Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombapörkölt (erdei gombából) galuskával recept

Gombapörkölt (erdei gombából) galuskával recept

Elkészítési idő 50 perc

A Gombapörkölt (erdei gombából) galuskával hozzávalói:
50 dkg erdei csoport gomba ( előkészített fagyasztott)
1 nagy fej lila hagyma
1 kanál mangalica zsír
1 kanál paradicsom püré, vagy 1 közepes paradicsom
só, mustár, fehér bors, majoránna,petrezselyem, pirospaprika.

40 dkg vegyes liszt( 2 kanál graham, 2 kanál kukorica, 2 kanál rétes)a többi sima liszt.
1 tojás,1 kis kanál olaj, 1 dl tej só és víz amennyi szükséges.


Gombapörkölt (erdei gombából) galuskával

A Gombapörkölt (erdei gombából) galuskával elkészítési módja:
A gombát, mivel fagyasztott, hagyjuk félig felengedni.
A hagymát megtisztítjuk, mossuk, majd kis kockára összevágjuk.
A zsiradékot melegítjük, üvegesre pároljuk a hagymát,sózzuk beletesszük a paradicsom pürét kevés vizet, megpároljuk a hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a félig felengedett előfőzött gombát.
Fedő nélkül 25 percig kell főzni.Ízesítjük, só 1 mokkás kanál mustár, majoránna,fehér bors, majd petrezselyem a végén, aki csípősen szereti csili szószt is tehet bele, jól átkeverve megfőzzük.
Közben feltesszük a vizet a galuskának.
Összekeverjük a liszteket a sót is hozzá adjuk, majd külön pohárba felütjük a tojást hozzáadjuk a 1 kis kanál olajat, 1 dl tejet, összekeverjük, és a lisztbe öntjük, vizet hozzáadva közepes állagú masszát készítünk, melyből apró galuskát szaggatunk, leszűrjük, átöblítjük, kevés zsiradékkal átkeverjük.
Ahogy elkészült melegen tálalom, mert frissen a legjobb.
Jó étvágyat!


A gombát, főleg az erdőben szedettnél, mindig a végén ízesítem, mert így jobban érződik a mustár, majoránna és a petrezselyem ízei, nyáron friss paradicsommal is finom.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 1. 16:23
A gombapörkölt (erdei gombából) galuskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook