Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Gergő érkezése fórum

Gergő érkezése (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Gergő érkezése

1 2
44. ében11 (válaszként erre: 30. - 115c013715)
2009. ápr. 21. 18:03

Én sem siettem,a magzatvíz szivárgott fájás nem volt

a szülésznő azt mondta telefonba a baba sem siett még.Azt meg én is láttam a víz tiszta.Egy fürdő és pakolás belefért, csak azért siettem jobba mert a párom mentőt hívott volna :-)!Csak akkor ment el a víz amikor megvizsgáltak bent,én is hallottam vigyáztak ki ne csússzon valami közbe, talán a kezével segített a doki, amíg a víz elfolyt.És még utánna is 3 órát sétáltam fájás semmi nélkül bent.

2009. ápr. 21. 17:55

Szia!

Sajnálom, hogy fájdalmas volt a burokrepesztés és a varrás!Nekem szerencsém volt, vagy a szülésznő volt figyelmes de a varrást nem éreztem, a pocim nyomták szüléskor és a lepénynél de azt sem éreztem , utánna is csak jeget tettek rá. a gátsebnél bevetettem a langyos zuhanyt!Szerintem ne gondolj császárra, ha már "megtanultál" simán szülni.Nálunk a császáros mamák nagyon szenvedtek, kellett nekik a segítség az mégis nagyobb vágás!Csak a kézzel tágítás fájt,azt már szülés előtt egy héttel is megpróbálta a dokim, mert már puha és 2 ujjnyira nyitva voltam, akkor csak kellemetlen volt, szüléskor meg a fájás alatt csinálták szinte mindegy is volt, bár örültem amikor mondta többször nem kell.De az volt a jó, hogy mindig figyelmeztettek kellemetlen esetleg fájdalmas lesz, és csomószor kértek bocsánatot érte,Nagyon jól esett, mert éreztem figyelnek rám.

42. Vi68 (válaszként erre: 36. - Enkemami)
2009. márc. 31. 00:24

Igazából nem az enyhe szivárgás veszélyes,mert aki magzatvízszivárgás miatt megy be,nem fog azonnal antibiotikumot kapni,24 óráig nem érdekel senkit a kórházban a baba védettsége,sőt sokszor el se hiszik,hogy tényleg szivárog v.mi,és hazaküldik.Az lehet veszélyes,ha hirtelen elönt a magzatvíz,mert ritkán,de előfordulhat,hogy a köldökzsinór egy részét magával sodorja,elzáródhat a zsinórban a keringés,és meghalhat a baba.

Nekem is több szülésem volt,többször volt burokrepesztés,abból csak egyszer fájt szörnyen,de rájöttem később,hogy azért,mert az orvos sietett,és kézzel tágított közben titokban,a beleegyezésem nélkül.Hát akkor én is zokogtam.Maga a vajúdás nem fájt annyira.

Meg császárom is volt,szerintem az volt a legszörnyűbb,mintha boncoltak volna,aztán meg a szörnyű hasi fájdalom,álmomban ne jöjjön elő!!!

41. lina66
2009. márc. 26. 21:12

Ja,és gratulálok ehhez a gyönyörű kisbabádhoz,ahhoz képest,hogy ekkora súllyal született,szépen megszülted!Az enyém elsőre csak 3860gr-os volt.

Ahogy telik az idő,halványul a fájdalom emléke!Ne gondokozz a császáron!Jó egészséget nektek!

40. lina66
2009. márc. 26. 21:06
Szia!Hát az első szülés valahogy nálam is igy,volt,a másodiknál felkészültem,hogy úgy járok,mint az elsővel és kellemesen csalódtam.Magzatvizelfolyás után 2óra múlva úgy megindult a baba kifele,hogy észre se vettem,túl voltam mindenen.14 hónap van a kettő között.Én azt mondtam az első után soha többet nem szülök,ahhoz képest már a 4.gyerekem is 3éves lesz lassan.Kivánom neked,hogy jól sikerüljön a következő baba,bátran vállald be!
2009. márc. 26. 13:41

KÖszi!

Egyik szülés könnyedebb a másik nehezebb... a lényeg hogy begyógyuljon a gát és ne zavarjon szexuális életben.... :) :)!!!!!

Nőként az a dolgunk, hogy szüljünk... és ezzel nem lehet vitatkozni... én sem bírom a fájdalmat...... de.... akkor vagyok igazán felnőttek ha szembesülők női énünk valódi értékével az anyasággal.

2009. márc. 25. 21:41

Enkenami!

Kívánom neked, hogy a következő szülésed kellemesebb legyen.

Én három lányt szültem, Bianka születése 8 óráig, Dorináé 5 óráig, Hanna születése alig 2 óráig tartott. Hanna most 9 hónapos, így nagyon friss emlék még. Reggel 9-kor még a férjemnek vittem a reggelit a mmunkahelyére, bevásároltam, nekiálltam a nagylányoknak reggelit készíteni. Egyszer csak azt éreztem, hogy valami csurog a lábamon. Elmentem wc-re és ott láttam, hogy nem magzatvíz hanem vér. Hívtam a dokit, ő mondta, hogí kocsival menjek a kórházba és siessek. A páromnak szóltam azonnal jöjjön, mert szülünk. Hozzáteszem 60 km-re lakunk a kórháztól, ideges nem voltam mert nem tudtam akkor, hogy komoly a helyzet. Már vártak a szülészeten, nővérek vetkőztettek le és azonnal a szülőágyra fektettek. Megvizsgált a doki és azonnal nekiálltak felkészíteni a császárra. Kiderült, hogy levált a méhlepény és a baba szívhangja nem jó. mindenbe beleegyeztem, csak a babának ne essen semmi baja. Negyed 11-kor még csak 3 cm-re voltam kitágulva, így nem igazán akartak várni velem. A műtét előtt még egyszer megvizsgált a doki , ez fél 11-kor volt akkor már hat centi volt. Rámnézett és azt mondta nincs idő a műtőbe menni rendesen szülünk. 11 óra 8 perckor Hanna baba a világra jött. Örülök, hogy simán sikerült szülnöm, ráadásul a doki odafigyelésének köszönhetően nem volt külső varratom.

A két nagy lánynál (15 és 12 évesek) nem volt lehetőség az apás szülésre, de Hanna már apa jelenlétébe jött a világra. A legcsodálatosabb dolog az életemben, hogy közösen élhettük át ezt a felemelő pillanatot.

37. kiscsirke (válaszként erre: 36. - Enkemami)
2009. márc. 25. 21:12

Szerintem ne vegyél mindent támadásnak. Ha meg más országba szültél, mit csodálkozol, hogy itt Magyarországon (ahol másképp működik) felháborodnak az emeberek. Nem támadólag háborodott fel senki szerintem, hanem megsajnált mindenki, mert ilyen pocsék helyen szültél. Legalábbis az írásod azt bizonyítja, hogy az ottani rendszer kíméletlenebb, mint az itteni. (Persze itt is vannak helyek...)

Ők ott úgy csinálják, mi itt így. A lényeg, ha mondjuk ott szültél volna ahol én, sokkal szebb élményed lenne. Vagy rögtön vittel volna császárra...stb.

36. Enkemami (válaszként erre: 30. - 115c013715)
2009. márc. 25. 20:55
Bocs, de nem tartom magam felelőtlennek!!! Nem Magyarországon szültem (Nem is lényeg hol, mert nem szeretném, ha elkezdődne itt egy újabb összehasonlitás), itt igy működik: a dokim azt mondta, bármi van, hivjam. Hivtam is és ő azt mondta, ha csak enyhe szivárgás van és a fájdalmak enyhék, ill. rendszertelenek és ritkák, akkor nem kell sietni a kórházba. Ha jobban megindulna a viz, akkor azonnal irány be.
35. Sena (válaszként erre: 13. - Alexa77)
2009. márc. 25. 20:15
Az ilyen dolgok miatt jó az otthon szülés, de ha baj van... Én nem merném kockáztatni a babám egészségét. Tudom hogy nagyon ritkán van gond otthonszülésnél, de mi van ha épp én vagyok az akinél megtörténik. Szóval minden kényelmetlenség ellenére én másodszor is maradok a kórházi szülésnél.
34. Sena
2009. márc. 25. 20:11

Igen, én is úgy tudom hogy magzatvíz folyásnál, sőt már szivárgásnál is be kell menni rögtön.

Azt nem értem hogy tehetik meg azt az orvosok hogy valaki kér fájdalomcsillapítót és nem adnak. Mindenkinek joga van hozzá hogy kapjon ha kér. Persze epidurált nem lehet bárhol bármikor, de kéjgázt vagy akármit igazán adhatnának. (Nem is nagyon tudom mik vannak még, én nem kértem. Bár ha lett volna még 2-3 olyan fájásom mint amik az utolsó fél órában voltak, akkor biztos kértem volna. Vagy elájultam volna. :s)

33. kiscsirke (válaszként erre: 30. - 115c013715)
2009. márc. 25. 19:47
Igen ,ezen én is fenn akadtam. Nekem mondták, hogy azonnal menjek be, mert már nem véfett a magzat olyankor, és antibiotikum kell.
32. scorpiolady (válaszként erre: 30. - 115c013715)
2009. márc. 25. 19:04
Sokszor és sok helyen olvastam már hogy nyugodtan otthon maradt az illető a magzatvíz elfolyása után. Én nem ezt tettem, és nálunk is azt mondták szülésfelkészítőn hogy ilyenkor azonnal be kell menni a kórházba.
31. Dorottya84 (válaszként erre: 28. - Nyau82)
2009. márc. 25. 17:56
Ez is változó,ahol én szűltem az egyik kismama érzéstelenítés nélkűl,szakadás és gátmetszés nélkűl szűlte meg a 4350grammos 59cm babáját csak lestem ahogy a baba fejét néztem :D:D:D
2009. márc. 25. 16:55
Hát szerintem ez egy tök átlag szülés ( a leírás alapján), ráadásul még hosszú sem volt. Az viszont felelőtlenség, hogy magzatvízszivárgás után valaki otthon nyugodtan átalszik egy egész éjszakát. Nem mondta az orvos, hogy ilyenkor be kell menni?
2009. márc. 25. 15:52

Gratulálok a babához!

Nekem már két gyermekem van a kislányom 2960 g -al született 4 óra alatt és majdnem 7 év után a kisfiam 3870g-al és 8 óra alatt!!! Mivel ekkora volt és nem nagyon akaródzott neki kibújni a doki a fejemnél állva gondolkodott ,hogy legyen e császár vagy sem!!De nem lett!!Kicsit összekaptuk magunkat és másik doki segítségével sikerült megszülni!!De hozzátette a doki hogy a magasságom(152cm) és hasonló méreteimből kifolyólag ez nekem egy óriási baba volt!!Ezért volt nehéz megszülnöm!!

Tehát valószínű ez volt nálad is!! Nagyon nagy volt a baba!!

Még egyszer gratulálok!!

28. nyau82
2009. márc. 25. 15:20
hatalmas volt a baba,talán ez lehetett a baj.de ugyanakkor nagyon cuki is!!!én is ezt mondtam,hogy mostanában nem lesz kistesó,és tessék,már augusztusban újra szülhetek:S
2009. márc. 25. 14:37
Szia! Gratulálok a babához! És ahhoz, hogy ilyen szép nagy súllyal meg tudtad szülni! Ne bánd, hogy nem lett császár! A szülőszobán én is megfogadtam, hogy én ezt így többet soha... de másnap már másképp gondoltam! Én 10-11 órát vajúdtam keservesen, de a burokrepesztés nem fájt. Nekem is beletelt néhány hétbe, amíg tudtam rendesen ülni, bár gátmetszésem nem volt! Amint sikerül feldolgoznod a történteket, másképp fogsz gondolkodni a következő babáról! Jó egészséget, minden jót Nektek!
2009. márc. 25. 13:47

Sziasztok, szerintem is jó, hogy ilyen történeteket is olvashatunk, szülés előtt senki nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet és saját tapasztalat alapján még az első után sem leszünk sokkal okosabbak, mert a következő lehet,hogy egész más lesz. 10 évig küzdöttünk mire végre összejött a várva-várt baba. Probléma-mentes terhesség után egy 41 heti szokásos vizsgálaton kérdezte az orvos, hogy jól vagyok-e mert teljesen ki vagyok tágulva és jó lesz ha elindulok a szülőszobára, mert mindjárt kibújik a gyerek. Fájásom egyáltalán nem volt. A szülőszobán burokrepesztés - észre sem vettem -, beöntésre nem volt idő, azt mondták jön a baba és adnak egy kis oxitocint. Azonnal falatkapargatós tolófájásaim lettek, de a baba nem mozdult. Már nem volt fájásszünet, ez kb 1 óráig tartott, ott azt hittem ez a vég. Akkor azt mondták béna vagyok, kicsi a baba csak rosszul nyomok. 4-en rámugrottak és a baba szívhangja leesett kritikusra. Rohantunk a műtőbe és altatás, császár. Bence fiam 4,5 kg-val született, 10-10 Aphgarral. Ugy gondolom nem rajtuk mult,hogy egészséges lett, 6 órával műtét után zuhany,séta.

A második babámnál előzmény ugyanaz - csak az orvos és kórház más - fájás nem volt, rutinvizsgálat, szülőszoba. egy órán belül megszületett, normál uton, gond nélkül. 3,2 kg-val.

Én lehet gyáva vagyok, de ezek után főleg nem merném bevállalni az otthonszülést, mert az elsőt fizikai adottságaim -medencém nem tudott ugy kitágulni hogy egy hatalmas gyerek kiférjen rajta.

2009. márc. 25. 13:08
Szia Enkemami! Szerintem tök jó hogy ilyen sok szüléstörténetet lehet olvasni, bár lett volna netem nekem is a szülés előtt, talán minden máshogy alakult volna akkor. Hasonlóképpen kezdődött a szülésem mint neked, pukkanás, majd a magzatvíz el kezdett folyni, fájás olyan mensiszerű. Mi szinte rögtön mentünk is a kórházba. Ott egy elég flegma doki fogadott(igaz hajnali kettő múlt), majdnem hazaküldött, amikor is elkezdett ömleni a mvíz és akkor meggondolta magát. Sajnos faros volt a babó így úgy döntöttek megcsászároznak, mire a műtőbe értünk már ötperces fájásaim voltak. Spinális érzéstelenítéssel műtöttek, a műtét után 12 órával már fel kellett kelni, le lehetett mosakodni a mosdónál, kellett sétálni, nem volt egy kellemes élmény, plusz napi három szuri négy napon át. Szerintem gondold meg hogy a másodikat császárral akarod-e, mert az sem éppen kellemes dolog. Ja és oxitocin szurit adnak, hogy a méh össze tudjon húzódni, emiatt az utófájások sokkal erősebbek mint azoknak akik természetesen szültek(legalábbis ezt mondják)én az első két nap a falat tudtam volna kapargatni.
24. kiscsirke (válaszként erre: 23. - Enkemami)
2009. márc. 25. 13:03
A leírtak alapján, lehet segítőkészek voltak, de én akkor is úgy látom, rossz helyen szültél.
2009. márc. 25. 13:02

Sziasztok,


olvasva a hozzászólásokat: nem azért irtam le a történetemet, hogy felhivjam a figyelmet arra, hogy milyen nem jó kórházi körülmények között szülni és hogy mennyire figyelmetlenek az egészségügyi dolgozók. Mert az esetemben ez NEM IGY VOLT!


Sőt!!! Nekem a szülésznő, az orvosom és később a nővérek is nagyon sokat segitettek. Ha nem lettek volna végig mellettem, akkor ez még sokkal rosszabb is lehetett volna. Massziroztak, vizet hoztak, csak hogy a páromnak ne kelljen mellőlem mozdulnia, minden kérdésemre kedvesen válaszoltak. (Bár lehet, hogy a hosszan gyógyuló gátsebről tehet az orvos is)


Egyszerűen csak arra szerettem volna felhivni a figyelmet, hogy még akkor is lehet nagyon kemény és kellemetlen emlék egy szülés, ha a körülmények a lehetőségekhez képest nagyon jók voltak.

22. Dorottya84 (válaszként erre: 18. - Eperlevél)
2009. márc. 25. 11:56
Minden korház más és más mások a szokások.Itt ez volt a módi.
2009. márc. 25. 11:17

Sziasztok!

Az én szülésem sem volt egy leányálom, de túl éltem!

Borzalmasan fájt, vannak olyan pillanatok amire nem is elékszem, mert abszolút nem voltam magamnál és üvöltöttem, mint egy őrült! Nekem nagyon jó orvosom volt szerencsére és ez sokat segített! A végét epidurálissal fejeztem be, hála istennek, nem tudom mi lett volna ha nem kapok érzéstelenítőt, lehet, hogy ott pusztultam volna meg!

Nekem a gátsebbel semmi gondom nem volt, szerencsére! Nagyon szépen rendbe jött! Másnap már törökülésbe ültem az ágyon és ez nem vicc, a doki teljesen meg volt tőle lepve!

Nekem felszívódós varrataim voltak, de tényleg nagyon szépen gyógyult!

Sajnálom azokat akiknek nem sikerül a szülést egy-két óra alatt befejzni, áttudom érezni a helyzetetét! Én okt.2-án este 10 fele kerültem be a kórházba és másnap 19:14-kor lett meg a törpillám! Nálam az volt a baj, hogy nem tágultam semmit, oxitocin mellett sem! Amit megkaptam az epidurálist, minden frankó lett és egy órán belül megvolt a kisasszony! Hát én sem mostanában tervezem a kistesót, sok-sok idő kell mire kicsit, "felejtek" bár nem tudom, hogy sikerül-e valaha!

2009. márc. 25. 11:06
Szerintem igenis kellenek ilyen történetek is. Pontosan azért, hogy jól válasszunk orvost, kórházat, szülésznőt...mert a leírtak alapján ez egy nagyon rossz kórház volt, rossz orvosokkal...
2009. márc. 25. 10:22

Mikor én az első babánál kérdeztem, kaphatok-e fájdalomcsillapítót, mert nem bírom, mert nagyon ki voltam már (kb15-16 óra vajúdásnál után volt ez, és még alig tágultam), azt mondták: NEM! a 21. órára lett meg a fiam (indítás, oxitocin,, gátmetszés,repedés, szakadás...volt ott minden. )

Másodszorra is indítani kellett(szintén az idő előtti burokrepedés miatt),de itt már tudtam mire számíthatok és csak 8 órát voltam szülőszobán! Szerencsére a varratok ellenére, én már aznap jöttem, mentem, ültem...2 óra múlva egyedül mentem zuhizni...

2009. márc. 25. 09:55

csak ezért kérdeztem, a gátsebes zuhanyzás, ok, csak a császárosra voltam kíváncsi


ennyire hülye azért nem vagyok, bármennyire is butának tűnt a kérdés, csak abban a kórházban ahol szültem más a gyakorlat, ezért voltam kíváncsi

17. eperlevél (válaszként erre: 10. - Dorottya84)
2009. márc. 25. 09:53
ez érdekes, én két napig posztopban feküdtem, amíg csövem volt szóba sem került a zuhanyzás, arcot meg fogat lehetett a csapnál mosni aztán ennyi
16. eperlevél (válaszként erre: 9. - Sena)
2009. márc. 25. 09:52
a császár utáni zuhanyzást kérdeztem, mert abban a kórházban ahol én szültem nem lehetett, főleg csővel nem
15. Alexa77 (válaszként erre: 14. - Dézsa)
2009. márc. 25. 08:22
Ebben teljesen egyetértek veled. Sajnos még mindig nem nőttünk fel ehhez eléggé. Itt még - tisztelet a kivételnek - azt csinálnak a nőkkel, amit akarnak, mert eltűrjük. Amerikában (pedig de nem szeretem őket!) ilyet nem csinálhatnának meg, ha mégis, abból akkora per lenne, és a doki húzná a rövidebbet. Örülne, ha kifutná a biztosítása a kártérítést.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook