Gyakori kérdések a 90 napos diétáról (beszélgetés)
Sokban eggyet értek veled.Szerintem is a torna vagyis a mozgás nagyon kell a fogyáshoz..ha másért nem is azért mert ha sikerűl lefogynunk nagyon csúnya lesz a bőrünk a ha nem foglalkozunk vele.Akinek nagy súlyt kell fogynia(mint nekem)annak meg pláne és még így csúnya lesz:(
Pontosan minden féle édesség és cukor kivonva.Még egy darab cukrot sem szabad megenni.nekma barátnőm(dietetikus)egyszer azt mondta mikor így faggadtam,hogy mit ehetek csoki helyett,hogy.....ha nagyon kívánok egy kis édességet ......akkor ehetek szöllőcukrot:)
Szóval é is ezt tudom tanácsolni,de hidd el megéri.Én tegnap ettem egy műzli szeletet,de azt sem szabadna.Egyébként diabetikus cukor...HÁt én azt sem ajánlom..ugyan nem cukros,de nézd meg mennyi kalória van benne.SOK.Én mindig megnézem hány kalória van valamiben és rögtön elmegy a kedvem..hiszen próbálok 600 és 1000 között maradni és mikor meglátom,hogy csak egy ilyenben mondjuk300 kalória van gyorsan vissza teszem mondván,hogy nehogymár szenvedek hogy nem eszem és egy ilyennel elrontom...szóval ennyit az édességekről.Majd ha eléred a kívánt súlyt akkor ehetsz:)
Nem hiszem, hogy nem ennék csokit sütit többé, de ha belegondolok, miket ettem a fogyi előtt, mint egy konyhamalac. Ha valamit meghagytak akkor azt sajnáltam kidobni, ha boltba mentem sütötték a friss kakaóscsigát stb nem hagytam ki. Erőt kell majd vennem magamon, hogy ne bűnözzek, de muszály változtatni.
Igen torna mellett nem biztos, hogy kilóban fogyunk sokat, mert a zsír izommá alakul és az nehezebb, de mégis csinosabb lesz az ember. Van most egy Norbi dvd-m kardio egész jó és nem túl nehéz. Volt izomlázam utána, de nem ugrálós, simán végig lehet csinálni.
Sziasztok! Itt tanulgatok, de nem bírom ki hogy be ne kukkantsak. Én is ezt a fogyi módszert csináltam már néhányszor - a no cukor vagy csak nagyon kevés (amit lehet, édesítővel) az tényleg azt jelenti, de az benne a jó, hogy egy idő után már nem is kívánod, sőt, ha sokáig nem eszel édességet, utána már nem fog olyan jól esni - én így voltam vele. Csakhát a kismama lét nem erről szól. De azt mondom, menni fog, ha már elszántak vagytok, de azért én mindig visszatérnék a régi lemezemre: tornával dokkal hatékonyabb, és nagyobb a sikerélmény is! Még nagy túlsúllyal is neki lehet kezdeni, pl a Norbi ducitornák erre valók. Unalmas, de hatékony, bár én jobban szeretem Alexandra tornáit, de az más jellegű.
SZerinten mindent teljesen nem lehet és nem is kell megvonni magunktól igy a sütit és csokit sem ,csak ritkán és keveset.
Az tényleg nagyon jó,hogy senki nem kamuzik mert igy látjuk azt,hogy a másik is gyarló ugyan úgy hibázik mint mi,képzeld milyen rossz lenne ha azt olvasnánk,hogy mindenki milyen karakán csak te vagy gyenge,igy meg talán erőt meritünk még a hibákból is.
Ez jól, hangzik. A no cukor azt jelenti nálatok, hogy nem esztek majd sütit, csokit? Vagy cukor helyett édesítőt használtok? És diabetikus csoki?
Van egy barátnöm aki szülés után 25kg fogyott ennek már 2-éve és azóta ebből 20-at sikerül neki azóta is tartani,amit csinál,no cukor,nagyon kevés kenyér,este ritkán és keveset eszik,viszont minden héten tart egy gyümi vagy viz napot.Ha néha jobban belecsap a lecsóba akkor másnap szigorúan csak iszik, nála nagyon bevált.
Betti, pont most emlegettelek, hogy milyen szépen fogysz és beszámolsz a jó tapasztalatokról:)
Jaj olyan aranyosak vagytok. Remélem, ha letelik a 90 napos akkor is jöttök ide a fórumra az egyéb fogyi-eredményekről beszámolni, pl.Rékabetti sem ezt a fajtát csinálja, de mindig beszámol és ad jó tanácsokat és ez olyan jó. Egyébként látod semmit nem titkolunk el. Még a bűnözéseket is kiteregetjük. Jó tapasztalatokat meg főleg megosztjuk:)
Igen még azt is elhatároztam, hogy majd 5 után nem eszek már semmit. Nehéz lesz az biztos, de muszály, ha már így belekezdtem.
Tudom tanácsolni amit én csinálok....vagy legalább hasonlót...reggeli gyümi aztán ebéd bármi amit főzől és uttána már semmi max 4 óra elött még egy gyümi,de pont ahogy te mondtad no kenyér no cukor és torna.Nekem ez bevált -13 kilónál tartok.Ha hiszed ha nem már nem is hiányzik az evés főleg azok a nagy zabálások amit régen csináltám főleg este.Nem bírnék enni már este.Ez tök jó így és jól érzem magam:)
Hát igen, én is tudom hogy nem szabad egyből újra kezdeni. Na meg ha a szervezet megszokja ezt, lehet hogy már nem is működik a fogyás csupán attól, hogy szétválasztjuk. Én a saját módszertől azért tartok, mert az nálam valószínű úgy végződne, hogy mindent eszek és sokat:( Mozognom azt többet kellene az biztos. Ősszel-télen csináltuk a párommal a hasizom gyakorlatokat minden este 70 felülés, de mióta a kertben van teendő esténként amíg kint lehet lenni általában a kertben vagyunk, utánna a torna már elmarad.
Szia Angyal63!
Igen, még 18 kilót szeretnék, hogy 70 kg legyek. De 75-nek is nagyon örülnék, mert kb 170cm magas vagyok. Mondjuk ha még a két hónap alatt is lemenne 2-szer 6 kiló, az nagyon szupi lenne. :)
Én is ápr.7-én kezdtem mint a Marika és a momof és pont ma gondoltam arra,hogy jó de mi lesz ha vége az egésznek,mert azt biztos nem lehet csinálni,hogy másnaptól vissza állunk a régi zabálásra mert akkor akár el sem kellett volna kezdeni.Valami okosságot addig jó lenne kitalálni,annál is inkább mert valószinű,hogy az még nem is az optimális súly lesz sokunknak.Ha tudtok valami tutit ne tartsátok titokban!!!!!!
:DDD Rika, hát nem tudom, hogy beindul-e majd ettől a bűnözős naptól a fogyás. 2 gyüminap után mérekezek, tehát jövőhét kedden majd megírom, mi a helyzet. Remélem nem járok úgy , hogy még azt is visszaszedem amit már lefogytam, mert akkor persze hogy megindul a fogyás, ha a kezdő súlyomról indulok újra:) Na remélem nem így lesz:)
Igen, de nem ezt, mert úgy hallottam nem szabad rögtön utána újrakezdeni csak egy idő után. Mivel 90 napig még gyümit kell utána reggelizni, csak valami saját módszer jön szóba, pl no kenyér no cukor és minimális evés tornával. Utána meg a Norbi féle diéta szerintem. Nekem ez az év még tuti rámegy, csak a kezdő (jó nagy) lökés kellene ettől a kúrától :)
Marika,írtad hogy júli 5-én túl lesztek a fogyin, legalábbis ezen. Van valami terved utánna, Csinálsz valami másfajta diétát? Mert nekem is kellene folytatnom. Nem hiszem hogy ennek a végére meglesz a kilóban kitűzött célom:(
Jaj de jó lenne ha mind ez igaz lenne mármint,hogy bünözni kell és utánna fogyunk,akkor azt hiszem lennénk n itt ezen a fórumon egy páran akik élen járnánk a bünözésben,én pl.biztos tudnám vezetni a mezönyt.Képzeljetek el egy olyan világot ahol minnél többet kellene kajálni annál csinosabbak lennénk.De ébren vagyunk ne álmodjunk!!!!!!
Így vagyok én is. Vettem diákcsemegét is, hogy egy kis mazsola aszalt gyümi vagy mogyoró színesítse a napot, de már azt se kívánom.
Na igen, szerintem is. Vasárnap volt gyüminapom és 1 banán, 1 fürt szőlő volt egész nap. Már úgy vagyok vele hogy igaz bármennyit lehetne enni, de nem kell, mert már a hátam mögé sem kívánom, inkább nem eszek gyümit, csak vizet iszok.
Igen és szerintem az a legerősebb nap a fogyás szempontjából is. Annyi gyümit nem lehet enni a hízlalna...szerintem
:))) Akkor jó ha te is kipróbáltad, mostmár nincs is annyira lelkiismeret furdalásom. Bárcsak nekem is megindulna újra a fogyás. Holnap gyüminapom lesz. Mostanában azt tartom be legjobban. Te is írtad hogy abban nem nagyon lehet bűnözni, mert vagy nagyon bűnözünk és akkor már nem gyüminap, vagy kibírjuk délutánig akkor meg este már minek elrontani, nem igaz?
Nekem a vasárnap volt egy olyan, de olyan bűnös. Keményítő napom volt, de volt benne süti kevés rántotthús (az tényleg kevés)és sajt. De most tényleg úgy érzem, hogy újra fogytam, bár a mérlegem kimúlt május elseje után.
Na lányok irulok-pirulok, de bevallom ma én egy olyan igazi bűnözős napot tartok úgy tűnik. Mivel az ebédre szánt pogi és lekváros kalács már a délelőtt folyamán a pocimba került. Most vette egy konzerv babfőzeléket azt eszem. Estére meg a tegnapra tervezett krumpli és rántott karfiol lesz, mivel tegnap az elmaradt mert anyunál ettünk rakott kápit.Szóval ki is írta hogy kell tartani egy olyan igazi bűnözős napot utánna beindul megint a fogyás?? Ha ez a titka akkor ma jót teszek magammal.
Mivel a paradicsom többek szerint zöldség, én meg ettem gyüminapon, hát mégis bűnöztem. Így jártam..
Én is szőlőztem szerintem nekem is az a problémás :)
Ettem egy is kenyeret...ha már annyit beszéltünk róla, úgy éreztem, csavargatja a hasam a sok gyümi - lehet, hogy a szőlő. De nekem legalább a mellékessel nincs gondom...Most kimegyek egy kicsit manócskámmal, lehet hogy du. esni fog!
Nekem meg ellenkező hatással bír ez a kúra. Nem voltam benne biztos, hogy beérek reggel az Apehba, féltem, hogy gond lesz menet közben. Ez már nem először fordul elő, pláne gyüminap után :)
További ajánlott fórumok: