Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye recept

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye recept

A Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye hozzávalói:
60 dkg szűzpecsenye
12 dkg karavánsajt
5 dkg füstölt szalonna
kb. 8 dkg sonka
8 dkg csemege uborka
6 dkg zsír
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg vöröshagyma
őrölt bors, só


A Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye elkészítési módja:
A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, de nem vágjuk ketté. A vágási felületnél kinyitva minél nagyobbra kiverjük, vigyázva, hogy a hús ne lyukadjon ki. Megsózzuk, megborsozzuk és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a csemege uborkát. A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük és kívülről is besózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, beletesszük a töltött szűzpecsenyét és mindegyik oldalát szép pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük, a visszamaradt zsírban megpirítjuk a vöröshagymát és a zöldségeket, majd visszahelyezzük a húst és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Ezután a húst kivesszük,felszeleteljük, a mártást beforraljuk, majd átszűrve a felszeletelt húsra öntjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, pl. krokett.

A füstölt szalonna lehet bacon, angol, vagy akár erdélyi.

Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A füstölt sajttal töltött szűzpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook