Ha fent van a gyomorsavam miket egyek, ami helyrehoz? (beszélgetés)
Gyógyszer nevet nem mernék ajánlani senkinek, hiszen mindenki más, mindenkinek más a jó, nekem az említettek közül egyik sem jó. Viszont azért jó ha orvos látja az eldönti mi lehet a háttérben.
Addig meg próbálkozz a leírtakkal, ha valamelyik szimpatikus.
A Smecta a gyomor,-és béltraktus nyugtatásásra szolgál.Hasmenésre is jó,és a savat is köti.
Olyan összetétele van kicsiben mint a cement/szilikátok,talán ,de erre azért nem tenném le a nagyesküt/de a neurosan ugyanez,csak magyarban ízesítetlenül,jóval kevesebb pénzért..A kérdés az,hoghy mitől savasodsz?Sok kaja,savasító kaja,vagy betegség?Tudható???
"Repceméz
Sárga színű amíg folyékony, de gyorsan kristályosodik és akkor majdnem fehér. Kristályai aprók, élvezeti értékét nem csökkentik. Kevéssé savas, sőt gyógyítja a gyomorsav-túltengést. ( [link]
Tényleg jó. Próbáltam. Egy evokanányi repcemez csodákat művelt az égő gyomrommal.
Az a legrosszabb!!!!!! Nálamszinte halálos!!
A citrom csak a gyomor után lúgosít, akinek sok a gyomorsava annak nem szabad mint ahogy a kávé sem.
Gyomorsavlekötőt. :) Amit lehetőleg orvos ír fel. A gyomorégés komolyabb probléma forrása és tünete is lehet.
Ha más nincs (és nem vársz kisbabát) akkor egy kiskanál szódabikarbóna, gyorsan, hosszú időre hat. De csak ritkán lehet, mert csökkenti a vas felszívódását.
Kerülni kell az édes, sós, fűszeres kajákat, többször kell enni keveset. A keksz nem jó, mert édes, és sokaknál még inkább fokozza a gyomorégést, tele gyomornál főleg.
Lúgosat..Szódabikarbona vízben oldva...undorító az íze ,de sav-bázis egyensúlyt helyre rakja...
A neurosan pr/gyógyszertárban és drogériákban kapható/szintén nleköti a savakat ,de más módon,nem semlegesíti hanem beszívja magába,mint a cement a vizet..Mindkettő jó..de ha nem szereted a cementes ízt ott a smecta ami ugyanaz ízesítve...
ja és a Rennie rágótabi kifejezetten erre van...
Ez engem is érdekelne nekem is sok a savam! :-(
A keksz nem segített, a gyógyszer is már alig :-(
További ajánlott fórumok:
- Sok gyomorsav, illetve reflux?
- Tud valaki nekem segíteni? Fogyni szeretnék, csak nem tudom, hogy miket egyek, hogy fogyjak?
- Mit lehet enni és inni ha sok gyomorsavad van és fáj a gyomrod?
- Sok gyomorsav - tudtok olyan kávét, amit ihatna?
- Műkörmös sulihoz miket vegyek meg?
- Kevés gyomorsav esetén miket ajánlott enni?