Fülplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!! Nekem 2 hét múlva lesz műtétem mert a füleim nem megfelelő szögben állnak, Debrecenben Dr. Péter Zoltán fogja csinálni, a telefonon történő megbeszélés alapján nagyon pozitív a tapasztalatom felőle, de esetleg ha valaki tud róla infót, véleményt mondani akinek műtötte a fülét vagy hallott róla valamit az légyszi írjon, mert kicsit izgulok, remélem jó sebész. Előre is köszi
Nagyon jó szívvel ajánlom azt az orvost, aki az én füleimet műtötte: dr. Sándor Imre, Szombathelyen. Én őt ismerem személyesen, róla vannak tapasztalataim, és csakis jót mondhatok róla.
Egyébként általában mindenkinek a hiányzó ívet kell kialakítani, mert annak a hiánya okozza a füle elállóságát (vagy a túlságosan öblös fülkagyló, ill. e kettő együtt).
Igen, ezt én mindig is mondtam! Más is megjárta már, így aztán az olcsó lett a drága.
Pontosan ugyanebbe a helyzetbe kerültem én is két éve. :(
Sziasztok! Mivel láttam sokan leírtátok a tapasztalataitokat, így én is megírom a sajátomat, főleg azért, mert ebből talán más is okulhat. Az én fülem is elállt, nem is kicsit, és annál jobban zavart minél nagyobb lettem (az osztályban én voltam az elálló fülű lány...). A lényeg az, hogy végre sikerült a szüleimet rávennem, hogy műttessük meg a fülemet, csakhogy éppenséggel nem volt felesleges 200 ezer forintunk, így inkább egy fül-orr-gégszhez fordultunk, aki felajánlotta, hogy ennek a feléért megcsinálja a fülemet. Annyira-ostoba-voltam. Persze megvolt a fülműtét, eltelt jópár hét, és a füleim katasztrófák. Nem az,hogy nem egyformák, mert ez enyhe kifejezés, de eléggé visszaállt, oké nem teljesen de még mindig eláll. Egyszerűen annyira elkeseredtem, mert annyira szerettem volna ettől az egész fül kalamajkától megszabadulni, erre a nyakamba kaptam egy jó adag bűntudatot, hiszen feleslegesen lett kidobva nem kevés pénz, amit másra is fordíthattunk volna. Még mindig rejtegetem a füleimet, egyrészt mert teljesen természetellenesek, másrészt még mindig elállnak. Soha ne csináltassátok fül-orr-gégésszel a műtétet!! Sajnos nekem is ezen a "nagy" áron kellett megtanulnom...
Szia!
Bár én nem ívkorrekció miatt mentem, hanem az elállóság miatt, de a dokimmal és a végeredménnyel teljes mértékben elégedett vagyok :) Engem dr. Csuha Lajos műtött, csak ajánlani tudom, imádtam! A honlapja:
[link]
Rengeteg "fülest" dr. Jósvay János műtött, Őt is mindenki dicséri (árban kedvezőbb is..)
Remélem sikerrel jársz! :)
Szia ear! :) Köszönöm, hogy reagáltál! Te tudnál nekem orvost ajánlani? Vagy ha valaki fordult már ilyen ív korrekció miatt orvoshoz, vagy biztosan jó dokija van, az ajánlana valakit?
Balajthy Tibor a New Contour alapító orvosa. Kb. 20 éve én is ott érdeklődtem, de aztán lett közelebb is doki. Itt a fórumban még senki sem volt, akinek Balajthy doktor műtötte volna a fülét. Amúgy egy kis ív korrekciójáért igencsak sokallom a 240 ezres árat...
Szia! Igen, már voltam nála konzultáción, az egy 10-es volt, ott nagyon rendesnek tűnt, de sajnos nem tudok róla semmit.. :S Van egy blog a mellnagyobbításról ahol összehasonlítják az árakat, ő volt a legdrágább, gondoltam biztos az egyik legjobb szaktudású is, de már elbizonytalanodtam..nem találok senkit akit műtött volna. Nekem nem áll el a fülem, csak a bal fülem nem olyan íves, mint a jobb. Kicsit visszaível, nem hátra és hát ezt szeretném korrigáltatni. Erre kaptam egy 240 ezres árajánlatot, amit persze azonnal ki is fizetnék neki, ha ő megfelelő orvos.
Szia!
Nem hallottam a nevét, de az sem rémlik, h vki írt vna Róla. Beszéltél már Vele, van benyomásod Róla? Az semmit nem jelent ugyanis, h itt nem ismerjük.
Sziasztok! Szeretném a segítségetek kérni. Tudna valaki valamit mondani Dr. Balajthy Tiborról? Valakit műtött már? Hónapok óta kutakodom az interneten, de sajnos nem találok róla semmi konkrétumot vagy akár csak egy embert is, akit műtött. Segítségetek előre is köszönöm! Mindenkinek szép estét kívánok! :)
Éppen egy hét múlva mindketten túl lesztek rajta! :D
Szia Koboldka! Nekem pedig 17-én. Biztos vagyok benne, hogy mindketten elégedettek leszünk az eredménnyel. :) Ahogy látom, csak az első 1-2 hét lesz húzós, aztán szépen lassan elmúlik minden nehézség. Kitartás! :) < beszámoló alap ;) >
Várjuk mindkettőtök beszámolóját - és esetleg képeit is...! :)
Szia Josh! Majdnem egyszerre lesz a műtétünk (nekem 16-án, ha minden jól megy) :) Már én is nagyon nagyon nagyon várom. Most nekem is jól jött az infók összefoglalása. Legyünk már túl rajta:):):)
@Kittybébi, ear: köszi a válaszokat! Majd írok beszámolót, ha túl leszek rajta :)
Nekem nem volt semmi gond a mosolygással, max. annyi, hogy a fájdalomcsillapító hatása elmúltával valahogy nem volt kedvem mosolyogni. :D Na de komolyra fordítva a szót: nekem nem dagadt meg a szám, állkapcsom, semmi. Úgyhogy én tudtam enni rendesen mindent. Szerencsém volt (?) :)
Egyénfüggő az étkezés is,de nem árt, ha puha ételekkel készülsz.
Nekem az elején a mosolygás kissé botoxosra sikerült, mert feszített a fülem, de hamar elmúlt:)
Hajrá:)
Whoops, még eszembe jutott valami. Páran mondták, h műtét után a mosolygás is nehéz. Ez igaz? Tehát pl. enni, rágni sem nagyon tudok? És ha igaz, meddig tart ez kb? Milyen kajákkal készüljek erre az időre? (leves, püré, stb...)
Valóban be vagyok sózva. :) Nem félek, csak egy kis izgalom. Remélem műtét közben nem fog lüktetni a fejem a heves szívdobogástól! Köszönöm mester úr az infókat! Nagyjából le is fedte amit tudni akartam. Esetleg még annyit, hogy kb. 12 napig leszek szabin a műtét napjától számítva, és gondolom ennyi idő elég is otthon pocolni, ugye?
Látom, Josh, már be vagy sózva...:))))) Kötéslevétel után már aznap moshatsz hajat. Na ez maga a megváltás lesz.:)Levétel után még éjjelre 4 hétig fejpánt (teniszpánt) ajánlott, hogy éjszaka el ne aludd a füledet. Kb. 1 hónapig megerőltető soprtot nem ajánlatos űzni - olyat, ami vérbőséget okozna a fejben. A labdajátékoknál is érdemes vigyázni, nehogy a labdával eltalálják a füledet. Nem lesz baja ugyan, de az nagyon tud fájni... Ami még személyes tapasztalatom, hogy amikor bejön a hideg idő, védd a füledet sapkával, már akkor, amikor egyébként nem tennéd. A műtött fül ugyanis még sokáig érzékeny. Én megjártam vele, kegyetlenül fájt, persze otthon 15-20 perc után minden OK volt, de addig.... Most más nem jut eszembe, talán ezek a legfontosabbak. Ha valamilyen konkrét kérdésed van, írd meg és válaszolok (ha tudok)! :)
Sziasztok, 2 hét és műtenek. Tudom hogy már 1000x leírtátok, de egy gyors összefoglalást vállalna valaki a műtét utáni dolgokról?
Pl. levétel előtt/után mire kell figyelni, mit lehet, mit nem, mik a legkritikusabb dolgok, mennyi idő után mi fog történni, zuhanyzás, alvás oldalfekve, munkaképesség, otthon dolgok, kaja, stb. Előre is köszönöm szépen!
Én nem lazítottam, de nekem se lett tőle bajom (csak majd megőrültem egy hétig, de ez már részletkérdés :-D ).
(Én lazítottam a kötésen, nem is lett semmi gond :D)
Szia!
Ezt a fajta problémát még én sem hallottam itt senkitől :-O Biztos, hogy a szoros kötés miatt ödémásodtál be? Nem vagyok orvos, nem tudom, de eddig nem hallottam még olyat, hogy ilyen előfordulhat. Lehet, hogy hülyeséget fogok mondani de nem lehet, hogy esetleg az érzéstelenítőre voltál ilyen módon "kicsit" allergiás? Vagy vettél be a műtét után valamilyen fájdalomcsillapítót? Nem lehet esetleg attól? A doki mondta, hogy a kötés okozta?
Jobbulást kívánok!
Az eddigi hozzászólók nem említettek ödémásodást.
SziasZtoo! Volt vkinel h beödemasodott a feje műtét után? Engem szept 26 an műtöttek, és rá 2 napra a szorító kötéstöl annyita beödémásodott az arcom h le kellett szedni a kötést. Es alig mulik az ödéma.koszi a valaszokat!
Nekem kb. 9 hónap volt. De egy év után már biztosan OK-nak kell lennie. Ja, és még egy fontos dolog: az első télen nagyon védd a füleidet, mert én nem vigyáztam, és kegyetlenül fájt a fülem, amikor egyszer hideg szélben sapka nélkül mentem ki.
Akkor inkább úgy kérdezném meg, hogy mennyi idő az amire látszik a végleges fülem, nem fáj stb, szóval így az egész, mikor regenerálódik teljesen, amikor már nem érzek semmit:o
További ajánlott fórumok: