Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fülplasztika tapasztalatok fórum

Fülplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

5066. dalida01 (válaszként erre: 5065. - 9925394c3b)
2010. dec. 16. 12:58
Ááá, értelek!!! Köszi, Csokimókus, ez sokat segít! Azt hittem, hogy a műtét reggelén már rohanás lesz, és az orvosnak nem lesz már ideje a részleteket megbeszélni. Ez szuper és abszolút megnyugtatott, köszönöm! Akkor nem fogok kérni másik időpontot, így teljesen rendben van. Majd a műtét után kifaggatom a többi szakterületéről is. :-)
5065. 9925394c3b (válaszként erre: 5061. - Dalida01)
2010. dec. 16. 12:35

Valóban teljesen más hogyha te fogod hátra a füleidet, mint ahogy mtét után kinéz.

Szerintem felesleges méggy konzi, mert műtét előtt még úgyis beszéltek. Nekem 7re kellett odamenni pedig csak 9kor volt a műtét, de előtte még egyesével mind a 4 műtétre várót behívta Jósvay és kérdezgette, hogy mit hogy szeretnék, mindent fölírt, lerajzolt magának és megbeszéltük az egész műtétet. Mondjuk ha más műtétről is van kérdésed akkor nyílván azt jobb egy újabb konzin megbeszélni, mint a fülműtét előtt :)

5064. DaNaD (válaszként erre: 5062. - Dalida01)
2010. dec. 16. 12:25
Azt vedd figyelembe,hogy teljesen máshogy nézel ki ha Te magadnak szorítod hátra a füledet és nézel bele a tükörbe, mintha a doki csinálja meg. Ég és föld.
5063. Ancsurii (válaszként erre: 5059. - 03fa21559a)
2010. dec. 16. 12:18

Szia!

Nyolc hete volt a műtétem, maga a műtét ugyanaz, mint Neked, szóval gyakorlatilag semmi.

Viszont a műtét utáni éjszaka, igaz 1 Catf..m után, 11-től 4-ig aludtam, és az oldalamon fekve ébredtem. Akkor újabb Cata, és utána már azért ettem, mert kiújult az arcüreggyuszim, és a Cata gyulladáscsökkentő is.

Szóval a fájdalom is kinek hogy ezek szerint. Nem mondom, h semmit nem éreztem , de a péntek 16 órai műtét után szombaton és vasárnap ebédet főztem, és jól esett a pihenés délután, de minden éjszakát átaludtam, az oldalamon fekve, igaz az első 2 nap 3 nagypárnán, majd utána kettőn, felpóckolva, félig fekve, félig ülve.

A lányom barátnőjét kb 15 éve műtötték, neki is visszaállt a füle, és iszonyatos fájdalmai voltak. Egyik gyerekkori ismerősőmet (44 éve Ő is) 38!!! éve műtötték, azt mondta nem emlékszik fájt-e, de olyan a füle, mintha mindig is lapos lett volna.

Kolleganőm pasija 30 éves, 24 éve szabadult meg a dumbóktól.

Én nagyon remélem, h az enyémekkel sem lesz gond.

Mindazonáltal nagyon kellemtlen, ha valakinek nem úgy sikerült, ahogy szetette volna, hisz ugyanazt a tortúrát éltétek át, mint akik elégedettek.

5062. dalida01
2010. dec. 16. 12:09
Még annyit, hogy én is gondolkoztam, hogy mondjam-e a doktor úrnak azt, hogy azért nem szeretném ANNYIRA laposra, mert félek, hogy az amúgy is keskeny, hosszúkás arcomat még jobban hosszítani fogja, de nem tudom, hogy merjem-e mondani, nem lesz-e akkor rosszabb a végeredmény. Lehet hogy elmondom neki őszintén azt, amitől félek, de úgy, hogy közben tisztán kifejtemn azt is, hogy természetesen azért laposnak szeretném őket, csak anélkül, hogy természetellenesnek hassanak. Többször mondták a barátaim, amikor leszorított füllel megkérdeztem őket hogy "na, milyen így?", hogy úgy nézek ki, mitn egy marslakó, és hogy hülyén állna, ha teljesen a fejemhez lapulnának a füleim. Van olyan közöttetek, aki úgy véli, túl lapos a füle, és ez kissé ront az arca összhangján?
5061. dalida01
2010. dec. 16. 11:34
Voltam Jósvay doktornál konzultáción. Valóban nagyon kedves és megnyugtató személyiség. Február 1-jére beszéltük meg a műtét időpontját. Kb. 30 perc volt a várakozási idő, ami szerintem tűrhető, és bent mindent elmondott a műtétről, arról, hogy mi történik majd, meddig kell a szorító kötést használni, lehetséges rizikók, stb. De ezeket már úgyis mind tudjátok. :-) Mindössze annyi volt kellemetlen, de az nagyon, hogy volt bent 2 nővér és egy másik orvos, talán egy "tanítvány", és ez borzasztóan feszélyezett. Persze, mindenki nagyon kedves volt, de nekem ez egy intim dolog, a saját testemről beszélni, ráadásul szerettem volna megkérezni további plasztikai sebészeti tevékenységeiről is Jósvay doktort, de mondtam, hogy majd egy következő, személyes beszélgetés alkalmával. Kissé furcsán néztek rám, hogy minek még egy személyes konzultáció, de sajnos nekem nem megy az ilyen tömeges megfigyeléses beszélgetés. :-) Majd kérek még eg időpontot a műtétem előtt, remélem, nem akarok túl sokat, de én képtelen vagyok teljesen kitárulkozni még három, engem figyelő idegen ember előtt. Remélem, lesz lehetőség egy személyes konzultációra is, végülis elég idő van a műtétig.
5060. 9925394c3b (válaszként erre: 5059. - 03fa21559a)
2010. dec. 16. 11:20

Téged plasztikai sebész műtött?

Nekem az első éjszaka volt nagyon pocsék, talán aludtam 2-3 órát összesen, utána már egyre többeket, de nekem 2,5 év után is olyan, mint volt. Akármennyire is fájt az első 1-2 napban, bármikor bevállalnám újra, minthogy lapátfülekkel éljek.

2010. dec. 16. 09:13

Sziasztok!

25 éves vagyok,3-om éve csináltattam a füleimet.Nah én többet soha!(ez az én véleményem,nem akarok senkit megrémiszteni!)

A műtétet nekem helyi érzéstelenítésben csinálták,nem fájt,amiatt senki ne parázzon.Na de utána!!Nekem egy rémálom volt a fájdalom,akármit csináltam,vettem be,majd be...... a fájdalomtól.Eltelt 1 év és hopp a füleim kezdtek ismét úgy állni,mint előtte,ez nemcsak az én tapasztalatom.Szóval felesleges pénz kidobás volt,habár mindig is ez volt az álmom,h szépek legyenek.

5058. DaNaD
2010. dec. 15. 23:11

Köszönöm ear.

cukii elképzelhető,hogy nem tőlem kéne ezt kérdezned, az eredményt látva :) Ha plasztikai sebész csinálja Neked akkor nyilván a többiek tudnának pontos info-t adni, habár lehet,hogy nem sokban különbözik a kettő hiszen ha úgy vesszük,hogy több porcot vesz ki nekem akkor fejhez simult volna.

De azért elmondom. :)

Azzal kezdem,hogy a műtét egyáltalán nem volt fájdalmas :) Az érzéstelenítő injekció kellemetlen volt de az is csak pár másodpercig, abszolút kibírható :) A szuri után nem fogsz már érezni semmit, hallani nyilván fogod amikor a porcot vágja.. az nekem nagyon fura volt :D nem túl jó hang, de ismétlem semmit nem éreztem.Nekem 1 órás volt kereken fél-fél. Amint megvolt a műtét, bekötik a fejed aztán egy kis pihi az ágyikóban.:)

Amikor kezd kimenni az érzéstelenítő akkor be kell kapni fájdalomcsillapítót és akkor nem lesz baj.Azt sem akarom azért mondani,hogy nem fog fájni ha veszel be fájdalomcsillapítót, mert azért volt olyan estém amikor a gyógyszer mellett is csak hajnali 3 kor tudtam elaludni, de ennyi szerintem belefér.(hullámzó volt, volt amikor egyáltalán nem fáj, főleg amikor feküdtem.Amikor járkáltam vagy ültem akkor kezdett el fájni.) A 4.naptól számítva már sokkal kevésbé fájt akkor már inkább viszketett és kényelmetlen volt a kötés. És amikor leveszik, hát az nagyon jó érzés:) A varratszedésnek sem szabad fájnia...nekem sem fájt kivéve kettő varratot mindkét fülemnél egy-egy,de valószínüleg csak azért mert elég csúnyán bedagadt.

Szóval ne izgulj :) Nem lesz vészes.

Szurkolok Neked :)

5057. cukii
2010. dec. 15. 21:58
Hát,az én zenei hallásom sem tökéletes(bár nem tudom ez kinek a hibája):)Köszönöm,hogy szorítotok,és lehet,hogy az unicumot majd késöbbre hagyom,hátha mégis meglepetésben lesz részem,ha meg mégsem akkor azért kell az Unicum mert Új Külsöm lesz,és azt meg kell Ünnepelnem:)
5056. Ancsurii (válaszként erre: 5053. - Cukii)
2010. dec. 15. 21:52

Dehogy késtel le róla!!!

Én is a műtét előtt mtam, h szép laposra szeretném. A Dokimmal még humorizáltunk is, azt mta, ha túl lapos, akkor romlik a zenei hallásom. Mtam Neki, h nem gond, már úgyis süketülök koromnál fogva...

Na az Unicumtól lesz ám pozitív érzés!!!!

Majd nagyon szorítunk Neked, és okés lesz minden!

5055. cukii
2010. dec. 15. 21:43
DaNaD a műtét mennyire volt fájdalmas???Kérhetnék mindent lépésről lépésre?Köszönöm:)
5054. ear (válaszként erre: 5051. - DaNaD)
2010. dec. 15. 21:42

Szia, DaNaD! Szerintem is úgy lehet, ahogy a többiek írják. Alap, hogy ne fül-orr-gégész végezze a műtétet, hanem plasztikai sebész. Így pár tízezerrel drágább, de akkor biztos az eredmény. Sőt, még a plasztikai sebészek között sem mindegy, hogy kihez mész, bár a 90%-a megbízható szerintem.

A műtét után mindenképpen jobbak a füleid, és az összkép is sokkal jobb szerintem. De az is igaz, hogy egy igazi fülplasztika után sokkal jobban kellene a fejedhez simulnia a füleidnek, mégha nem is teljesen.

Ilyen helyzetben én mindenképpen várnék most egy ideig, amíg meggyógyul a fülem. Ha pedig újra műthető, mindenképpen elmennék egy megbízható oroshoz, aki a véglegesre formálja a füleket.

Ne keseredj el! Minden kérdéseddel bizalommal fordulj hozzánk!

5053. cukii
2010. dec. 15. 21:42
Ancsurii,hogy mondjam meg a dokimnak,azt "de kérhetném,hogy minél laposabb legyen???"ezzel azt hiszem már elkéstem,dehát csak nem járuk ugy,és rosszabb csak nem lesz...Majd megiszok pénteken pár Unicumot,és akkor tuti pozitívan állok elébe:)
5052. Ancsurii (válaszként erre: 5050. - Cukii)
2010. dec. 15. 21:36

Biztosan rendben lesz minden, ne izgulj!!!

Sztem akkor van gond, ha kevés a kimetszett porc.

Beszélj a műtét előtt a dokiddal, h tuti lapos legyen!

És csak pozitívan!!!!

5051. DaNaD
2010. dec. 15. 21:31

Engem 8.án műtöttek és 14 vették le a kötést és egyből a varratokat is kiszedték.Mindkét fülemnél volt olyan varrat amit alig talált meg mert úgy meg van dagadva hátul..fájt is amikor keresgélte.

csokimókus - Aranyos Vagy :) köszönöm

5050. cukii
2010. dec. 15. 21:28
Sziasztok!Olvastam amiket,irtatok...eddig is rendesen paráztam a műtéttől,és hogy nem ugy sikerül majd ahogy szeretném,de most aztán már eléggébevagyok t_va...mittől alakul ki a nem kívánt eredmény???Csak mert én szombaton megyek műtétre...
5049. Ancsurii (válaszként erre: 5040. - Viki:-))
2010. dec. 15. 21:19

Én 6. napon, még kötéssel a fejemen is felvettem a 12 kg-os kisfiamat, sőt a műtét estéjén valahogy leesett az ágyról, és gondolkodás nélkül felkaptam, szerencsére semmi baj nem lett, de utána filóztam, h ez rosszul is elsülhetett volna.

Én műtét után hamar úgy éreztem, h totál rendben vok, de én homeos bogyókat is szedtem, amik nekem sokat segítettek.

Sztem mindenki érzi, h mikortól, mennyit bír...

De a nőgyogyis dolog hihető fedősztori.

Nyugi!!! Minden rendben lesz!!!

5048. Ancsurii (válaszként erre: 5031. - DaNaD)
2010. dec. 15. 21:07

Sajnálom, h így jártál!

Az tényleg baj, h nem beszéltétek meg előre, bár alapból úgy gondolnám, h igyekeznek a lehető leglaposabbra alakítani, hisz mindegyikünknek elmondták kötéslevételkor, h még jön előrébb. De az, h ilyen lett a füled, egyáltalán nem a Te hibád!!!

Biztosan fog még változni, de sajna visszább nem megy. A kötéslevétel után pár napig, talán 2-3 hétig is, az éjszakai pántozás után reggel a fejemhez tapadt, aztán pár perc múlva megint előre jött, normál állapotra. Sztem ez addig van így, amíg a porc teljesen meg nem gyógyul.

Egyszer már végigcsináltad, ha zavar ki fogod bírni másodjára is!

2010. dec. 15. 21:00
DaNaD látszik, hogy műtve lett, annyira azért nem áll el, de nem úgy néz ki, ahogy kéne egy fülplaszika után :( Bár azért bevallom, nem néz ki rosszul az összkép :P
5046. Ancsurii (válaszként erre: 5018. - Kittybébi)
2010. dec. 15. 20:56

Sziasztok!

Nekem azt mták műtét után, h a 7. nap előtt semmiképp nem szabad kivenni a varratokat. Ha pár nappal tovább vannak bent, az semmi problémát nem okoz, de a korai varratszedésből gond lehet. Igazából azt nem tom, h mire gondoltak, de látszott, h ez komoly.

5045. DaNaD
2010. dec. 15. 20:35
Tettem vissza képet, holnapig fent hagyom.
2010. dec. 15. 20:10
Én is műtét után pár héttel emeltem nehezebbet, elmentem gyalog bevásárolni....hát nagyon nem esett jól a füleimnek, még szerencse, hogy csak az utca végében voltam, mert is sok volt :S De szerencsére azon kivül, hogy akkor fájtak más bajuk nem lett.
2010. dec. 15. 20:08

DaNaD, nem láttam a képeket, de nagyon sajnálom, hogy így jártál. Ne hagyd magadat lebeszélni, mert nem a környezetednek kell, hogy tetszenek a füleid, hanem neked.

Sajnos itt már többször megírtam én is, ill. mások is, hogy akiket nem plasztikai sebész műtött, hanem sima sebész vagy fül-orr gégész az így járt, szinte mindenki. Nekem is felajánlotta anno egy sima sebész doki, hogy megműt, de az itt olvasottak miatt nem mentem hozzá, pedig sokkal olcsóbb lett volna, mint a Jósvay. Sajnálom, hogy ennyire pórul jártál, szerintem mindenképp szedd össze magdat meg a pénzt és fuss neki mégegyszer.

Azt pedig ne gondold, hogy te vagy a hibás, nem a te dolgod volt, hogy magyarázzál neki, hanem neki kellett volna a műtét előtt megbeszélni ezt veled, sajna itt is látszik, hogy nem hozzáértő ember.

Viki, nyugi nem lesz gond, Jósvay ügyes, neked is szuper füleket csinál majd, én a sajátommal teljes mértékben elégedett vagyok és akiket ő műtött, még senki nem panaszkodott rá szerencsére. Szerintem nagyon szimpatikus ember, kedves.

Nekem azt mondta, hogy 6 hétig kell mellőzni a sportot.

5042. Kittybébi (válaszként erre: 5040. - Viki:-))
2010. dec. 15. 20:06

Viki!

várjuk a képet Tőled is!!:)

5041. Kittybébi (válaszként erre: 5040. - Viki:-))
2010. dec. 15. 19:59

Szia!

Köszi:)

Jósvay doki profi fülben, uh jó kezekben leszel, ne aggódj:)

Én is nagy sportember vagyok, uh nagyon szenvedek a mozgás hiányától. Jövő héten lesznek 5 hetesek a füleim:) de úgy döntöttem, hogy ezt az évet már vhogy kibírom sport nélkül, tehát kb. 7 hetesen kezdek el sportolni. A minap emeltem egy nehezebb tárgyat, és jelzett a fülem, hogy nem kéne. Futni, kocogni sem mertem még, mert ugye az is beindítja a vérkeringést és féltem a füleimet.

Lájtosan buliztam, táncoltam azt bírta a fülem, de azt gondolom ez annyira nem mozgatja meg az embert, mint amikor Te táncolsz.

Hát hogy mit mondj????....hivatkozz másik műtétre....pl. vmi nőgyogyi dologra, az úgysem ellenőrízhető mint egy másik műtétes dolog pl. mandula, vakbél,sérv stb.

5040. Viki:-)
2010. dec. 15. 19:46

Ú srácok most olvastam végig az elmúlt idő kommentjeit! DaNaD nem láttam a képeket biztosan leszedted már de nagyon sajnálom, ha tényleg nem sikerült:(!Én is félek nagyon , hogy valami baj lesz bár reménykedem:)

Kittybébi és indigóó iszonyat szépek a füleitek:)

Engem Jósvay fog műteni nemsokára. Róla ugye jók a tapasztalatok? Titeket ő műtött?Mesélnétek kicsit róla aki tud?

Még azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek műtét után mennyi idő múlva sportolhatok?(ezt Ancsuriitól már kérdeztem de a ti tapasztalataikra is kiváncsi vagyok) Mert elég komolyan táncolok ami ugyan nem nagyon ugrálós csak latin táncok, de mégiscsak sport és nem tudom hány hétig kell kihagynom az edzéseket?!Meg nagyon meg sem szeretném mondani, hogy a műtét miatt nem sportolhatok, szerintetek mit mondjak?

5039. Kittybébi (válaszként erre: 5038. - 6e7dcbd3c8)
2010. dec. 15. 18:50
Köszi:)))
5038. 6e7dcbd3c8 (válaszként erre: 5036. - Kittybébi)
2010. dec. 15. 18:32

Köszi:-))))

Én is a tiédet:-))))))))

5037. DaNaD
2010. dec. 15. 18:28

Hmm :(

Rendben van.Köszönöm szépen a segítséget! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook