Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pisztáciás-áfonyás karaj recept

Pisztáciás-áfonyás karaj recept


Elkészítési idő 100 perc

A Pisztáciás-áfonyás karaj hozzávalói:
1,2 kg csont nélküli karaj egyben
25 dkg áfonya durvára vágva
25 dkg pisztácia durvára vágva
20 dkg szeletelt bacon kockára vágva
1 közepes hagyma kockázva
2 teáskanál zsálya
só, őröltbors
1 egész tojás

Pác:
szőlőmagolaj
1 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál zsálya
1 evőkanál majoranna
1 teáskanál őrölt zöld kardamom (elhagyható)
1 evőkanál só


A Pisztáciás-áfonyás karaj elkészítési módja:
Előző nap bepácoljuk a karajt. Minél tovább áll, annál finomabb. Ha 2 napig pácoljuk, akkor forgatni kell, és fontos, hogy az olaj és a fűszerek egyenletesen befedjék a húst.
A bacont zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát és a zsályát, összepároljuk, majd a pisztáciát és az áfonyát is hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül hozzáütjük a tojást, hogy összefogja kicsit a tölteléket. Mást azért nem adok hozzá, hogy karakteresek maradjanak az ízek. Kicsit rusztikus.
Egy serpenyőben minden oldalról átsütjük a húst, hogy benne maradjon a húslé, így marad szaftos. Pár perc múlva felszúrjuk jó szélesen, hogy alaposan meg tudjuk tölteni.
Ezután tepsiben 1,5 dl vizet öntünk alá és 200 fokon légkeverésen kb 45 percig sütjük. Ezen a ponton megfordítjuk a húst és még kb. 20 percig sütjük.


Mikor megfordítom a húst én kisebb kockára vágott krumplit és nagyobb darabokra vágott hagymát adok hozzá úgy hogy előtte ugyanolyan pácba átforgatom, mint a húst.

A körethez a párolt rizs tetejét is pisztáciával és áfonyával díszítem.
Vajas-tejfölös krumplipürét is szoktam készíteni mellé.

Göngyölt pulykaroládhoz is a finom ez a töltelék.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 19. 12:51
A pisztáciás-áfonyás karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook