Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Galuska burgonyával. recept

Galuska burgonyával. recept

Elkészítési idő 40 perc

A Galuska burgonyával. hozzávalói:
30 dkg
burgonya
15 dkg
liszt
2 db
tojás
1 késhegynyi só
1 evőkanál sertészsír
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 szál petrezselyemzöld.


A Galuska burgonyával. elkészítési módja:
A burgonyíát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük (turmixolva is jó). Hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojásokat, a sót és az apróra vágott petrezselyem zöldet is. Jól összegyúrjuk ERzt követően kiskanállal enyhén sós, forró vízbe szaggatjuk a tésztát, amit újra forralás után 4-5 percig főzünk. Ekkor kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. Közben a fokhagymát összezúzzuk, és a forró zsírban megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a galuskát és alaposan átforgatva köretnek, vagy tejföllel meghintve önálló ételnek tálaljuk.


Kategória: Köretek receptjei


A galuska burgonyával. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook