Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » "Ha az út, amin jársz állandóan fájdalmat okoz, az nem a te utad." fórum

"Ha az út, amin jársz állandóan fájdalmat okoz, az nem a te utad." (beszélgetés)

1 2
2013. márc. 5. 11:11

"Ha az út, amin jársz állandóan fájdalmat okoz, az nem a te utad."

Nem foglak,nem akarlak meggyőzni az ellenkezőjéről,csak leírtam amit én vallok,én gondolok.:) Vannak sorsok és emberek.Van,akinek adott az az út,nincs lehetősége keresni a fájdalommentes utat,mégis az az ő útja.

A fájdalom meg mindig szubjektív.Mindenki maga tanulja meg a szó jelentését.És mivel szerintem a fájdalom egy üzenet a testednek és a lelkednek, így tapasztalatszerzésre nagyon jó.Öntanulás, önfejlesztés.

27. 325d3a7c83 (válaszként erre: 26. - F36e266467)
2013. márc. 5. 11:03
Na de nem tudod az egész életedet előre megtervezni!Nem lehet örökké tudatosan élni, spontaneitások is vannak,kellenek az ember életében:)Mert az úgy jó! Meglepetés szerű dolgok is vannak,nem mindent irányítunk mi az életünkben.Sajnos,vagy hálistennek,azt nem tudom:) Egyébként az első soroddal teljesen egyetértek:)
26. f36e266467 (válaszként erre: 25. - 325d3a7c83)
2013. márc. 5. 11:01

Én azt tapasztalom, hogy egyfajta harmónikus tudatosság esetén az életünk kb. 80-90% nagyon kellemesen telhet.

Ha nem tudjuk, hogy minek mi az oka és mi a következménye és csak élünk bele a világba, dodgem módjára csapódunk ide oda, akkor sok sok szenvedés vár ránk.

25. 325d3a7c83 (válaszként erre: 24. - F36e266467)
2013. márc. 5. 10:58
Direktben én sem keresem a bajt.
24. f36e266467 (válaszként erre: 23. - 325d3a7c83)
2013. márc. 5. 10:53

Valójában lehet kellemesen is tanulni és lehet fájdalommal is. Ha vakok vagyunk, akkor fájdalommal fogunk. Abban egyetértek, hogy fájdalommal sokszor mélyebb a tapasztalat.

Én azért szívesen tanulok lazán, ameddig meg tudom csinálni. Azaz nem hívom ki magam ellen a sorsot, csak néha :)

23. 325d3a7c83 (válaszként erre: 18. - 91d4989ab9)
2013. márc. 5. 10:10
:) És az mióta befolyásolja a sorsodat?:) Én nem erről beszéltem:)
22. f36e266467 (válaszként erre: 21. - 3f2a864951)
2013. márc. 5. 00:25

Hát akkor ne higgyj benne. Nekem nem fáj. Én arról beszélek, ami működik. Ahogy látom neked nem igazán működik semmi. Akkor persze, hogy ezt nem tudod elképzelni.

De akkor maradj csak a véletlenek birodalmában. Te dolgod.

21. 3f2a864951 (válaszként erre: 19. - F36e266467)
2013. márc. 5. 00:13

Ez mero spekulacio es fatalizmus. Ezzel az erovel hozzuk vissza Aquinoi Tamas-t, illetve a skolasztika eleve elrendeles elmeletet, miszerint mindenkinek van egy utja.

Sokkal inkabb valasztasok vannak. Az ember azert szabad Sartre szerint, mert mindig van valasztasa. Az, hogy ez jo, avagy rossz iranyba visz majd, elore nem lehet latni. Vannak viszont olyan elethelyzetek, amikor csak rossz valasztasok vannak.

S vannak olyanok is, amikor nem tudod, mi lenne jo, mert mar nem latsz tisztan.

A veletlen is kozrejatszgat abban, hogy peldaul focista leszek es nem zongorista. Umberto Eco hires peldaja, hogy lehet, hogy valakinek isten aldotta tehetsege lenne a zongorazashoz, de sosem latott zongorat kornyezeteben. Mert mondjuk egy nyomortelepen nott fel es husz evesen egy golyoval a fejeben vegezte. Megtalalta az utjat? Koltoi ertelemben biztosan.

Ugy hogy szerintem hagyjuk ezt az atlagembereknek keszult "belso harmonia es ut megtalalasa" misztikus zagyvasagot. Hinni lehet benne, de attol meg nem lesz igaz.

20. f36e266467 (válaszként erre: 15. - 91d4989ab9)
2013. márc. 4. 23:36
Bezony :)
19. f36e266467 (válaszként erre: 14. - 325d3a7c83)
2013. márc. 4. 23:34

Ezt igaziból már tapasztalatból mondom. Ha az utadon vagy, akkor megszűnik rengeteg negatív. Az élet ezzel inspirál a megfelelő irány megtalálására.

Az, hogy valaki rákerüljön, az van, hogy nehézségekkel és akár szenvedéssel is jár.

A másik szenvedés az, ha nem jó irányba haladunk, vagy nem változtatunk valamin, amin kellene. Az életnek ez a két eszköze van: Pozitív megerősítés és negatív figyelmeztetés. Mind a két eszközzel terelgetni próbál minket a megfelelő irányba.

18. 91d4989ab9 (válaszként erre: 17. - 325d3a7c83)
2013. márc. 4. 23:29
van fájdalom nélkül is katarzis, vagy te sose olvastál, jártál színházban, hallgattál zenét?
17. 325d3a7c83 (válaszként erre: 16. - Voltam...leszek)
2013. márc. 4. 23:04
Fájdalom nélkül nincsen katarzis.Az egyén lelki fejlődéséhez pedig az kell! Az élet nem csupa happy.A fájdalmakat,amik érnek bennnünket meg kell próbálni a hasznunkra fordítani és tanulni belőlük.
16. voltam...leszek (válaszként erre: 12. - 325d3a7c83)
2013. márc. 4. 23:01

...és a végén néha már nagyon utáljuk, hogy a miénk lett..nem örülünk neki, mert csak a szenvedés jut eszünkbe...

Sok itt a mazoista...:)

15. 91d4989ab9 (válaszként erre: 13. - F36e266467)
2013. márc. 4. 23:01
ez igaz, és csak akkor lesz valaki szabad, ha ezt felismeri és változtat:D
14. 325d3a7c83 (válaszként erre: 13. - F36e266467)
2013. márc. 4. 23:00
Szia! Miért is? Ha van lehetőségem két út közül választani,természetesen a fájdalom menteset választom.De a való életben nincs alternatíva.Nem lát előre az ember.Ha elindulsz egy úton, tehát rálépsz a sorsodat irányító útra,miért baj az,ha fájdalmat okoz? Fájdalom nélkül nincsen élet.És egyébként is,egyáltalán nem is olyan biztos,hogy a fájdalomnélküli út a legjobb.
13. f36e266467 (válaszként erre: 12. - 325d3a7c83)
2013. márc. 4. 22:56
Pedig az út, amin jársz, ha folyton fájdalmat okoz, akkor nem a te utad :)
2013. márc. 4. 21:06
A címmel én nagyon nem értek egyet. Igenis meg kell tanulnunk szenvedni, és harcolni,mert csak úgy örülhetünk a végeredménynek, úgy lesz teljes az életünk.Minden egyes szenvedés és fájdalom hozzásegít az önfejlesztéshez.Én nem szeretem a könnyen jött dolgokat,mert nem tudom őket annyira értékelni.Jobban szeretek megküzdeni,megszenvedni a dolgokért,hogy "magamévá tegyem őket":)
11. Hudvig (válaszként erre: 9. - B4d40997c0)
2013. jan. 14. 16:42

Nem az út talál meg téged, neked kell megtalálni azt. Nem nehéz szoftverfejlesztőből weblapkészítővé avanzsálni magad. Azok végülis rokon szakmák.

De sajnos a mai világban igen kevés lehetőség van arra, hogy azt tedd, amit akarsz. El kell fogadni, hogy ez van és megtalálni ebben az értelmet és a szépséget, különben soha az életben nem leszel boldog. Örülj annak, hogy süt a nap, hogy meleg szobában ébredsz, hogy van munkád egy fűtött helyiségben. Hidd el sokan összetennék a két kezüket, hogy ilyen legyen. Nekem is kellett egy év feketemunka fűtetlen lakatosműhelyben teljesítményre, hogy minden apróságnak tudjak örülni. Aki még nem vesztetett el mindent, nem is tudja értékelni, mije van.

10. ebe5acb8e6 (válaszként erre: 1. - B4d40997c0)
2013. jan. 14. 16:37
Van olyan is, hogy az ember mindig új utakra vágyik. Mindent meg lehet unni.
9. b4d40997c0 (válaszként erre: 8. - B4d40997c0)
2013. jan. 14. 13:42
Vagy akár munkát egyben...
8. b4d40997c0 (válaszként erre: 4. - Majean)
2013. jan. 14. 13:42

Nem kreálok, butának érzem magam, lehangoltnak... nincs kedvem semmihez, egyedül az dob fel, ha "barátommal" filmezünk... meg tegnap a grafika... és ennyi...

Úgy érzem, ha megtalálnám azt a hobbit, amit szívesen űzök, kevesebb gondom lenne...

7. anianiko. (válaszként erre: 1. - B4d40997c0)
2013. jan. 14. 13:34

Akad egy-két, inkább továbbtanuláshoz kapcsolódó könyv, amikben az adott szakterülethez tartozó emberek mesélnek a munkájukról, nehézségekről, élményekről, tapasztalatokról.

Érdemes lenne egy ilyen könyvet felcsapnod, hátha az alapján megtalálnád a számodra legmegfelelőbb munkát. Jegyzetelj, állítsd sorba a legérdekesebbeket amikről azt gondolod, lekötnének Téged! Ezzel az alappal nem azt szeretném, hogy az eddigi 5-6 érdekes területhez hozzácsapj még másik 6 szakmát, mert az úgy tényleg teljes tanácstalanságot és szétszórtságot eredményez.

Azt hiszem, ha az én történetem elmesélném Neked, nem aggódnál ennyire amiatt, hogy csapongsz a területek között :)

(röviden: kézművesség > festészet > grafika > informatika > pénzügy > és most műszaki menedzsernek tanulok) XD

Szóval, nem vagy egyedül. :)

6. f36e266467 (válaszként erre: 1. - B4d40997c0)
2013. jan. 14. 12:36

Jól érzed. Valószínűleg még nem az utadon jársz.

Nem az számít, hogy látszatra mink van. Pénz, kapcsolat, gyerek. Az számít, amit belül érzünk. Az megmutatja, ha valami nem oké.

Keresd meg az utad és minden értelmet nyer.

2013. jan. 14. 12:33
Sajnos egyetertek az elottem szolokkal. Esa idezetedhez azt tudom hozzafuzni. Az ut amin jarsz az a te utad, legy kitarto, mert csak az tesz igazi jelleme. Aki mindig valami mas utan vagyik, folyton valtogatja a munkahelyet, parjat, az soha nem er el semmit az eletben. Nem lesz tapasztaltabb csak keserubb.
4. majean (válaszként erre: 1. - B4d40997c0)
2013. jan. 14. 12:25

Nincs neked igazi problémád ezért kreálsz magadnak.

Gondolkozz el mire jó ez ? Ugye semmire !

2013. jan. 14. 12:23
A barátom csak félig a barátom, mert hivatalosan nem vagyunk együtt, is-is kapcsolat. Csak így egyszerűbb volt. A lényeg, hogy van, aki megölel, de sokszor már az agyára megyek.
2. liliomszál33 (válaszként erre: 1. - B4d40997c0)
2013. jan. 14. 12:17
Okot mindíg tudunk találni hogy mi az ami nem jó az életünkben..Dolgozol,tehát szerencsés vagy mert van munkád,és amint látom párod is.Tudod te hányan vannak a világban akik összetennék a két kezüket ha mindez meglenne nekik?Ne azt keresd mi nincs mi lehetne...Nézd azt amid van..és ha nem felel meg tegyél érte!!!
2013. jan. 14. 12:12

Lehetséges, hogy azért nem vagyok boldog a magánéletben sem, mert nem tudom mi érdekel?

Még mindig nem találom önmagam... érdekel sok mindent, de egy idő után elunom... legalábbis amiket kipróbáltam, a többit pedig nincs alkalmam kipróbálni.

Szoftverfejlesztőként dolgozom, de nem igazán köt le, hogy fekete betűket nézzek. A weboldal fejlesztés jobban leköt, az adatbázist nem szeretem, de megszoksz vagy megszöksz. De abba is beleunok 1 óra szenvedés után. Tegnap elkezdtem photoshoppolni, azt élveztem, nem érdekelt, hogy barátom mit csinál, hogy szól nekem, csináltam, mert élveztem... de mi van, ha kezdeti fellángolás?

Érdekel az állatorvos, az autószerelő, a nyomozó... de ezeket már soha nem lesz lehetőségem kipróbálni...

A kapcsolatomban is túlságosan ráakaszkodom barátomra, elvárom, hogy ő okozzon nekem örömöt, ha szomorú vagyok, miközben nem miatta vagyok szomorú, és ha élvezném a munkám, akkor semmi bajom nem lenne... akkor tudnék neki energiát adni, amitől ő is felpörög, és élvezi a társaságom. De így lehangolom, és mivel piszok hangulatember ő is, így összeveszünk.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook