Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Galuskasaláta retekkel recept

Galuskasaláta retekkel recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 300 kcal

A Galuskasaláta retekkel hozzávalói:
30 dkg galuska
1 evőkanál fűszervaj
20 dkg májpástétom
1 e.k napraforgóolaj
1 csomó retek
1-1 csokor petrezselyem és turbolya

Mártáshoz:
10 dkg fűszeres krémsajt
1 dl tejszín
3 evőkanál dijoni magos mustár
1 gerezd zúzott fokhagyma
ételízesítő


A Galuskasaláta retekkel elkészítési módja:
30 dkg liszthez teszünk egy egész tojást, pici sót, elkeverjük és felengedjük annyi vizzel, hogy galuska sűrűségű legyen. A tészta ne legyen se túl lágy se túl kemény. Forró, lobogó vízbe csipet sót teszünk és galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Megvárjuk mig a víz tetejére feljönnek, akkor szűrkanállal kiszedjük, leöblitjük és előhevitett serpenyőben fűszervajban 4 percig átmelegitjük. Ha szükséges sózzuk borsozzuk. A májpástétomot kockákra vágjuk, forró olajban megforgatjuk és tálba szedjük. A hónapos retket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A galuskát, retket és a zöld fűszereket és a májpástétomot összekeverjük egy tálban. Elkészitjük az öntetet. A krémsajtot simára keverjük a tejszinnel, mustárral, zuzott fokhagymával, ételizesitővel és a salátára öntjük. Lehűtjük.

Nagy finom és laktató étel.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A galuskasaláta retekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook