Gázfűtés (beszélgetés)
Akkor ott nagy porbléma van!!
Azt el is felejtettem írni, hogy van még a fürdőszobában egy gázmelegítő, de ez csak akkor van bekapcsolva, amikor fürdök. Az a 4 perc napi tusolás meg nem dobja meg a havi gázszámlát...
ráadásul a belmag. az kb. 2,70,tehát nincs nagy belmagasság,sőt inkább alacsonynak mondanám a szobát,szóval nem értem....
ez egy tégla lakás...
igaz, a gázár igazodik a nyugathoz, a fizu az nem:((
igy elég nehéz.
basszus....akkor nálam valami rohadtul nem stimmel:X
elég régi a konvektor,lehet,hogy ez a baj.Jaaj nekem:(((
Sziasztok
mi a családi házunkban egyenlőre csak azt a helységet fűtjük ahol vagyunk, már mint azt a szobát spórolást gyanánt, majd ha lesz babynk persze mindenfelé, no meg elkezdtünk a központi fűtés szerelését, így addigra lehet az is meglesz.
Szóval a szoba épp 20 m2-es. DE! Nagyon fontos, hogy milyen magas a beltér! Nekünk mivel régi polgári lakás 360cm a belmagasság (amit tervezünk lehozni persze, álmennyezettel), nos egy szobára átlagosan napi 3 m3 fogy mostanság, ha nagyon hideg van (dec-jan) 5 m3 fogyott. Mi sem kapcsolgatjuk egyszer belőjjük és mivel érzékelős ki-be kapcsolja magát és tartja a 18-9 fokot, vagy ahányasra állítjuk. Ha nincs 36
Szia!
2 nap alatt 11 m3???
Mi pár hete figyeltük a fogyasztást: 20m2 szobában fűtöttünk a gyerekekre, 25m2 szobában őrlángon volt, gázgojlerünk van, konyha őrláng+ főzés a gáztűzhelyen= 3m3 ment el naponta!
Nálam max 2-en van ha itthon vagyok, így van 18-19 fok lent és kb két fokkal több fent, a galérián ahol alszom. Ha nem vagyok itthon, lehúzom 1-re.
Pár ezer forintból kijött eddig a fűtés, szóval 10ezer alatt volt. De most jön a fagy :(
Ebbe nem számoltam a melegvíz gázmelegítését és a főzést. Az külön kb 5000 ft, legalább is nyáron annyit szoktunk fizetni.
Nálam 3 konvektor megy az 55 m2-es lakásra, a 20 m2-es nagyszobában jó ideje általában 3-as fokozaton, minden össze van nyitva, hogy az előszoba és a fürdőszoba se legyen hideg. Évi 1000 m2 alatt van a gázfogyasztás. 8 hónapon keresztül havi 80, a négy téli hónapon keresztül 90 m2 gázt fizetek átalányban. Ez durván 10-11 ezer Ft.
Egy konvektor egy hónapban csak őrlángon kb. 1 m2 gázt használ el.
Egy szobát nem tudok megmondani csak egész lakást. 3 konvektorunk van. A két szobában és a konyhában, valamint egy fali melegitő a fürdőszobában és gázbojler.
A múlt hónapban 21 ezer volt a gázszámlám. Nyáron 3-7 ezer között van. Tehát, ha ezt levonjuk, akkor 14 ezer volt a 4 fűtőtest használatából kb.
Igaz, mi egész nap nem fűtünk, mert nem vagyunk otthon, igy 1-esre állitjuk, hogy nagyon ne hüljön ki a lakás, majd este feljebb tekerjük. A fördőben csak akkor fűtünk be mielőtt fürödni megyünk, illetve reggel egy kicsit.
Most sokkal több lesz, mert hidegebb volt ez a hónap..
Erre nehéz pontos választ adni, nagy szórása lehet.
Annyit azonban érdemes figyelembe venni, hogy ha 1 °C-kal melegebben tartom a szobát a kelleténél, az 5-6 %-kal több energiafelhasználást (gázfogyasztást) jelent.
További ajánlott fórumok:
- A gázfűtés bekötése mennyibe kerülne?
- Mennyi most egy 47 nm-es gázfűtéses garzonnak a havi rezsije mindennel együtt havonta?
- Gázkonvektoros, 49 nm-es lakásnak kb mennyi lehet a gázfűtés díja télen, ha két szobát fűtök csak?
- Egy új építésű 50nm lakásnak mennyibe kerülhet a gázfűtése havonta?
- 2 db fatüzelésű kandallóval fűtünk, kell tartanunk a szén-monoxid mérgezéstől vagy ez inkább csak gázfűtés esetén fordul elő?