Gyásznapon esküvő? (beszélgetés)
Én meg azt nem értem, hogy biztos adat hiányában miért kell álhíreket terjeszteni.
Akkor egészen biztos, Gizi.
Nincs tiltva semmilyen esküvő, rendezvény.
Nem is értem, hogy gondolták volna.
Hivatalosan lehet esküvőt tartani. Az, hogy a katolikus papod összead-e, azt tőle kérdezd meg.
A rendezvények nincsenek korlátozva.
Magyarországon nincs jogszabályi tilalom arra vonatkozóan, hogy nemzeti gyásznapon ne lehessen házasságot kötni. A házasságkötés szabályait az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény és az anyakönyvezési feladatokat szabályozó 429/2017. (XII. 20.) Korm. rendelet határozza meg. Ezekben nem szerepel olyan előírás, amely nemzeti gyásznapra vonatkozóan korlátozná a házasságkötést.
Tehát összefoglalva: Nemzeti gyásznapon is lehet házasságot kötni Magyarországon, amennyiben az anyakönyvi hivatal nyitva tart, és az anyakönyvvezető rendelkezésre áll. Kérdezz rá, de szerintem nem lesz munkaszüneti nap, félárbocra engedik a zászlót, gondolom lesznek majd misék, más nem nagyon lesz más, mint a hétköznapokban.
Jó nagy gyökér döntés lenne, mert ki gyászolja a pápát? Én bizony nem!
Bemondták a tévében? Mert ha igen, akkor tuti igaz. 😎
Amúgy vagy mond valamit az állam vagy sem, aki hithu, az követi a papát.
A többinek rongyrazas.
Most mondták, és becsekkolnak a vagesi járatra.
Ja, azt mondta valaki... Férjhez mész szombaton?
Inkább ez, minthogy a repülőtéren "vallás független", de piktogrammon térden hajlongo embereknek fenntartott helyiség biztosítás, a "karacsony" szó tiltás, a nevnapok kivétele a naptarbol, vagy hogy semmi diszohus étrend bevezetése az iskolákban, mert kisebbségieknek, behodoltaknak kell ereznunk magunkat.
És ha református az illető?
Megjelent a rendelet, semmi korlátozás nincs benne.
Egy esküvőt leszervezni minimum fél év, de inkább több. Most szegények honnan tudták volna, hogy ilyen történik? Jó nagy kitolás lenne, ha így lenne.
Melyik egyházé?
Hivatalosnak a polgári esküvő számít.
Miért ne lehetne?
Megjelent hivatalosan valahol?
Ahogy olvastam, a foci meccseket megtartják.
Nem jelent még meg a Magyar Közlönyben.
mennyire érint a szombat téged?
És az egyház majd kártalanítja az embereket?
szerintem nem lehet, egyházi előírás
Tényleg nem lehet majd esküvő a pápa temetésének napján? Ma mondta valaki, de nem nagyon tudom elhinni.
További ajánlott fórumok: