Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Görögdinnyekehely recept

Görögdinnyekehely recept

A Görögdinnyekehely hozzávalói:
1 nagy görögdinnye
egy citrom leve
porcukor ízlés szerint
5 cl Maraschino
1 üveg pezsgő
néhány mentalevél a díszítéshez


A Görögdinnyekehely elkészítési módja:
A dinnyét félbevágjuk, kimagozzuk és kis golyócskákat vágunk ki belőle. A dinnyegolyócskákat egy tábla tesszük, citromlével, porcukorral és Maraschinoval marináljuk és két órára hűtőszekrénybe tesszük. A pezsgőt szintén behűtjük. A dinnyegolyócskákat elhelyezzük egy megfelelő tálban és leöntjük a jól behűtött pezsgővel (eközben az üveg nyakát merítsük a folyadékba, nehogy megszökjön a szénsav). Végül mentalevéllel díszítjük ezt a frissítő édességet.

Ez a hideg desszert pont az az édesség, amire ilyan forró napokban vágyunk.
/4-6 adag/


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A görögdinnyekehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook