Gyes, családipótlék (beszélgetés)
egy más országban élő ismim havonta kapott juttatást a gyerekre.nem tudom mennyi idős koráig jár,nem tudom a hivatalos nevét,ő gyerekpénzként emlegette.kb akkora volt mint akkor az én gyesem,viszont ugye az ő minimálbérük és a mienk között nagyságrendbeli eltérések vannak,és az ingatlanárakon kivül a megélhetés sem sokszorosa az itteninek...
már előre látom hogy politikába fog torkollni a kérdés:(
Tudom hogy nem sok helyen van ez a rendszer mint itt,viszont az fájt mikor említettem hogy szeretnék még babát és egy szintén külföldre költözött határon túli magyar hölgyemény megjegyezte hogy jaaaa,magyarban könnyűűűű,ott van gyes.....nos ezt a könnyűt kérdőjelezem én meg....
Örüljünk, hogy ezek is vannak. Nem tudom más országokban vannak-e egyáltalán és mekkora összegű szociális juttattások vannak?:(
Azt tudom, a munkatársnőmnek 6 hónapos az unokája. Az anyja vitte bölcsibe. Olaszba laknak. Egy másik városba kell vinnie, mert a saját városukban, ilyen kicsiket még nem fogadnak a bölcsiben:(
További ajánlott fórumok:
- Emelt családipótlék és meghosszabbított gyes kérdésben segítene valaki?
- Lányom novemberben lesz 19 éves, most megy egyetemre alanyi jogon jár-e neki családipótlék?
- Miért nem adták meg az emlet családipótlékot?
- Meddig jár a családipótlék? Adókedvezmény?
- 12 éves gyermek után jár e gyes az emelt családipótlékon kívűl ha kiderül, hogy tartós beteg/tojás és kevert tartósító allergiás/?
- A gyes-t és a családipótlékot mindig egyszerre, egyösszegben kapjuk?