Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Gyes, családipótlék fórum

Gyes, családipótlék (beszélgetés)

1 2
4. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 2. - Icus)
2008. febr. 8. 15:03

egy más országban élő ismim havonta kapott juttatást a gyerekre.nem tudom mennyi idős koráig jár,nem tudom a hivatalos nevét,ő gyerekpénzként emlegette.kb akkora volt mint akkor az én gyesem,viszont ugye az ő minimálbérük és a mienk között nagyságrendbeli eltérések vannak,és az ingatlanárakon kivül a megélhetés sem sokszorosa az itteninek...

már előre látom hogy politikába fog torkollni a kérdés:(

Tudom hogy nem sok helyen van ez a rendszer mint itt,viszont az fájt mikor említettem hogy szeretnék még babát és egy szintén külföldre költözött határon túli magyar hölgyemény megjegyezte hogy jaaaa,magyarban könnyűűűű,ott van gyes.....nos ezt a könnyűt kérdőjelezem én meg....

3. Icus
2008. febr. 8. 14:55
Hogy otthon maradthatsz a gyermekeddel 3 éves koráig, szerintem nem sok helyen dotálja az állam.
2. Icus (válaszként erre: 1. - 5cb4354c81)
2008. febr. 8. 14:54

Örüljünk, hogy ezek is vannak. Nem tudom más országokban vannak-e egyáltalán és mekkora összegű szociális juttattások vannak?:(

Azt tudom, a munkatársnőmnek 6 hónapos az unokája. Az anyja vitte bölcsibe. Olaszba laknak. Egy másik városba kell vinnie, mert a saját városukban, ilyen kicsiket még nem fogadnak a bölcsiben:(

2008. febr. 8. 14:39
Engem nagyon felháborított, a pár száz forintos gyes és családi emelés. Egy rendes ebédhez sem lehet bevásárolni abból az összegből, amennyit a drága kormányunk emelni volt hajlandó. Nevetséges!
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook