Gyerektartás gyed-ből (beszélgetés)
Én is az apuka megélhetésére hivatkozva nem kaptam meg az emelést. 11 éve havi 12ezer a megítélt összeg!
Lehet, hogy minimális összeget, pl 10-12 ezer forintot megitélnek...de ha megduplázzuk, mert anyuka is hozzárak ugyanennyit....24ezerből nem tudod biztosítani a gyerek megélhetését.
Ruháztatás, iskolai tankönyv, étkezés, osztálypénz, közlekedés, vitamin hogy ne betegeskedjen, vagy éppen gyógyszer, rezsi gyerekre eső része...és akkor még a táborozás (kötelező iskolai...és nem a fakultatívot említem).
ez nem jön ki havi 24-ből.
De igen!A törvény kimondja,hogy minden ember köteles gondoskodni a saját megélhetése kárára is a gyerekeiről.
Csak sajnos ettől sok gyereknek nem lesz jobb,mert akkor is kibújnak a fizetés alól sokan.
Pfff....
Az én gyerekem is így nőtt fel a legnagyobb.
Mondjuk nekem abban szerencsém volt,hogy a külön válásunk után hamarosan megismertem a mostani férjemet,a gyerekem még kicsi volt,így Ő az apja igazából minden tekintetben,kivéve a biológiát.
12 éves koráig egyedül Ő volt a szemünk fénye,azután születtek tesók.
A gyerektartás fizetése NEM veszélyeztetheti az Apuka megélhetését!
Sajnos ez azt jelenti, hogy mégse a gyereket védik!
Komolyan ez még jobb eset, ha el is tűnik. Legalább az új párodat valóban apukaként tudják elfogadni, megszeretni.
Nálunk meg hol megjelenik, hol eltűnik az ex! Van hogy 2 hetente viszi, de van hogy fél évig nem is érdeklődik. A gyereket teljesen labilissá teszi. Mire itthon rendberakjuk lelkileg, újra megjelenik az ex és megint felborít 2 nap alatt mindent. Újra "kezelhetjük" a gyerkőc lelkét....igazi mókuskerék.
Hónapokig nem látja, aztán meg egy hétre akarja elvinni....persze gyerektartást meg hol fizet, hol nem...de többnyire nem.
A számból veted ki a szót!!!!
És 8 éve a gyerekeit még csak nem is látta ,nem is keresete se egy levél semmi.
Ez annyira felháborító,hogy nem is lehet rá mit mondani,ha mégis az nagyon csúnya lenne.Milyen ember az,aki nem gondoskodik a gyerekéről?Embernek lehet egyáltalán nevezni?De azért még csinál gyereket.
Az ilyen pasasokat csak fel kéne lógatni annál fogva!
Igen!
Nekem az 1 milla rá van terhelve jelzálogként a lakására!
Csak a mai világba adj el egy lakást,de a végrehajtó nem szarozik áron alul elárverezik így mondtam neki jobban jár ha fizet.
Sziasztok!
Nekem a múlt héten volt gyerektartási perem. Amíg nincs munkája gyerekenként 10.000 forintot ítéltek meg, amit az állam megelőlegez. Ha van a nevén bármilyen ingatlan, akkor arra terhelik, és ketyeg a jelzálog.
Mivel nem lesz keresete, így emelésben ne is reménykedj! Sajnos :-(((
Azt is mondják, hogy az ő maga (és új családja) megélhetését se veszélyeztetheti a gyerektartás összegével.
Valószínüleg maradsz a minimális összegnél.
Szia!
Épp én is ilyen helyzetben vagyok,csak az én volt férjem beteg és nincs már 2 éve munkahelye így természetesen gyerektartást se fizet 1 millióval tartozik ami miatt már hónapok óta folynak a tárgyalások.Ő is mindent megtesz hogy kibújjon a felelősség alól náluk is született új gyerek ott a nő van gyeden és e mögé bújik hogy csak abból élnek.Még a 8 évvel ezelőtti válásnál kiszabott 10-10 ezer forintot is le akarja szállítatni 5-5 ezerre amíg nem százalékolják le.Úgy néz ki lefogják és mivel a rokkant nyugdíj rendszeres jövedelem így abból fogják vonni a gyerektartást,csak már látnám!!
De a gyes,gyed ilyenekből úgy tudom nem vonhatnak semmit,mivel jövedelemnek nem számít se ilyen esetben se egy hitelnél.
De kérdezz meg egy ügyvédet aki biztosat tud mondani.
A bírósági döntés úgy szól, hogy fizetésének és egyéb juttatásainak 20 %-át kell volt férjemnek gyerektartásként átutalnia. Úgy néz ki a helyzet, hogy felmondanak neki a munkahelyén. Nemrég született gyereke és kitalálta, hogy elmegy gyed-re ő, a párja meg visszamegy dolgozni.
Szerintetek, ha még most felülvizsgáltatom az akkori ítéletet és letiltatom a fizetéséből a gyerektartást, akkor a gyed-ből is vonni fogják, vagy ha megszűnik a munkahelye, onnantól egy fillért sem látok többet?
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- Van köztetek olyan aki külföldről kapja a gyerektartást miközben ő és a gyermek Magyarországon él?
- Több százezres gyerektartásdíjnál milyen ítéletett hoz a bíró?