Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Gondolatok, bölcsességek az emberi és párkapcsolatok témában fórum

Gondolatok, bölcsességek az emberi és párkapcsolatok témában (beszélgetős fórum)


máj. 7. 06:02
Az élet mindig a legmegfelelőbb pillanatban sodorja elénk a számunkra fontos embereket.
11. 906015745b (válaszként erre: 10. - Vivo44)
máj. 3. 23:16

Igen, azt látom, hogy nem hiszel benne, de nem is ez volt az elsődleges cél.


Mindössze annyit, hogyha valaki olvassa, nézelődik, akkor talán benne olyan dolgokat, amikre felfigyel, amin elgondolkodik, ami segít!


Ilyen bárkinek lehet, ha ide betéved.


Nem az volt a cél, hogy bárkinek is meghatározzuk, hogy milyen párt válasszon. Csak tájékoztató jellegú, mint minden, és nincs benne semmi kényszer, de nem is lehetne.


Még nem tudom, hogy értelmet nyer -e? Lehet, hogy nem, de legalább megpróbáltam, hogy hátha sikerül.

10. vivo44 (válaszként erre: 9. - 906015745b)
máj. 3. 23:03

Semmiféle cinizmus nincsen ebben.

Van aki hisz benne és van, aki nem.

Én az utóbbiakhoz tartozom.

Sosem gondolnám, hogy más, sokkal okosabb emberek írásait követve, irány mutatást adva le tudja írni, hogy mi a helyes és mi nem.

S miért?

Mert amennyi ember annyi féle.

Egy sémára nem lehet ugyanazt a kapcsolatot megélni...


Ezzel együtt őszintén kívánom, hogy értelmet nyerjen a fórum és ha csak 1 embernek is bejön, már megérte!

9. 906015745b (válaszként erre: 2. - Vivo44)
máj. 3. 22:54

Ebben érzékelhető egy kis cinizmus, pedig szükségtelen.


Nem ez volt a cél, hanem a gondolkodás, elgondolkodni azon, amit valaki éppen olvas. Talán segít egy helyzet megoldásában, rávilágít valamire, vagy csak elolvassa, stb.

8. 906015745b (válaszként erre: 5. - Vivo44)
máj. 3. 22:51

Nem hiszem, hogy ebben igazad van! Van mögöttem is van pár év tanuló idő hidd el és némi tapasztalat!


Miért lennének azok frázisok? Ezt nem magyaráztad meg?


Mi abban a frázis! Azt hiszem minden nézőpont kérdése! Nem azt mondtam, hogy pont így van, az amiről írnak, hanem azt írtam, hogy el lehet és kell gondolkodni az írottakon.


Lehet, hogy nem elég egyszer elolvasni!


Igen az életben vannak pofonok, amik rávilágítanak valamire, ami mindíg az adott szituációtól függ, mint pl. az is amire utalsz.


Biztos, hogy nem hamis illuzió annak, akinek sikerül! Vagy azoknak, akik összekovácsolódnak, noha nem szerelemmel indul stb.


A pofonok érdekes dolgok, mert ha az ember gondolkodik, akkor rájön arra is, hogy a pofon létrejöttében Ő maga is segédkezett, noha akkor nem tudta, vagy nem így látta.


Mindenképpen tudatos tanúlság, csak kérdés, hogy érted e a lecke lényegét! Nem az a fontos, hogy kitől kaptad, hanem az, hogy miért?


Ezt kell megtanulni megérteni.

máj. 3. 22:41

A párkapcsolat egy négylábú asztal. Ha bármelyik lába hiányzik, rövidebb vagy hosszabb mint a másik, sántít az egész és fölborul.”


Az első láb, hogy két ember életstílusának közel kell lennie egymáshoz. Nem jó, ha az egyik a meleg tengerekhez vonzódik, a másik viszont síelni szeret, ha az egyik imádja a macskákat, míg a másiknak allergiája van a macskaszőrre. Az kell, hogy hasonlóképpen szeressenek élni.


A második láb, hogy egymást is szeressék. …Anélkül nem megy! Ez viszont egy érdekes dolog. Amikor adjunktus voltam az egyetemen, egy este felhívott a professzor, és azt mondta, “Péter, most láttam egy filmet, ami nagyon fontos dologról szól. Találkozik egy férfi és egy nő, és tulajdonképpen nem akarnak egymástól semmit, csak örülnek, hogy a másik a világon van. Nézd meg!”


A professzor nagyon okosat mondott szerintem. Én azt gondolom, a szeretet ezt jelenti: a másik létezése öröm a számomra.


A harmadik láb: szexuálisan stimmeljenek. Néha beáll egy tragikus helyzet, hogy két ember érzelmileg erősen kötődik egymáshoz, de testileg nem stimmelnek össze. Pedig a dolog valószínűleg enélkül sem fog menni.


Sajnos, még a legjobb pszichológus sem tudja megmondani, hogy a szimpátiák, az antipátiák, az erotikus vonzalmak miből fakadnak, ezeket csak konstatálja az ember.


A negyedik lába az asztalnak – mondta Milán bácsi, ujját felemelve a nyomaték kedvéért -, hogy a házasság is gazdasági kapcsolat, gyerekek! El ne felejtsétek! Mert olyan csak az olvasókönyvekben van, hogy a nyomor nem öli meg a szerelmet. Megöli.


A férfi-nő kapcsolat tehát egy négylábú asztal, és ha bármelyik lábbal baj van, akkor az asztal döcögni kezd, felborul, összetörik.Füst Milán

máj. 3. 22:27

Most már zárd le az utakat, amik nem működnek. Itt az ideje.


Vegyél búcsút, csukd be a kaput, dobd el a kulcsot, és adj hálát érte, de ne hagyd, hogy a szíved ott éljen, ahol neked rossz, ahol fáj, ahol egyedül vagy, ahol nem vagy boldog, mert abba idővel belehalsz.


Vállald fel, hogy nem vagy boldog, és ne fogadd el, mert ennek nem kell így lennie. Kell lennie egy helynek, ahol te is boldog lehetsz, ahol megvan minden ahhoz, hogy teljes életet élj, egészet, olyat, amiről mindenki álmodozik…


Csak tudod, ahhoz fel kell vállalnod önmagad, és a legtöbb ember inkább összetöri a tükröt, hogy soha többet ne kelljen belenéznie, minthogy szembesüljön önmagával, azzal, hogy mire született

5. vivo44 (válaszként erre: 4. - 906015745b)
máj. 3. 22:26

A gond csak annyi, hogy a 3.hsz felsorolások csak frázisok, a valóság egészen más.

Persze, van aki hisze a tündérmesékben attól nem szabad elvenni a lehetőségét az általad felsoroltaknak, csak pár életbeli pofon után rádöbben, hogy ez hamis illúziót ad csupán.

4. 906015745b (válaszként erre: 2. - Vivo44)
máj. 3. 22:22

Arra gondoltam, hogy bárkinek lehet problémája, akár párkapcsolat, akár emberi kapcsolat terén, ilyenkor néha jól jön egy ilyen fórum! Benéz, olvas és talán talál útmutatást, tanácsot! Életem során, sokszor találkoztam ilyen lehetőséggel. Ez motivált a fórum indítására.


Köszönöm kedves szavaidat!

máj. 3. 22:15

1. Olyan társat érdemes keresni, akit mindenestül szeretünk, és akit nem akarunk megváltoztatni. Ha ő is így érez irántunk, szerencsések vagyunk.


2. Az ideális kapcsolatban nem színlelünk, önmagunkat adhatjuk.


3. Ha valaki meg akarja változtatni a partnerét, az azt jelenti, nem rá van szüksége.


4. Aki nem akar hazudni önmagának, az pontosan tudja, mit kap a másiktól.


5. Akkor se hibáztassuk magunkat, ha rosszul döntünk. Pontosan ismernünk kell saját testi, szellemi, érzelmi szükségleteinket, hogy ezeknek megfelelően választhassunk.

2. vivo44 (válaszként erre: 1. - 906015745b)
máj. 3. 22:08

Ügyes vagy!

Hasznosítsd az életben, sok sikert kívánok hozzá!

máj. 3. 22:06
A fórumot azért indítom, mert egy pár napja rátaláltam olyan gondoltokra, bölcsességekre, melyek tanítanak, és rámutatnak bizonyos hiányosságokra, azok pótlására, és a lényegre.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook