Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás libamáj recept

Gombás libamáj recept

A Gombás libamáj hozzávalói:
4 személyre:
40 dkg libamáj,
25 dkg gomba,
1 dl tejszín,
1 evőkanál libazsír,vagy 2 evőkanál olaj,
0,5 dl vörösbor,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
ízlés szerint só és őrölt fekete bors,
petrezselyemzöld


A Gombás libamáj elkészítési módja:
A libazsíron éppen csak megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát,majd rátesszük a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát.Hozzáadjuk a tisztított zúzott fokhagymát a finomra vágott zöldpetrezselymet.Fedő alatt saját levében puhára pároljuk,majd ha zsírjára sült,lepirítjuk rajta a kockákra vágott libamájat.Ráöntjük a vörösbort és a tejszínt,ezután fedő alatt felforraljuk.Néhány percnyi párolás után,ha a ragu kissé besűrűsödött a lángot eloltjuk alatta,de a fedőt még 5 percig rajtahagyjuk.Rizibizivel kínáljuk. Csak a tányéron sózzuk meg.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás libamáj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook