Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései (beszélgetés)
Már régen történ! Nagylányom 2-3 éves lehetett amikor sétáltunk és jött velünk szembe egy néger fickó! Kérdezte Petrám " anya mi az"?
Mondom neki hogy bácsi! De ő csodálkozva közölte, hogy" nem nem az"!
Az egészbe az égő az volt hogy a bácsi értett magyarul és mikor elsétált mellettünk megsimogatta a kislányom buksiját és nevetett!
Kisfiam: - Aludhatok a kocsimmal?
- Jó, csak ha szépen lefekszel és nem játszol...
- Nem fogok vele játszani, csak tologatom....
Nem csodálom, hogy mérges volt.
A gyerekszáj ne idegenek rovására legyen jópofa. Ez a szülő felelőssége.
3 éves fiammal átbeszéltük mit csináltunk napközben:
Hááát, voltunk a másik-szigetén és ettünk az egyik-pétinél. (Margitsziget + Egyiptomi)
:-) Jók ezek a betű-elhallások:)
Tesóm kislánya olyanokat látott pl. az állatkertben, hogy Míziló, meg réMszarvas. (Még volt valami, csak nem jut eszembe...)
Visszatértünk Horvátországi nyaralásunkból, a 4 éves kislányomtól egy barátunk megkérdezte:
- Milyen a tenger? Én olyan régen voltam... most is sós a víz?
Mire ő:
- Igen, Nyáron is sós, nem párolgott el.
valójában ez szerintem inkább meghökkentő, mint sem vicces. Az állatkertben tegnap odament egy asztalhoz ahol állatkopónyak voltak és egyből rávágta, hogy ez medve koponya, ez farkas, amaz pedig tigriskoponya...
Megnéztem és jókat nevettem:D
Egy onnan:
A Velencei tóhoz mentünk egy hosszú hétvégére.A kempingben összebarátkoztak a gyerekek,és a padon beszélgettek.Szóltam a fiamnak hogy menjen zuhanyozni az apukájával.
-Mókus menjél zuhanyozni!
Egy kislány:Mért hívnak téged Mókusnak?
Fiam:Így becéznek. Igazából Nagy Kristóf a nevem,de szoktak még Szarmadzagnak is hívni!
:DDDDDDDD
Kislányom egyik reggelen..
felébred..kimászik az ágyból szétnéz,kiszalad a szobából,széttárja a karját,majd a derekára teszi a kezét,közben rázza a fejét.."apa már megint börtönben van.."
3 éves kislányom
"ez a fagyi hideg fajta.."
vágósköröm=körömcsipesz
kakamacska=cicakaka..
ének:"pocsonyába léptem sáros lesz a ú cipppőm,
hiába hmmmümmtem elhagyott a nőőőőőm.." :DD
Lánykám reggel ébredés után bömbizni kezdett, felébresztve bátyót is.
- Miért sírsz?
- Mert hiányzik apa.
- Ezért nem kell sírni.
- De NEKEM kell.
Van egy szép kis könyvecske,amibe az ilyen aranyköpéseket bejegyzem,mind a két gyerekét.
Ha nagyok lesznek,nekik adom:)))
További ajánlott fórumok:
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Pasik aranyköpései
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Nem a gyermekeidért élsz