Győri Kaáli Intézet infók (beszélgetés)
Sziasztok!
Olvastam a hozzászólásokat és igencsak meglepett, hogy volt aki nem fért bele a kertbe!
Mi újak vagyunk az intézetben.
Konzultációnk már volt 04.10.-én, elfogadták az eddigi eredményeinket, csak 1-2 újat írtak elő, de már azok is elkészültek.
Sajnos minken "csak" a 95000 Ft-os keretben tudtak fogadni.
Gondoljátok, hogy ennek ellenére nálunk is várható csúszás a beavatkozást illetően?
Előre is köszönöm a válaszokat
Most már elmondták a menetet ami szerint haladunk:
a menzesz 1. napján kell telefonálnom, hogy beférek-e a havi keretbe, ha igen akkor adnak időpontot a 6. napra vérvételre és UH-ra. A 2. naptól kell majd a Gonalt szúrnom (persze, ha beférek a havi keretbe, ha nem akkor választhatok,hogy vagy fizetek, vagy várok még 1 hónapot) - ezt kicsit elszomorított. Akkor ez most rövid protokoll ugye? Mi lesz a 4 nap szuri után a 6. napon túl??? Ezt viszont nem mondták. Én meg kiváncsi vagyok. De eléggé zűrös volt most a légkör az intézetben és nem mertem annyit kérdezősködni. (a főnővér nem volt ma valami kedves. :-( Nem tom. miért, lehet hogy frontérzékeny?
Fehérjedús étrend kell a teherbe eséshez
[origo]|2013. 05. 08., 13:12|Utolsó módosítás:2013. 05. 08., 15:38|
A fehérjében gazdag és szénhidrátban szegény étrend elősegítheti a teherbe esést - állapította meg egy új kutatás.
Az Amerikai Szülész-Nőgyógyász Kollégium most zajló éves ülésén ismertették annak az új kutatásnak az eredményeit, amely a táplálkozás és a termékenység közötti összefüggésekre hívja fel a figyelmet. A szakemberek mesterséges megtermékenyítés előtt álló nőket vizsgálva arra a megállapításra jutottak, hogy a sok fehérjét, de kevés szénhidrátot fogyasztóknál jóval nagyobb a sikeres teherbe esés valószínűsége, mint azoknál, akiknél a fehérje-szénhidrát összetétel ezzel ellentétes módon alakul.
A vizsgálatba bevont 120 nőt a szakemberek arra kérték, hogy a petesejt-beültetést megelőző három napon vezessenek részletes étrendnaplót. Az eredményekből kiderült, hogy akiknél a napi étrend legalább 25 százalékát fehérjék alkották, emellett a szénhidrátbevitel nem érte el a 40 százalékot, azoknál négyszer nagyobb volt a sikeres teherbe esés aránya, mint a kevesebb fehérjét és több szénhidrátot fogyasztóknál. A két csoport testtömeg-indexében nem volt eltérés, így az eredmények arra engednek következtetni, hogy az étrend összetevőinek aránya igenis hatással lehet a termékenységre - hangsúlyozta a kutatás vezetője.
Az étrend és a teherbe esés összefüggéseinek vizsgálata hosszú évekre nyúlik vissza. A témában tudományos szempontból talán legmegbízhatóbb kutatást 2007-ben a Harvard Egyetem szakemberei végezték közel 18 ezer nő bevonásával, és megállapításaikból egy világszerte rendkívül felkapott könyv is született. Ebben többek között azt javasolják a teherbe esésre vágyó nőknek, hogy kerüljék a transzzsírsavakat és az egyszerű cukrokat, továbbá figyeljenek oda a szénhidrátok minőségére, és fogyasszanak minél több rostdús élelmiszert.
Ne haragudj LILI_, de én is Pillangóhatással értek egyet. A párod hozzáállása több mint gáz!!!
Esetleg megkérdezhetnéd tőle, hogy szeretné-e, inkább minden nap ő hasba szúrni magát, majd 2-3 naponta vérvételre járna, és persze bekukucsra (hüvelyi uh), mindeközben majd Te folyamatosan idegesíted, hogy ha nem sikerül, akkor vége a világnak. Hiszen mind tudjuk, hogy a stressz milyen jótékonyan is hat a teherbeesésre...
Sziasztok lányok,
a minap egy cikkre bukkantam. A cikk arról beszél, hogy az étrend összetevőinek aránya igenis hatással lehet a termékenységre.
Azt sajnos nem tudom 100%-ig igazolni, hogy helyes az elmélet, de visszagondolva valóban hasonló módon étkeztem a terhességem előtt. Persze nem előtte 3 nappal kezdtem... Emellett minden nap tartottam egy 2 órás sétát, a beültetéstől számított 3 vagy 4. naptól, nem gyorsat, csak kis vénasszonyosat :D (a vérkeringés miatt - az enyém sajnos elég rossz :( ). Persze a beültetés után 24 órával is mozogtam, de akkor csak kicsit.
Ha jól emlékszem azon a papíron, amit a beültetés után adnak is van valami hasonló étrend ajánlás, de sosem gondoltam, hogy ekkora jelentősége lehet. Mindenesetre megér egy próbát. ;)
Köszi a választ.:-) De mitől függ, hogy rövid, vagy hosszú protokoll lesz? A doki a hasára üt és vagy ez vagy az? (ez most viccesen hangzott)Hát az biztos, hogy holnap ilyenkor már okosabb leszek. Várom ám nagyon.
Már olyan jó lenne babázni. (már lassan 2 éve várjuk a csodát)
Szia!
A Norcolut nem szabályozza a ciklust,csak megvonásos vérzést okoz.
Semmiképpen ne szedd,majd amit a Kaáliban javasolnak.
Drukkolok:)
Kedves Sziszi és Lili!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorú tapasztalataitok vannak. Én is sokszor gondolkodom rajta, hogy mennyit bír a kapcsolatunk. Azt veszem észre, hogy inkább én bírom kevésbé ezt a tortúrát, nagyon megvisel lelkileg. Korábban nagyon vidám voltam sok-sok türelemmel, ez nagyon megváltozott. Sokszor elkeseredem. Mi nemsokára az első lombikra megyünk, és az lenne a kérdésem, hogy lehet-e előtte norcolutot szedni? Nekem nincs igazából ciklusom, a peteérés hiánya miatt, ezért nem jön meg a menstruációm. Ciklusaim 60-90 naposak is lehetnek. Mit szoktak ilyenkor ajánlani? Majd természetesen az orvosomat is megkérdezem, de jó tudni, mire számítsak.
További ajánlott fórumok:
- A Kaáli intézet
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Dr Boga Péterről, a győri Káali Intézet orvosáról mi a véleményetek?