Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Füstölt halas cukkini-tál recept

Füstölt halas cukkini-tál recept

A Füstölt halas cukkini-tál hozzávalói:
l cs. (12,5 dkg) filézett füstölt hal
2 db kis gyenge cukkini
2 db főtt tojás
3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál fűszerkeverék
20 dkg margarin
1 késhegynyi őrölt bors
20 dkg csuszatészta
5 dkg reszelt sajt
3 dl tej
3 evőkanál rétesliszt


A Füstölt halas cukkini-tál elkészítési módja:
A cukkinit 1 cm széles karikákra vágjuk, gyengén megszórjuk fűszerkeverékkel (virginnel v. delikáttal) és 1-2 órát állni hagyjuk. Wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, megsütjük a cukkini szeleteket, tálra szedjük, - félre tesszük. A halat - bőrétől megfosztva - a tojásokkal együtt húsdarálón ledaráljuk, összedolgozzuk a tejföllel. A csuszatésztát tördelés nélkül megfőzzük, átforgatjuk a sült margarinnal, tűzálló tálba tesszük. A tejet felfőzzük a rétesliszttel, s elkeverjük benne a reszelt sajtot, őrölt borsot. A főtt tésztára rákenjük a halas masszát, egyenletesen ráfektetjük a sült cukkini szeleteket, befedjük a sajtos besamellel és 170 fokos sütőben 25 perc alatt készresütjük.

Készíthetjük csillag- v. zsenge főzőtökkel is.


Kategória: Halas ételek receptjei


A füstölt halas cukkini-tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook