Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Győri Kaáli Intézet infók fórum

Győri Kaáli Intézet infók (beszélgetés)

14351. hhvv
2013. máj. 14. 10:57

Sziasztok!

Olvastam a hozzászólásokat és igencsak meglepett, hogy volt aki nem fért bele a kertbe!

Mi újak vagyunk az intézetben.

Konzultációnk már volt 04.10.-én, elfogadták az eddigi eredményeinket, csak 1-2 újat írtak elő, de már azok is elkészültek.

Sajnos minken "csak" a 95000 Ft-os keretben tudtak fogadni.

Gondoljátok, hogy ennek ellenére nálunk is várható csúszás a beavatkozást illetően?

Előre is köszönöm a válaszokat

14350. Pillangóhatás (válaszként erre: 14349. - Mazsika77)
2013. máj. 14. 10:49
szia.rövidprotokoll lesz.6. napon vv és uh lesz+ ha már nincs vérzés hüvelytisztasági ami 3000 ft.aztán eredményektől függ mennyi lesz a további adagod.10. nap körül ugyanez, onnan egyénfüggő
14349. Mazsika77
2013. máj. 14. 10:45

Most már elmondták a menetet ami szerint haladunk:

a menzesz 1. napján kell telefonálnom, hogy beférek-e a havi keretbe, ha igen akkor adnak időpontot a 6. napra vérvételre és UH-ra. A 2. naptól kell majd a Gonalt szúrnom (persze, ha beférek a havi keretbe, ha nem akkor választhatok,hogy vagy fizetek, vagy várok még 1 hónapot) - ezt kicsit elszomorított. Akkor ez most rövid protokoll ugye? Mi lesz a 4 nap szuri után a 6. napon túl??? Ezt viszont nem mondták. Én meg kiváncsi vagyok. De eléggé zűrös volt most a légkör az intézetben és nem mertem annyit kérdezősködni. (a főnővér nem volt ma valami kedves. :-( Nem tom. miért, lehet hogy frontérzékeny?

14348. Mazsika77 (válaszként erre: 14347. - Csillag80)
2013. máj. 14. 10:38
Köszi, elolvastam. Majd igyekszem a csoki-éhségemet kordában tartani. :-)))
14347. csillag80 (válaszként erre: 14344. - Mazsika77)
2013. máj. 14. 06:23

Fehérjedús étrend kell a teherbe eséshez

[origo]|2013. 05. 08., 13:12|Utolsó módosítás:2013. 05. 08., 15:38|

A fehérjében gazdag és szénhidrátban szegény étrend elősegítheti a teherbe esést - állapította meg egy új kutatás.

Az Amerikai Szülész-Nőgyógyász Kollégium most zajló éves ülésén ismertették annak az új kutatásnak az eredményeit, amely a táplálkozás és a termékenység közötti összefüggésekre hívja fel a figyelmet. A szakemberek mesterséges megtermékenyítés előtt álló nőket vizsgálva arra a megállapításra jutottak, hogy a sok fehérjét, de kevés szénhidrátot fogyasztóknál jóval nagyobb a sikeres teherbe esés valószínűsége, mint azoknál, akiknél a fehérje-szénhidrát összetétel ezzel ellentétes módon alakul.

A vizsgálatba bevont 120 nőt a szakemberek arra kérték, hogy a petesejt-beültetést megelőző három napon vezessenek részletes étrendnaplót. Az eredményekből kiderült, hogy akiknél a napi étrend legalább 25 százalékát fehérjék alkották, emellett a szénhidrátbevitel nem érte el a 40 százalékot, azoknál négyszer nagyobb volt a sikeres teherbe esés aránya, mint a kevesebb fehérjét és több szénhidrátot fogyasztóknál. A két csoport testtömeg-indexében nem volt eltérés, így az eredmények arra engednek következtetni, hogy az étrend összetevőinek aránya igenis hatással lehet a termékenységre - hangsúlyozta a kutatás vezetője.

Az étrend és a teherbe esés összefüggéseinek vizsgálata hosszú évekre nyúlik vissza. A témában tudományos szempontból talán legmegbízhatóbb kutatást 2007-ben a Harvard Egyetem szakemberei végezték közel 18 ezer nő bevonásával, és megállapításaikból egy világszerte rendkívül felkapott könyv is született. Ebben többek között azt javasolják a teherbe esésre vágyó nőknek, hogy kerüljék a transzzsírsavakat és az egyszerű cukrokat, továbbá figyeljenek oda a szénhidrátok minőségére, és fogyasszanak minél több rostdús élelmiszert.

14346. Mazsika77 (válaszként erre: 14341. - Pillangóhatás)
2013. máj. 13. 22:01
Köszi a drukkot, rám fér.
14345. Mazsika77 (válaszként erre: 14340. - Pillangóhatás)
2013. máj. 13. 22:00
Hú, akkor adok fel egy lottószelvényt is, valamelyik csak bejön. :-)
14344. Mazsika77 (válaszként erre: 14339. - Ildi32)
2013. máj. 13. 21:59
Bemásoltam a címet amit írtál, de sajna nem talált. :-(
14343. Ildi32
2013. máj. 13. 21:13

Ne haragudj LILI_, de én is Pillangóhatással értek egyet. A párod hozzáállása több mint gáz!!!

Esetleg megkérdezhetnéd tőle, hogy szeretné-e, inkább minden nap ő hasba szúrni magát, majd 2-3 naponta vérvételre járna, és persze bekukucsra (hüvelyi uh), mindeközben majd Te folyamatosan idegesíted, hogy ha nem sikerül, akkor vége a világnak. Hiszen mind tudjuk, hogy a stressz milyen jótékonyan is hat a teherbeesésre...

14342. Pillangóhatás (válaszként erre: 14335. - LILI_)
2013. máj. 13. 21:00
nézd azt mindenki megérti,hogy babát szeretnél.csak párod hozzáállása gáz:-(
14341. Pillangóhatás (válaszként erre: 14337. - Mazsika77)
2013. máj. 13. 20:59
és megy a drukk:-)
14340. Pillangóhatás (válaszként erre: 14337. - Mazsika77)
2013. máj. 13. 20:59
végül is igazad van.hormonok alapján hasra üt:-)mindenkinél más jön be.nekem pl hosszú vált be.a röviddel megszívtam.másnál meg az a jó.első mindig lutri:-(
14339. Ildi32
2013. máj. 13. 20:56

Na, és persze a cikk:

[link]

Kicsit fáradt vagyok.. :)

14338. Ildi32
2013. máj. 13. 20:54

Sziasztok lányok,

a minap egy cikkre bukkantam. A cikk arról beszél, hogy az étrend összetevőinek aránya igenis hatással lehet a termékenységre.

Azt sajnos nem tudom 100%-ig igazolni, hogy helyes az elmélet, de visszagondolva valóban hasonló módon étkeztem a terhességem előtt. Persze nem előtte 3 nappal kezdtem... Emellett minden nap tartottam egy 2 órás sétát, a beültetéstől számított 3 vagy 4. naptól, nem gyorsat, csak kis vénasszonyosat :D (a vérkeringés miatt - az enyém sajnos elég rossz :( ). Persze a beültetés után 24 órával is mozogtam, de akkor csak kicsit.

Ha jól emlékszem azon a papíron, amit a beültetés után adnak is van valami hasonló étrend ajánlás, de sosem gondoltam, hogy ekkora jelentősége lehet. Mindenesetre megér egy próbát. ;)

14337. Mazsika77 (válaszként erre: 14333. - Pillangóhatás)
2013. máj. 13. 20:06

Köszi a választ.:-) De mitől függ, hogy rövid, vagy hosszú protokoll lesz? A doki a hasára üt és vagy ez vagy az? (ez most viccesen hangzott)Hát az biztos, hogy holnap ilyenkor már okosabb leszek. Várom ám nagyon.

Már olyan jó lenne babázni. (már lassan 2 éve várjuk a csodát)

14336. LILI_ (válaszként erre: 14325. - Sziszi0318)
2013. máj. 13. 18:52
Sajnálom, hogy miken mentél keresztül. Ez tényleg megrendítő. Ahogy olvashatod is fiatalabb már nem leszek, az esélyeim fogynak. Amikor elindultam annak idején álmomban sem mertem gondolni, hogy ez fog történni velünk. Illetve én még mindig kitartanék a párom mellett és meg sem fordult a fejemben, hogy ő másképp gondolkodhat nem voltak erre utaló jelek. Remélem az vígasztal téged, hogy bárhogy is alakul a gyerekeid ott lesznek, nem vagy egyedül a világban. Biztosan meghálálják később neked, hogy jó anyukájuk voltál. Kitartást kívánok neked és sok boldogságot mert nagyon megérdemelnéd.
14335. LILI_
2013. máj. 13. 18:30
Sziasztok! Tudom igazatok van és belátom én mindazt amit írtatok csakhát gyerek nélkül semmit sem ér az életem. Én sem az első lombikon vagyok túl. Negyven éven felül járok és az ötödikbe vágnék bele. Most ha azt mondanák, hogy biztos megmarad a baba ha lenyelem a malomkereket azt is megtenném. Bármire képes lennék és amint olvashatjátok nagyon el vagyok keseredve. Tudom, hogy ti megértetek ezért írok nektek és kérek segítséget. Szeretném ha megtapadna mert eddig ez volt a problémám.Ha azt mondjátok fejen állva aludjak mert valakinek ez vált be megteszem.
14334. KIS TIMI (válaszként erre: 14327. - Mkacca2)
2013. máj. 13. 17:26

Szia!

A Norcolut nem szabályozza a ciklust,csak megvonásos vérzést okoz.

Semmiképpen ne szedd,majd amit a Kaáliban javasolnak.

Drukkolok:)

14333. Pillangóhatás (válaszként erre: 14331. - Mazsika77)
2013. máj. 13. 17:08
ne félj.a legtöbb szúnyogcsípés.amik meg csípnek picit közbe mondogasd a babáért mindent:-)
14332. Pillangóhatás (válaszként erre: 14331. - Mazsika77)
2013. máj. 13. 17:07
ha hosszú már 21. naptól szúrsz.ha rövid akkor 2. nap még kérhetnek vv-t, de már láthatod a fényt az alagút végén és mindig picit közelebb lesz:-)Sok sikert és kitartás:-)
14331. Mazsika77 (válaszként erre: 14330. - Pillangóhatás)
2013. máj. 13. 17:02
Köszi. Már nagyon kiváncsi vagyok. Bár, a szuriktól tartok!
14330. Pillangóhatás (válaszként erre: 14322. - Mazsika77)
2013. máj. 13. 16:43
általában kiírják már akkor.milyen lesz?rövid, vagy hosszú protokoll?
14329. Avike1 (válaszként erre: 14327. - Mkacca2)
2013. máj. 13. 09:18
Szia szerintem várd meg a konzit,megmondják mit kell használod ciklus rendezésre. Győrben jó kezekben lesztek drukkolok!
14328. Avike1
2013. máj. 13. 09:17
Lányok 16 év szörnyű boldogtalan együttlét után az akkor 8 éves fiam javaslatára váltam el édesapjától!Hiszem hogy mindenkinek megvan az igazi párja! de ha a rosszból nem merünk kilépni a bizonytalanba,akkor esélyt sem adunk az új reményteli életre,szerelemre,szeretetre,megbecsülésre! válás után 3 év múlva talált rám a mostani párom,és 4 éve élünk boldog szeretet teljes családban!
14327. mkacca2
2013. máj. 13. 09:16

Kedves Sziszi és Lili!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorú tapasztalataitok vannak. Én is sokszor gondolkodom rajta, hogy mennyit bír a kapcsolatunk. Azt veszem észre, hogy inkább én bírom kevésbé ezt a tortúrát, nagyon megvisel lelkileg. Korábban nagyon vidám voltam sok-sok türelemmel, ez nagyon megváltozott. Sokszor elkeseredem. Mi nemsokára az első lombikra megyünk, és az lenne a kérdésem, hogy lehet-e előtte norcolutot szedni? Nekem nincs igazából ciklusom, a peteérés hiánya miatt, ezért nem jön meg a menstruációm. Ciklusaim 60-90 naposak is lehetnek. Mit szoktak ilyenkor ajánlani? Majd természetesen az orvosomat is megkérdezem, de jó tudni, mire számítsak.

14326. sziszi0318 (válaszként erre: 14325. - Sziszi0318)
2013. máj. 13. 07:50
Sajnos gyermekeimet is nagyon megviseli a sok veszekedés! Lányom 15 éves, ő már föl tudja fogni és már totál ki van idegileg! Kisfiam még csak 21 hónapos, de ő is észre veszi, ha ideges vagyok és akkor nagyon nyügös! Imádom őket és a legjobbat szeretném nyújtani nekik! Ha valaki mellett már az elején nem áll ki a férje, annak már nincs értelme! Szerintem!
14325. sziszi0318 (válaszként erre: 14318. - LILI_)
2013. máj. 13. 07:21
Szia! Nagyon megrendítő a történeted! Kicsit hasonló az enyémhez! Megpróbálom röviden leírni! Mi is szépen éltünk, kisebb családi zördülésekkel! 11 év kemény küzdelem után a 4. lombikkal összejött a baba!Nagyon örültünk! Ez volt dec. 16.-án, a szilvesztert férjem már külön hálószobában töltötte!Hogy miért, választ a mai napig nem kaptam! Ez tartott 2 évig! Fél éves terhes lehettem, mikor találtam utána egy felbontott óvszeres papírt!A mai napig nem vallotta be, hogy mi történt! Ő csak megnézte, hogy jó-e még! Ez volt a válasza!Férjem rászokott az italra is! Közben véreztem, görcsöltem ,édesapám halála és ezt úgy végigcsinálni, hogy a férjem nem áll mellettem! A jó isten ne verjem meg érte, de ha ezek a dolgok előbb történnek, biztos nem vágok bele a lombikba! Most itt állok 2 gyerekkel és nem tudok külön menni, mert gyesből képtelenség albérletet fizetni! Így ismeretlenül azt tanácsolom 2x is gondold át, hogy ilyen párral érdemes-e nekiállni !!!
14324. Avike1 (válaszként erre: 14318. - LILI_)
2013. máj. 12. 15:08
szia sajnos nincsen tuti tipp vannak akiknek 1-re sikerül ismerek olyat akinek a 10.beülti is sikertelen volt sajnos! ezt csak olyan emberrel lehet,és érdemes végig csinálni,aki teljes mértékben támogat kitűzitek,hogy x lombik stimut bevállalsz,és ha nem sikerül akkor ketten éltek boldogan,vagy fogadtok örökbe gyermeket. Azt gondolom nekünk 100x nagyobb a rizikó,ugyanis a stimulációk a hormonok nem kis veszélyt jelentenek ránk! (van ismerősöm akinek sajnos mellrákban kellett meghalnia 33 évesen,és sosem lett babája!) akkor ne már ők írtózzanak a férfiak a sex szoba jelenetek miatt!Engem hála az égnek mindenben támogatott a párom,és hálás érte,hogy 2 stimulációt bevállaltam,és megértette,hogy én többet nem vállalnék,mert soká meg kell maradjak neki még!De az is biztos,hogy egy elhagylak,ha nem esel teherbe,már a másnapot nem együtt kezdtük volna! Sajnálom,hogy nem az igazi társaddal élsz!
14323. Mazsika77 (válaszként erre: 14318. - LILI_)
2013. máj. 12. 14:56
Miért "rázza a hideg" a párodat a lombiktól? Pedig ilyenkor a pasiknak is helyt kéne állniuk.
14322. Mazsika77
2013. máj. 12. 14:49
Sziasztok! Kérdésem lenne. Most indul a lombik programunk. Kedden megyek vérvételre (a naptár szerinti 20. nap lesz) meg ultrahangra. Szerintetek akkor már felírják a szurikat is? Vagy lehet hogy csak a köv. menzesztől? Mitől szokott ez függeni? Köszi, ha valaki válaszol.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook