Győri Kaáli Intézet infók (beszélgetés)
hogy jól vagyok-e arra néha nehéz válaszolni, sajnos ezt a terhet egy életen át cipelem, volt egy lányom:-( akiért 4 évig küzdöttünk,de nem adom fel és nekifutunk újra, sikerülnie kell, mert így megkeseredett leszek.
A 37. héten spirálisan megtekeredett a köldökzsinór, addig minden értékünk rendben volt.
1 éve ennek már.
Szia Etna! Hányadik hónapja vársz?
Kitartást a műtéthez!
Sajnálom Etna.
De figyu ezután már csak jó jöhet.....Jobb lesz ha kiszedik onnan...
Köszönöm....pihengetek.Bár túlzásba nem viszem.Próbálom megtalálni az egyensúlyt a meló és a pihi között.
hát h ne legyen egyszerű az életem pénteken megyek vadhús eltávolító műtétre. gennyes véres váladék jön belőle és 3 szorosára nőtt 2 hét alatt. de a doki azt mondta,h megoldjuk, h ettől még nyugodtan lehet kezdeni a lombikot. jobb, mintha gennyedző sebbel kezdeném szerintem.
jövő hét hétfőn kell megjönnie, ha megint nem férünk bele, akkor nem tudom mi lesz.
uzsuzs!
mi újság, mikor kezdesz?
kitty!
te mikorra nem várod a mensit?
nyufika!
pihentél a hétvégén?
többiektől ezer bocsi, h nem írtam, de boti beteg lett, így nem nagyon van időm most többet írni. nagy ölelés mindenkinek!!!
gigi!
kötelesek elengedni, de nem minden munkáltató tartja be, a munka törvénykönyve szerint uganazok a jogok illetnek meg, mint a kismamákat, onnantól, h elkezded a gyógyszeres kezelést. tehát elküldeni sem küldhetnek el, hiába voltak rémhírek, h meg fogják szűntetni, hála istennek ugyanúgy megmaradtak. én állami cégnél dolgoztam köztisztviselőkén és mindig szabit kellett kivennem, mert a közvetlen főnököm sokallta a távollétet. de megosztottam a szabikat, kivettem egy napot és az kb 3 uhra elég volt :D így nem szólhatott semmit a hülye pina. de van aki nem akarja közölni a munkahelyén, h lombikozik, ezért gondolom ők is szabiznak. de ezt te tudod, h milyen a munkáltatód. hivatalosan el kell engedniük, az orvostól kell igazolást vinned, h lombik kezelés alatt állsz. ennyi.
Zsu gratulálok!
Gyönyörű babázós napokat Nektek.
Lányok!
Lombik kezelésnél szabit vettetek ki, vagy kötelesek elengedni a munkahelyről uh-ra, vérvételre?
Kedves Zsu!
Ahogy olvastam soraidat a könnyeim potyogtak, nagyon sok erőd adtál nekem a továbbiakhoz. Tudom miről beszélsz mi is 2008 óta próbálkozunk és nagyon sok nehéz percet éltünk át eddig. Remélem egyszer mi is átérezhetjük azt a boldogságot, amit leírtál. Jó egészséget kívánok nektek!
zsu!
azért a pestis kaális sztoridat olvasva sok fórumra tudnék írni. mert egnem is hülyének néznek, ha mondom h pesti létemre győrbe járok. de én csupa olyat hallottam pestről, amit te is írtál. amúgy csak zárójelben jegyzem meg a történeted végére, h iszonyatosan megérte, mert a két csaj olyan gyönyörű, h az csak na ;) mindig nézem a képeket. és igazad van, nem szabad feladni. nagyon gratulálok neked, h végigcsinátad és a párodnak is, megérte, örüljetek és szeressétek nagyon a kiscsajokat, de gondolom ez így is van. és persze egymást is, hátha visszajön a 3. bébi, most spontán mód :D jó egészséget kívánok és hosszú nyugodt éjszakákat :D sok tejcit. és tök jó, h leírtad a sztoridat!!!én személy szerint köszönöm!
Kedves Lányok!
Nagyon sokáig olvasgattalak Benneteket, próbáltam erőt meríteni a Győri Kaáliban babásodott fórumtársaktól. Gondoltam, itt az ideje, hogy megírjam a történetemet, hogy más is erőt meríthessen és higgyen benne, hogy soha nem szabad feladni, mert csodák vannak!
A történetünk 2007. májusában kezdődött, amikor is endometriozist diagnosztizáltak nálam, a férjemnél pedig herevisszér-tágulatot. Őt 2007. októberében, engem 2008. februárjában műtöttek. A párom spermiogramm eredménye akkor még tökéletes volt. 3 hónappal az én műtétem után, biztos, ami biztos alapon, csináltattunk egy kontroll spermiogrammot, aminek nagyon gyászos lett az eredménye, alig volt 10M kiskatona. Volt még 1-2 kontroll, de nem igazán javultak az eredmények, lombikot javasolt a nőgyógyász és a urológus is.
Így 2008. szeptemberében megkezdtük a Pesti Kaáliban a pályafutásunkat.
dr. B.A.-nál. 2009. februárjában volt az első lombikunk. Minden szépen alakult, rengeteg petesejt, sok megtermékenyült, beültetés, pozitív teszt, de elkezdtem vérezni, vérvétel után biokémiai terhességet állapított meg, leállított minden gyógyszerről. 3 héttel a hcg vv után derült ki, hogy még sem biokémiai a terhesség, véletlenül jöttem rá, viszont
leállított minden gyógyszerről, a baba nem fejlődött tovább, így meg
kellett műteni. Aztán volt 2009. júniusában egy FET, ebből nem lett semmi, aztán
2 éve újra műtöttek IV.-es stádiumú endoval, a belemen is volt, nagyon komoly műtét volt a hátam mögött. Majd 2010. júliusban ismét stimus lombik, ahol
szinte pontosan megismétlődött az első lombik története, csak most
annyi különbséggel, hogy elment spontán, jóval kevesebb volt a HCG.
Mikor volt az első HCG vv, a doki annyit mondott, hogy "azért nem kell
a Dunának menni, "meg ez nem a maguk éve". Semmilyen kivizsgálást nem
támogatott, én kérdeztem rá pl. az IR-re, amire az volt a válasz, hogy
"ha maga hisz benne".
Aztán 3 héttel később, mikor ismét pozitív teszttel mentem vissza
Pestre (akkor már eldöntöttük, hogy váltunk és Kőrösi doktorra Győrben), akkor
másik orvosnál voltam, mert B. szabin volt, na, ő már emlegetett
kivizsgálásokat, de nem győzött meg.
Szóval saját szakállamra megcsináltattam az IR vizsgálatot, ami persze
nem lett jó, meg a pajzsmirigyet, ami szerencsére jó lett és közben
veszettül próbáltam bejutni Kőrösihez, ami nem ment könnyen, de végül
november 28-án meg volt az első konzi, amiről úgy jöttünk ki, hogy
"úristen, ezt lehet így is csinálni!!!???". Ami Pesten nem volt gond a
doki szerint, az itt minden az volt. A magas prolaktin, az IR, a két
vetélés, az alacsony progik. Kőrösi doki elküldött Debrecenbe egy telj trombofilia és immunológiai. kivizsgálásra ,ahol nálam kiderült az MTFHR
polimorfizmus, meg valami Protein S zavar.
Voltam genetikai vv-en, meg volt egy HBA teszt a férjemnek de szerencsére ezek nem mutattak
ki semmit. (Nekünk használt viszont a FER14) Valamint 2010 novemberében volt egy méhtükrözésem!
Kellett szednem Merckformin XR 750 mg-ost, Bromocriptint egy felet
naponta. Majd február közepén ellenőrizték a prolaktinomat, az már
rendben volt és március 18.-án voltunk a következő konzin, egy hónap
múlva pedig indultunk a lombikkal.
Azelőtt mindig rengeteg petesejtem volt, most „csak” 5, teljesen el voltam kenődve, nem hittem, hogy sikerülni fog, ráadásul egy hatalmas cisztával indultam, amit a punkciókor Kőrösi doktor leszívott.
Május 6-án volt a beültetésem, 3 napos embriokkal, plusz asszisztált hatchinggel (eddig mindig blasztokat kaptam vissza) progeszteron szurit kifejezetten én kértem Kőrösi dokitól, valamint az MTHFR-ra ő írt fel 0,4-es Clexane-t és csak a Femibiont szedhettem. 10 nappal a beülti után pozitív lett a teszt. Másnapra nem vártam a mensit, ami szerencsére nem érkezett meg. Egészen addig semmilyen tünetem nem volt. A nem várt napjának estére nőttek meg a melleim és kezdtek el feszülni. 2 nappal később mentünk vérvételre, 698 volt a HCG szintem, a vetélések miatt 5 nap múlva kontroll volt, ahol teljesen szabályosan emelkedett a HCG. Május 30-án voltunk uh-on, ahol két babát mutatott az uh. Nagyon boldogok voltunk. 2 héttel később kezdődtek a rosszullétek, valamint a 7. héten elkezdtem vérezni, sokat kellett pihennem. A 9. héten kiderült, hogy nem 2 hanem 3 baba van, mind megtapadtak. Nem javasolták mind a három megtartását, ezért borzasztó nehéz döntés után, a 12. héten redukálták az egyik pindurt. Ezután teljesen problémamentes volt a terhességem, nagyon jól éreztem magam, tele voltam energiával, majd november 28-án, a 32. hét utolsó napján elment a magzatvizem és megszülettek a lányaink. Hanna 1360g, Csenge 1430g. 6 hetet töltöttek a győri kórház koraszülött osztályán, most már 5 hete itthon vannak és gyönyörűen fejlődnek. Nem könnyű a két picivel, de mindent, mindent megért és tényleg igaz a mondás, hogy mindent elfelejt az ember, ha végre anyává válhat. Teljes szívemből kívánom minden sorstársamnak, hogy minél hamarabb átérezhesse ezt az érzést. Amit tanácsolni tudok, hogy soha, soha nem szabad feladni, de tudni kell leállni és pihenni. Én nagyon sokáig nem is akartam a 4. lombikra gondolni sem és amikor úgy éreztem, hogy készen állok, akkor indultunk újra. És hinni kell, hinni, hinni!
avike!
nem is mondtam, h milyen ügyes vagy, h mindent kiokoskodtál a hozzászólásokból! mire mi is babásak leszünk, nyitunk egy meddőségi szaktanácsadást :D ja és még a vizsgálatokkal is haladsz, anyukám, megy ez, mint az ágyba....ás :D
nyufika!
azért kellett 4 vv,mert 1000 bhcg érték alatt nem csináltak uh-ot ahol boti készült. én 150-ről indultam és nem duplázódott 2 naponta, kb a vérvétel utáni héten mindenkinek már uh volt, én még mindig vérvételre jártam. 2 hét alatt értem el az ezret. más már egy hét után tudta, én még mindig vv-re jártam, hát nehogy már valami egyszerűen menjen, de nem panaszkodom, itt van boti. nagy nehezen 1200 lett vérvétel után 2 héttel és akkor már volt petezsák, de még szívhang sehol :D szóval nem voltam ideges, csak a 36. hétig, mert utána megszültem :D na akkor meg más miatt kellett idegeskedni, szóval gyakorlatilag mondhatom, h innentől egy perc nyugdtod sem lesz :D:D ja és ez tényleg így lesz ;)
Etna Köszi:)))))
Egye fene:))))
Nem baj ha vicces is lesz meg rossz is lehet...
Miért kellett 4 vv?Kevés volt a hcg?
Én kérdeztem az Évától a melót azt mondta ,hogy meg ne eröltessem magam.Ennyit mondott meg azt ,hogy ezt nagyon befolyásolni úgysem tudjuk....
nyufika!
na végre ideértem én is, vicces kölök, még azért gonoszkodik egy kicsit, fiú lesz :D apám, ha belegondolok, h botival 4 vérvételem volt, mire tuti lett :D és tényleg vicces gyerek lett belőle. viccesen rossz :D hasonló jókat kívánok neked is, mármint eleven kölök terén. tessék kicsit rápihenni, had kapaszkodjon a kismanó!basszus, csak be kell látni, h jó hely ez a győr. mennyi kismami van köztünk!!! de félek, h nehogy én szakítsam meg sort!!!
Köszi....
Azért még halkan örömködünk...::)))))
Nyufika!
Jó lesz a szerdai eredmény majd meglátod!!!!:)
Nyufika
Akkor mennek a drukkok továbbra is))))))
Jajj emelkedjen csak szépen így tovább)))
Avike
Az,hogy kinek hány babát ajánlanak,az egyén meg dokifüggő.Most volt egy barátnőmnek beültije,4 et kapott vissza,de egy sem tapadt meg neki((
Ez volt a 4. beültije,és mivel az előélete miatt indokolt volt,így emiatt kapott vissza ennyit.Általában a kettőt javasolják,mert ugye 2 embrióból is lehetnek akár négyes ikrek is!!
Szóval fő a biztonság elsősorban!
Akinek nagyon jók a csakj eredményei,és szépen osztódnak is a babák,azoknál szokták a kettőt javasolni.Akinél valami gubanc van előrelááthatóan,annál többet,de max hármat,úgy tudom.Kirívó esetekben jön a 4,de ez nagyon ritka.
Most csak azzal foglalkozz,hogy legalább egy kapaszkodjon,ha meg több is szeretne anyucit most magának,az csak plussz öröm lesz))
Sziasztok Lányok!!
Jó híreket kaptam:))))
Emelkedett a hcg 77, 5. . . . ez mindenképpen bizakodásra ad okot. Azt mondta az Évike 100 nak jobban örűltek volna, de ez mindenkinél más és más.
Progreszteron szintem kicsit alacsony, délben is lesz plusz 2 utro. Szerdán ujabb hcg kontroll. .
Tehát bízakodunk és még csendesen örülünk:)))))
További ajánlott fórumok:
- A Kaáli intézet
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Dr Boga Péterről, a győri Káali Intézet orvosáról mi a véleményetek?