Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Berlini sütemény recept

Berlini sütemény recept

A Berlini sütemény hozzávalói:
Tésztához:
10 dkg cukor,
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
1 egész tojás, citromhéj

töltelék:
30 dkg dió,
3-4 dkg kakaó,
25 dkg cukor,
csipet fahéj,
6 tojás, baracklekvár, porcukor a szóráshoz


A Berlini sütemény elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, kétharmad részéből négyszögletes lapot nyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kissé megszurkáljuk és félig megsütjük.(25x35 tepsiben sült) A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaóport, csipet törött fahéjat, a darált diót, végül óvatosan belekeverjük a tojások habját. A félig megsült tésztát megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a tölteléket. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk és a tésztát berácsozzuk, sütőbe visszatéve készre sütjük 180 fokon. Ha megsült, kivesszük, szeleteljük, porcukorral megszórjuk.

finom, elálló sütemény


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A berlini sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook