Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Franciska almás lepénye recept

Franciska almás lepénye recept

A Franciska almás lepénye hozzávalói:
tészthoz:
50 dkg liszt
20 dkg rama margarin
15 dkg porcukor,
1/2 sütőpor
3 tojássárgája
1 pohár tejföl

töltelék:
1-1,5 kg alma
fahéj,
cukor
darált dió
3 tojásfehérje


A Franciska almás lepénye elkészítési módja:
A lisztet margarinnal, porcukorral, sütőporral elmorzsolni, majd a tojások sárgájával és annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, nagyobb tepsibe fektetjük, darált dióval megszórjuk. Az elkészített tölteléket rásimítjuk, a másik lappal befedjük, villával meg szurkáljuk. Közepes sütőben (kb. 180) megsütjük, kihűlés után porcukorral megszórjuk. Töltelék: Az almát megpucoljuk, lereszeljük, megpároljuk, ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal, majd hűlés után a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.

Célszerű először a tölteléket elkészíteni, hisz annak hűlnie kell, mielőtt a tojáshabot belekeverjük :).
A tésztát ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A franciska almás lepénye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook