Gyors ebédek egészségesen (beszélgetés)
Lajk. ;)
Egy gyors tesztam nekem is van: bacon kocka lepirit, közben gnochi kifőz, majd ha mindkettő kész összeönteni és lehet és 3-4 felvert tojás. Tetejére friss petrezselyem és kész.
Igazából csak egy kis izt ad es persze a sötét barna színt.
Mostanában próbálkozok én is a kínai etelekkel és nagyon szeretjük.
Nagyon szupik a receptjeid, hasonlóan főzök én is.
Szójaszószt keveset használtam még, csak kínai receptekhez, és nem nagyon ismerem a tulajdonságait
Ebben a pácban mi a szerepe?
Nagyon jól hangzik. Asszem lopom. ;) :P
Én ma megint egy végtelenül egyszerű recepttel jövök, most készítem épp. Hogyasszoggya: tarja vagy karaj szeletek nagy vékonyra vágva, zutty a tálba. Erre vöröshagyma karikák, újhagyma szára felaprózva, 2 gerezd fokhagyma lereszelve, őrölt gyömbér, szójaszósz, olaj, pici ecet (almaecet vagy rizsecet) só (csínján, mert a szója sós), bors és aki szereti valamilyen erős (chili, erős pista, cseresznyepaprika krém..stb) Ezt most épp pihentetem egy órácskát, után serpenyőben kisütöm és -talán tojásos- rizst teszek mellé. ;)
Ez is hasonló. Én imádom az efféle mindent_bele_kajákat. :)
Ma cukkinifőzeléket készítek, mert a zuram sütött tegnap 2 debrecenit és neki egy étkezésre 1 db bőven elég, így a másik a főzelék feltétje lesz. ;)
Valami hasonlón jár az agyam, hogy holnap kellene készíteni, de úgy, hogy egy kicsit lecsós legyen (=hagyma, z-paprika, paradicsom), de egy kicsit rakott legyen (=a hús/kolbász a krumpliréteg közepére,) és a lecsó-alapot tejföllel össze forralva a tetejére önteni, és úgy be a sütőbe...
Mára még van kelkáposzta levesem, meg a padlizsán pörkölt mellé készített főtt tészta maradék, ha egy pár szem krumpliból paprikás krumpli, és a főtt tészta bele = krumplis tészta... :))
Ma találtam egy szuper jo és szuper gyorsan összedobható receptet:
jenaiba kell csak pakolni, hogyaszoggya vekonyra vagott krumplit, hagymát. Majd vekonyra szelt fűszerezett pulykahúst. és karikázott répa, újhagyma szára és lehet alma. 1-2 dl fehér bor lehet alá, majd tejföllel megken és egy ujabb réteg krumpli. Erre megint tejföl és ha kell sajt. Sütőben 40 p fedő alatt, utána lehet 20 p rápiritani.
A rántott zöldségeket nagyon szeretem, de én ritkán panírozok. Túl sok macerával jár. :)
Tegnap csirkehúsos fajitas-t készítettünk a zurammal, tortilla tekercsekbe csavartam őket, nagyon finom lett. ;)
Valamelyik vacsorára megcsináltam a török-lecsót.
Tökéletes kaja, igaz, hogy a sűrített paradicsomot nem tettem bele. Ha a török-paradicsomot (=padlizsánt) viszonylag vékonyra szeljük bele, 1-2 db-ka szétfő, kellően besűríti. Közepében a megsütött tojásokkal, tökéletes vacsora volt.
Szerintem ha éppen nincs itthon padlizsán, cukkinivel is tökéletes!
Az igazság, hogy tegnap d.e. elindultam egy körre, és bizony eléggé későn értem haza. Így nem kezdtem hozzá a török-lecsóhoz, ettem délre ezt-azt.
Gondoltam, majd ma ebédre, de még ma is ugyanúgy, lejártam a lábomat, most már csak a hűtőből valami szalámi, stb. stb.
De ami késik, nem múlik! :))
Ez is finom lehet! ;)
Én ma görög salátát csinálok és mellé sült húst.
Egyik nap készítettem fajitast, hát az valami isteni lett. 3-féle kaliforniai kell hozzá meg 1 hagyma. Csirkét pirítani és a végén felönteni tejjel és reszelt sajtot olvasztani bele. Nagyon finom!
Valahol láttam a török-lecsó receptjét, és a képet róla. Meglehet, hogy ma kipróbálom.
Az indítása ugyanaz mint a mienk: hagymát, zöldpaprikát dinsztelünk. Majd belekockázzuk a mi paradicsomunkat, és a török paradicsomot!! = padlizsánt, és felöntjük egy kevéske sűrített paradicsommal. Amikor átpuhultak, akkor a kanállal helyet készítünk a serpenyő alján, és beleütjük a nyers tojást, annyit, amennyit akarsz. Ettől kezdve már csak addig kell sütni, míg a tojásnak a fehérje megsül, a közepe folyós marad. Gyakorlatilag mint a tükörtojás fog ott díszelegni a lecsó közepén.
Ez igen! Ötletes!
Ezt a receptet megveszem tőled, ha szabad!
Ma, ezt fogom megcsinálni:
50 db darált csirkemell,
1 kg karfiol,
2 ek. étolaj,
2 pohár kefir,
12 dkg barna rizs,
1 kis fej vöröshagyma,
2 ek. paradicsompüré,
fűszerpaprika, só, bors
A felmelegített olaj 2/3-án átfuttatjuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a darált húst, és erős tűzön sóval, borssal ízesítve pirítjuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és kevés vizet aláöntve megpároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. Közben a megtisztított és rózsáira szedett karfiolt forró sós vízben v. gőzben előfőzzük. A rizst megfőzzük (ha főzőtasakost választunk, hamarabb elkészül). Egy hőálló edényt kiolajozunk, és az aljára elterítjük a karfiol felét, ráterítjük a főtt rizzsel elkevert párolt húst, majd arra a megmaradt karfiolt. A tetejét kefirrel meglocsolva előmelegített sütőben átsütjük.
Azt elhiszem.😉
Ma tojás fasirtot csinatam, azt nagyon szeretem. Előre készítek egy hagymás rántottát és abból gyúrom a gombócokat fasirhoz hasonlóan.
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?