Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gesztenyés pulykarolád áfonyaszósszal recept

Gesztenyés pulykarolád áfonyaszósszal recept


Elkészítési idő 90 perc

A Gesztenyés pulykarolád áfonyaszósszal hozzávalói:
60 dkg pulykamellfilé kiklopfolva

Töltelék:
20 dkg főtt gesztenye
15 dkg darált pulykamell
1 tojásfehérje
1 dl tejszín
só, bors, petrezselyemzöld

olaj, vaj

Szószhoz: darabos áfonyalekvár, ízlés szerint tejszín, zabtejszín (gyerekmentes változatba mehet egy kis konyak)


A Gesztenyés pulykarolád áfonyaszósszal elkészítési módja:
Az áttört gesztenyét összekeverjük a többi hozzávalóval és beletöltjük a pulykába. Megtűzzük vagy átkötjük, serpenyőben, forró (szőlőmag) olajon kérgesre körbeprítjuk. Kivajazott tepsiben készre sütjük. Lehet köré dobálni krumlit, hagymát, a vége felé egész főtt gesztenyét. Maradék tejszínt is löttyinthetünk hozzá.

Köretnek: pirított mandulás rizs, szalonnás kelbimbó, almás krumpli kotlet


Kategória: Húsételek receptjei


A gesztenyés pulykarolád áfonyaszósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook