. Most mondjuk kivétel volt, elmentem hazulról, de jobban jártam volna, ha itthon maradok.:)
Remélem te azért jobban érezted magad!:)
A suli fogalmam sincs, mikor kezdődik, a beiskolázás miatt valószínűleg augusztus végén. De nagyon nem akarok vissza menni. Most elkezdek egy másik képzést is, azt viszont várom.:)
Ahogy nézegettem, nem sok választási lehetősége lesz. Viszont jó tanárokat kapnak, ha úgy lesz, ahogy le van írva:). Ha még nem tette, próbálja meg kialakítani az órarendjét.
Koleszos lesz, vagy albérletbe megy? Izgul már, várja?:)
Kedves Maminkó!:)
Oktatókról egyelőre nem tudok mit mondani, fogalmam sincs, ki fogja tanítani és milyen képességű a "kislány"!:) Ha okos (értem ezalatt hogy nem kell magolnia, satöbbi) és talpraesett akkor nyert ügye van mindenhol!:)
Az első félév...a mostani elsősök az énekkel szenvedtek, igen, mi nem annyira. Nálunk a filozófiával volt gond. Én a matekkal, a biológiával és a fizikával szenvedtem sokat. De hát képességektől függ.:)
Ha van személyes kérdés, nyugodtan írjanak privátban vagy e-mail-en (gomboc7@freemail.hu). Nagyon szívesen segítek, amiben tudok.
Hát nálunk meg éppen ellenkezőleg van ezek szerint. A pszicho tesztes volt sokszor, a magyar szintén habis. Nektek csak 1-1 tépétek volt? Írod, hogy az éneked elsőre sikerült. Nekünk 3 féléven keresztül van ének tépénk.
Az meg hogy nincsenek ilyen gügye tárgyaitok, felháborító!:D Nekünk volt 3 félévig politológiánk, előtte filozófia, etika, esztétika, most a közgáz...
Jó nektek azzal a 7 tárggyal. Nekünk sem lesz sok, csak az órák közti szünetet gyűlölöm. Most 8 tárgyunk lesz a gyakszikat nem beleszámítva és a szigorlatot sem. Meg a szabadon választható tárgyakat sem.:)
Nekünk nem volt, s már nem is lesz (egyik se). Most már csak 7db tantárgyunk lesz.
Az ének tp-m elsőre sikerült 4-esre, a matek 2-esre:D, a tesi 3-asra. Eddig csak pszicón,és magyaron buktam 1x.
Hát az lenne a normális...Mi az énekkel szívunk a legjobban meg a matekkal. Sokan ezeken csúsztak el úgy, hogy egy évvel elmaradtak. Meg a tesi tépé se a kedvenc. Valahogy nem mennek ezek.
Nektek is volt politológiátok? A mostani félévben közgázunk lesz...sose tanultam, kíváncsi vagyok, mi lesz abból is...
Akinek nincs meg a tantárgypedagógiája. Most én is ezzel vagyok bajban. Az énekem nem lett meg egy éve, rendesen taníthattam, nem volt előfeltétel. Most viszont, hogy folytassam az egyénit, minden tp kell. (Persze, ez is érdekes. Elkezdhettem, de nem folytathatom....kössz....) Azóta megcsináltam, de van még egy ének tp, ami 5-6. osztályos tananyagról szól...amit én ugye nem is taníthatok majd sose...na és emiatt áll a bál most, még nem tudom, hogy taníthatok-e idén...
Jó, mi? Kiborulok ettől a sulitól idegileg...
Hát igen, az egyéni ilyen. Mondjuk, az én gyakvezetőm tojik az egészre. Hála istennek.:)
Azonosan voltunk mi is elosztva csoportosan, de azután derült ki, hogy ki az, aki nem taníthat. Mert hát ez itt így logikus. Fordítva gondolkodás...
Nálunk szó szerint csoportos. Mondjuk, csoporttól függ. Mi egy csoportban vagyunk 9-en, de másik csoportban csak 3-an. Mi úgy csináljuk, hogy egy 45 perces órát 3 ember tanít le. Tehát 15 15 15 perc. Ezáltal alkalmazkodni kell, marhára figyelni az időt, nehogy kiszúrjak a másikkal. Ezért idegesítő az egész, és szétizgulom magam, mire kiállok elébük. Egyénivel ez nem okozott gondot. Viszont a másik csoport, ahol 3-an vannak, nem ilyen ugye. Egy ember tanít, mint nálatok.
Megkönnyíti az ember dolgát a mi csoportos felállásunk, de meg is nehezíti. Főleg, amikor nem azonos hullámhosszon vagy a társaiddal. A gyerek is megérzi ugyebár, hogy más a személyiségünk. Sokkal másabb a hangulat, az órai munka mindegyikőnknél. Pedig csak 10 perces váltásról van szó...
Abba a suliba megyek ahová anno én is jártam. A volt alsós osztályfőnököm most az igazgató. Szóval...
Én általában fejből csinálom az óraterveket. Persze vannak könyveim (mondóka, tankönyvek...), vagy régebbi óratervezetekből. Nálunk csoportoson is csak 1 ember tanít, csak hátul ott ülnek a többiek is. Ezért csoportos. Nálatok ez hogy működik?
Remélem, tudunk majd ezzel a fórummal segíteni is egymáson! :)
Gondolok itt az ötletek adására, játékokra, ilyesmikre. Tényleg, te fejből dolgozol, vagy van valamilyen könyved? Hogy készülsz fel egy órára?
A csoportoson megmondják a többiek kábé hogy mit csinálunk, és kész. Illetve alkalmazkodni kell, és az az 5-10 perc nem olyan sok, nem kell megerőltetni magam.
Ja, hogy ott választani is lehet? Az igen, mentem átiratkozok!:D
Nekem fogalmam sincs még a külsős gyaksziról. Azt sem tudom, hol fogadnak majd.
Két osztályt kell egyszerre tanítanod?
25 órának hirdetik. Azt mondták még év végén, hogy augusztus végétől megkezdődik, megyünk díszíteni, évnyitóra, ilyenek. Fogalmam nincs, mi lesz ebből az egészből.
Nálatok mit kellett csinálni?
Azokon voltunk mi is...pedagógiai pszichológiai meg ilyenek. ha volt még más is.
Én most a beiskolázási gyakorlatot várom!:)
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Nem leszek nagymama! A gyerekem döntött így. Van köztetek aki ugyanebben a cipőben jár?
- Mi legyek, ha "nagy leszek"?
- Majd ha nagymama leszek, akkor sütök, főzök...
- Nagy baj ha nyáron bagoly leszek és nappal alszok és este vagyok ébren?
- Mostanság nagyon fáradt vagyok és könnyedén ingerült leszek, miért lehet ez?