Gyesen vagyok, nincs pénzem de válni akarok... Mit tehetek? (beszélgetés)
A ház a házasság előtt vagy után került a tulajdonodba/tulajdonotokba... esetleg jegyesség alatt?
Gyerekek kinél lesznek elhelyezve? Mert az az első, hogy az ő lakhatásukról gondoskodni kell.
A gyerektartással kapcsolatban nagy összegre ne számíts :S átlag 20-25%-a munkabérnek egy gyerek esetén, 2 gyereknél se sokkal több, ha nincs más személy akinek a tartásáról a férjednek gondoskodnia kell.
Mivel jelenleg Gyesen vagy, ha rám hallgatsz az első dolgod munkát keresni, nem kifogást, munkát, ez az a helyzet amikor ez az első.
A bírósági panasznapon pedig elkészítik neked a keresetlevelet ingyen, professzionálisan, csak szedd össze, hogy mitek van, mi kié és hogy a gyerek/ek elhelyezésével, kapcsolattartással, gyerektartással kapcsolatban hogy állapodtok meg, ott és akkor kérhetsz költségmentességet is a továbbiakra vonatkozóan.
Jobb lenne, értelmeznéd a szöveget. Már 1-2 hónapja nem dolgozott mikor kiderült, hogy nincs munkája, de minden nap eljárt állítása szerint munkát kereseni. Fizetésről meg azt hazudta nem kaptak, vagy pár tízezer volt és kész. Építőipar....
Na én ekkor úgy kivágtam mint macskát....
Apának sem volt fényes soha, egyszer sem ült le, vagy vitte le a gyerekeket játszani! Egyszer sem!
Ha te esetleg egy ilyet gyesből, lakáshitellel eltartanál ahhoz csak gratulálni lehet.
Egyrészt azért nem túl sok az esélye, hogy akár csak hasonló cipőbe kerülék. Azrét úgy gondolom, lehet tenni ezért, lehet tenni azért, hogy hasonlók ne fordulhassanak elő.
De mindegy, az ő esetében már megtörtént.
Ha én rossz helyzetbe kerülnék, engem is ugyanúgy megbírálnának. Mint ahogy meg is bírálnak!!! ÉS nem kímélnek.
Állj! És ez az utóbbi 1-2 hónapban derült ki? Azelőtt egy angyal volt?
Létezik, hogy valaki 1-2 hónap alatt így megváltozik?!
Á...
Így van te főzeted edd meg!
De a más döntéséhez semmi közöd!
Egyrészt ahhoz szólok ,amihez akarok. Márészt nem is akarom tudni, mi zajlik a házasságotokban. De hoztad a döntést, hogy ez a fickó jó lesz neked! De hoztad a döntést, hogy ez az a fickó, akitől neked gyerek kell!! Most akkor mit mondjak?
Azt is tudtad, hogy amíg otthon vagy a gyerekkel, nem lesz pénzed. Ezek nem egy előre kiszámíthatatlan dolgok!
Mellesleg ha menet közben lett idióta a férjed, akkor sincs mit tenned, benne van a pakliban sajnos, ez esetben feltételezem, meg kell várnod, amíg odanő a gyerek, hogy elmehess dolgozni, és pénzt kereshess.
én akarok válni, fèjem nem, enyém a ház, szerinte meg nem az egész.
gondok vannak, pedig kértem egyezzünk meg, de elköltöszni sem akar
Biztos te is örülnél ha gyereket szülnél valakinek akinek egyszerűen elmegy az esze, és nem jár dolgozni, csak Isten tudja hova csavarogni ami kiderül 1-2 hónap után. Meg elvállal fusi munkát, amit alig csinál, felveszi rá a pénz előre, plusz (4 gyerekes család) még pénzt is sír ki arra hivatkozva hogy nincs mit enni a gyerekeinek (ami így nem igaz), és ezzel a 260.000 Ft-al nem tudna elszámolni hol van, mert te egy forintot sem láttál belőle! Hitelbe kér cigit a boltba amit sosem ad meg és a te családodat zaklatják, hogy ki kéne fizetni (mert tudják hogy azok az ő rokonai is). Stb.
Gondolom te ezek után eltartanád a gyesből!!!!!
Ne ítélkezz ismeretlenül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nincs hozzá jogod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Férjeddel beszéltetek már erről?
Vagy csak te akarod beadni?
Hagyd a családsegítőt, panasznap jó
Vidd magaddal a ház papírjait, hogy minél pontosabban be legyeneke a dolgok határolva. Ott ingyen meg is írják neked a beadványt.
A keresetlevélbe (így hívják amit beadsz) mindent nagyon részletesen írjatok le. Gyerektartás, gyerekelhelyezés, láthatás, vagyonmegosztás (minden ingóság - persze nem az utolsó kiskanálig de a nagyobb dolgokat, bútorok, műszaki cikkek stb), ha van közös lakás a lakáshasználat.
Minél több infót adsz az igényeitekről a bíróságnak annál rövidebb lesz. Ügyvéd akkor lenne jó, ha ezeket leírná hivatalosan és csak ezt kell a bírósággal jóváhagyatni. Nekünk a második tárgyaláson kimondták a válsást így. (Elsőre akkor sem fogják ha leszakad az ég, mivel látom van gyerek..)
nincsenek rokonaim, és nem fogok elmenni a házamból!
a bíròsági panasznapon is tudnànak segíteni? vagy a családsegítöben?
Te mikret írkálsz itt!!!!!!
Nem kell pénz beadni a válást!
Ügyvéd sem szükséges!
Költségmentességet lehet kérni, és az anyagi helyzete alapján meg is kapja.
További ajánlott fórumok:
- Webáruház nem küldi a pénzem, mit tehetek?
- Mindig rosszul vagyok ha autóval utazom. Nagyon kellemetlen számomra ez. Mit tehetek ellene?
- Ha nem vagyok, megelégedve a házi orvosommal mit tehetek?
- Beteg vagyok és van egy 7 hetes Babám. Mit tehetek, hogy nehogy elkapja?
- Megfáztam, egyelőre 37, 5 alatt tartom a hőmérsékletem de utána megint felmegy, kismama vagyok, mit tehetek, mit vehetek be?
- Kiskorom óta rágom a körmöm. Most 13 vagyok, és nem tudom abbahagyni. Ezért szeretném megtudni, hogy mit tehetek! Tud nekem valaki segíteni?