Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ha magasabb beosztással járó feladatot végzek, akkor jár-e a magasabb munkakör bére? fórum

Ha magasabb beosztással járó feladatot végzek, akkor jár-e a magasabb munkakör bére? (tudásbázis kérdés)


18. t_marcsi (válaszként erre: 16. - T_marcsi)
2012. jún. 2. 16:12
Mert nem fizetik ki az utiköltséget, és a fizetésem nem fedezi a munkába járásomat.
17. e41a021e6e (válaszként erre: 16. - T_marcsi)
2012. jún. 2. 15:45
Miért nem?
16. t_marcsi (válaszként erre: 15. - E41a021e6e)
2012. jún. 2. 14:01

Nem szerintem balek vagy pénzéhes, aki fizetésemelést kér. Ott van a mondatban, hogy a legtöbb főnök szemében (nem mindegyiknek, a legtöbbnek). Hiába látod Te, mint munkavállaló reálisan, a főnök meg azt látja, hogy senki nem pótolhatatlan... ha pótolhatatlan egy alkalmazott akkor eleve fizetésemeléssel kezdik az előléptetését.


Én próbálkoztam nagyon sok mindennel az első helyen. Negyedéves értékelésnél, mikor agyondícsértek, rákérdeztem, hogy nem-e lehetne-e hogy ez a fizetésemen is látszódjon, de azt mondták ne azt nézzem mennyiért dolgozom, hanem hogy szeretem a mit csinálok és érdekel... na köszi... ezért adnak kaját a bolban, hogy szeretem a munkám... jöttem én mindenfélével, aztán leléptem. A második helyen látták hogyan dolgozom, és ahogy szóltak hogy átsorolnak, egyből kaptam a papírt, hogy mennyivel nő a fizum és mi az új beosztásom. Mivel mindenki személyes tapasztalatból ír, nekem az a tapasztalatom, amit korábban írtam. Szerencsére a második főnököm "tisztelet a kivételnek" kategória volt. Amíg GYED-en voltam, elment a cégtől, nem is vettek vissza csak sokkal kevesebb pénzért alacsonyabb beosztásba. Most majd 3 év múlva főhet a fejem, hogy hova megyek dolgozni, mert ahol most dolgozom oda biztosan nem!

2012. jún. 2. 13:48

Egyébként t_marcsi szerintem se nem éhség se nem balekság, egyszerűen valahol reálisan kell látni.

Azért simán lehet olyat kérdezni:

Elégedett-e az elvégzett munkával?..vagy egy még egyszerűbb:

Nagyon jól áll magának a .., én is gondolkoztam egy hasonlón, hogy vennék egyet viszont mostanában nem igazán engedhetem meg magamnak.

:)

2012. jún. 2. 13:35

Egyébként eddig nekem 2 munkahelyem volt, az elsőn 1, a másodikon 3 beosztásom. Munkaköri leírásom csak az első helyen volt, és a másodikon az első beosztásomnál.


A másik két beosztásnál (kontroller asszisztensből lettem először, gazdasági vezetői asszisztens, utána boltkönyvelő - szülés után sajnos nem vettek vissza az eredeti munkakörömbe -) az új munkaköröm nevét tüntették fel, a fizetésem változásával, de munkaköri leírást nem kaptam hozzá...


A szóbeli kinevezés az sajnos annyit jelent, hogy többet dolgozol, de nem vagyok kötelezhető rá, hogy többet fizessek érte (az első munkahelyemen folyamatosan bővült a feladatköröm, a végén már 14-16 órát dolgoztam ugyanannyi pénzért, és mindig elmondták, ha mentem szólni, hogy sok a munka, vagy vegyenek fel még valakit, vagy akkor kérek túlórapénzt, hogy van más aki megcsinálja helyettem kevesebb pénzért... ígyhát leléptem... és egyébként tényleg lett más, aki megcsinálja kb felmondásom után 3 nappal már fel is vették).

13. syria (válaszként erre: 3. - KRISZTAL)
2012. jún. 2. 13:23
Akkor csak a szád jár. :(
12. t_marcsi (válaszként erre: 1. - KRISZTAL)
2012. jún. 2. 13:16

Ha kapsz írásban módosítást, és abban szerepel magasabb összeg, akkor igen.


Én anno ugyanebben a cipőben jártam, és nem kértem emelést, hanem adtak. Kérni nem mertem volna amúgy sem, mert millióan vannak akik megcsinálnák helyettem kevesebb pénzért, örömmel, hátracsapott fülekkel... Ha rákérdezel pénzéhesnek tűnsz a legtöbb főnök szemében, ha nem, akkor meg baleknak... egyik se jobb mint a másik :(

2012. jún. 2. 13:09

Igen, ha én titkárnő vagyok egy családi vállalkozásnál és engem kérnek meg a hazai villanyszámla csekkes feladására, minden bizonnyal nem a törvénykönyveket fogom olvasgatni, hanem megcsinálom..pedig a munkaköri leírásban sehol nem szerepelt..nagyon egyszerű válaszok vannak, el sem kell olvasni a törvényeket. És ha én gépíró vagyok, akinek esetleg fel is kell mosnia minden nap, valószínűleg megcsinálom, mert igen gyorsan lehet találni egy másik gépírót, aki szó nélkül felmos..vagy gyakran pakolnak a nyakamba olyan feladatot amihez esetleg több szakértelem kell, ideiglenesen vagy hosszabb időre..megcsinálja az ember mert a bér az bér. Egy idő után viszont eszébe jut, hogyan lehet hogy mindig én csinálom és a bérem pedig nem nő?


Nem. A bér a szerződésben van megfogalmazva.

Ha nem történik módosítás - nem fogsz többet kapni hivatalosan. De kaphatsz plusz pénzt zsebből. Attól függ milyen helyen vagy.

Nem igazán jellemző amúgy, de ha meg akarod tartani az állásodat megcsinálod.

Ahogyan sokan mások.

Járna pedig és egy szenny hozzáállásnak tartom, ha a bér nem emelkedik. De gyakran alkalmazzák bizonyos helyeken a dolgozó motiválására. Ezt jó ha tudod.

A szóbeli kijelentések zömét nem kell komolyan venni, ha elhangzik: köszönöm az eddigieket..az más.


A törvénynek a jelentősége alkalmazott esetében:

egy mondatban, max. kettőben megfogalmazni a szerződés végén az irányadást. Peres ügyek esetén hozzáértők böngészik és húzzák elő, nem tudom valami miatt én még egyszer nem olvastam bele amiatt, mert más feladat szerepel a teendőim között, mint amiben megállapodtam.

Vannak cégek, akik szeretnek felelősséget megkövetelő munkát pakolgatni bizonyos személyekre, a törvény inkább itt jön elő, nem a felmosásnál.

Ha esetleg valami miatt munkahelyi baleset éri a dolgozót miközben felmosott (és ő gépíró ugye)..

az is más.

10. debju
2012. jún. 2. 12:58

tartósan vagy ideiglenesen?

régebb óta?


ha csak most merült fel az új feladat akkor először próbáld legjobb tudásod szerint ellátni, illetve ahogy elvárják. Ha ez megy akkor kérd a magsabb bért.

2012. jún. 2. 12:53
Sajnos manapság már csak az ember szája jár!
2012. jún. 2. 12:42
A szó elszáll,az írás megmarad.Amíg nincs hivatalosan lefixálva,addig nem jár.
7. df09bac22a (válaszként erre: 1. - KRISZTAL)
2012. jún. 2. 12:36

Elméletileg: igen

Gyakorlatilag: nem

6. Krilion (válaszként erre: 1. - KRISZTAL)
2012. jún. 2. 12:34
Meg kell nézni, hogy mi van a munkaköri leírásodban, és ha más feladattal bíznak meg akkor lehet variálni, hogy jár-e érte juttatás. Az teljesen mindegy, hogy magasabb beosztásúé-e az a feladat, ha pl. te gépírónő vagy és a takarítónő helyett neked kell felmosnod, akkor is más feladatot látsz el, mint a tiéd. Kérdés még, hogy ideiglenesen látod-e el, illetve a saját feladatot mellett, vagy helyett. Ajánlom figyelmedbe a Munka törvénykönyve helyettesítésről, áthelyezésről szóló részét.
2012. jún. 2. 12:27
Ha a nagykutya rámbízza azt, amit ő kéne elvégezzen, még nem kapom meg az ő fizetését / jutalékát / osztalékát... :)
4. fadigflo (válaszként erre: 3. - KRISZTAL)
2012. jún. 2. 12:20
Ha papírod van róla, mármint szerződés, akkor igen.
3. kRISZTAL (válaszként erre: 2. - A14deb9047)
2012. jún. 2. 12:17
Nincs,csak szóbeli kinevezést kaptam.
2012. jún. 2. 12:16
Van hivatalos megbízás a munkakör betöltésére?
2012. jún. 2. 12:14
Ha magasabb beosztással járó feladatot végzek, akkor jár-e a magasabb munkakőr bére?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook