Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombás burgonyaleves recept

Gombás burgonyaleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Gombás burgonyaleves hozzávalói:
15 dkg gomba,
40 dkg burgonya,
10 dkg vöröshagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
4 dkg liszt,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál bors,
10 dkg zellergumó.


A Gombás burgonyaleves elkészítési módja:
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott, tisztított, szeletelt gombát, és az ugyancsak szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk,megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl hideg vízzel. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, puhára főzzük. Tálalás elött petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombás burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook