Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Epres joghurtfagyi recept

Epres joghurtfagyi recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Epres joghurtfagyi hozzávalói:
30 dkg eper (fagyasztott is lehet)
2 doboz natúr joghurt
1 dl tejszín
fél vanílarúd
folyékony vagy por alakú édesítőszer
fél teáskanál keményítő
pici öntet citromlé


Az Epres joghurtfagyi elkészítési módja:
Az epret az édesítővel és a a hosszában szétvágott fél vaníliarúddal fél pohár vízben feltesszük a tűzre. Amikor éppen felforrt, beleöntjük a pici vízzel kikevert keményítőt és enyhe sűrűsödésig főzzük (kb. fél perc). Kihűléskor hozzáadjuk a citromlevet, a joghurtot és a habbá vert tejszínt. Formába öntjük, majd mélyhűtőbe tesszük.


Kategória: Fagylaltok receptjei


Az epres joghurtfagyi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook