Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fülműtét - lyukas dobhártya "foltozgatása". Volt-e már valakinek? fórum

Fülműtét - lyukas dobhártya "foltozgatása". Volt-e már valakinek? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
124. Ella26
2017. ápr. 21. 10:41

Sziasztok!


Egy olyan kérdésem lenne, hogy a bal dobhártyám évek óta lyukas és meg kéne operálni viszont tegnap kiderült, hogy a jobb is lyukas. Kérdésem tehát az lenne, hogy vajon egyszerre megoperálják-e a kettőt és ha igen akkor meddig kell vele kb otthon maradni?

Illetve hallottam olyat is, hogy vkinek egyensúlyzavara lett és fél évig kellett otthon maradnia, erre hány százalék esély van illetve volt e már vki aki így járt?


A válaszokat előre is köszönöm :)

123. Szidag
2012. okt. 4. 20:13

Nos, akkor most tudjuk, hogy mi a "csoda" vagy sem?

Engem ket napja mutottek, elvileg minden rendben ment.

Az lenne a kerdesem, hogy tudja-e valaki, ilyenkor mire kell figyelnem vagy mitol kell ovnom a fulem?

Valaszaitokat elore is koszonom

122. Szidag
2012. szept. 20. 10:47

En most keszulok mutetre es fogalmam sincs, hogy mennyit es mikor adjak a dokinak. Nem sokat voltam korhazba, ezert fogalmam sincs ezekrol a dolgokrol.

A dokit ma fogjak bemutatni es betervezi a mutetet.

Aki tud ebben tanacsot adni, kerem valaszoljon.

121. lisa65
2011. okt. 30. 07:09

Na hogy az okosak még okosabbak legyenek!


A lyukas dobhártya nem gyógyul magától, azt sajnos plasztikázni kell. Ha lyukas marad, akkor gyöngydaganat fejlődik ki, ami roncsolja előbb-utóbb a halócsontokat, kifejlődhet agyhártyagyulladás és egyéb komoly baj.


Tavaly nekem meg volt a dobhártyaplasztika, miután elég rég lyukas volt már, sajnos gyöngydaganat is volt, melyet eltávolitottak. Igy szükség volt második műtétre! Ezen is túl vagyok, szerencsére komolyabb baj nélkül megúsztam. Jó a hallásom is és tökéletes a dobhártya is.

De sajnos vannak azok az emberek, akik elhanyagolják, későn mennek orvoshoz, és bizony most is volt a kórházban olyan páciens, akinek már a negyedik műtétje volt, mert elhanyagolta és bizony sokkal több bajt szedett össze.


Én nem vitatom, hogy vannak dolgok, amelyeket meg lehet oldani, helyre lehet hozni más alternativ gyógymódokkal is, de ez a baj nem olyan!

Amig pici a lyuk, addig akár ecseteléssel is megoldható (sejtszaporitó) de ha nagyobb a lyuk, sajnos csak a műtét marad.

2010. nov. 27. 15:33
Kérlek segítsetek. A kisfiám dobhártyája az egyik orvos szerint lyukas a másik szerint nincs rajta semmi. Tudtok e Budapesten megbízható jó diagnosztát? Nagyon várom a válaszaitokat.
119. Veronika27 (válaszként erre: 118. - 35491a860f)
2010. jún. 3. 15:41

Rendben, kíváncsian várom priviben!


A mi biztosításunk nem drága, havi 24 eurót fizetünk, a másik biztosítást a munkahely állja.

A 24 euró nem kötelező, de így kapunk csak ingyen gyógyszert és kórházi ellátást. A munkahely általi biztosítás csak sürgősségre terjed ki.

Szóval mi inkább fizetünk, és milyen jól tettük... Az idén már 3 betegség átment a páromon, szóval többszörösen visszahozta az árát. Pedig nem egy gyenge fájú a drága.

118. 35491a860f (válaszként erre: 117. - Veronika27)
2010. jún. 3. 15:15

Szívesen elmondanám a gyógymódot, ami az én számomra gyógymód volt. Ezt azért hangsúlyoznám ki, mert nem biztos, hogy mindenkinél beválik, hiszen, mint írtam, ahány ember, annyi féle, és mindenkinél más-más gyógymód a leghatásosabb.


Viszont itt a fórumon mivel vannak hitetlenkedő ellenlábasaim, így szinte biztos vagyok benne, hogy minden második mondatomban belekötnének. Másodsorban pedig ez egy olyan gyógymód, amibe a túlzottan realista emberek nem szoktak hinni és előszeretettel "kövezik meg" azt, aki mégis...


Szóval, szeretnék mindenféle konfliktust elkerülni, mert nincs kedvem ahhoz, hogy olyan embereknek bizonygassak, akiknek kicsi a hitük, így ha valóban érdekel, leírom privátba.


Nálunk is jobb lenne, ha csinálnának végre valamit ezzel az egészségügyi rendszerrel, amelynek következtében eltörölnék, sőt büntetnék a hálapénzt elfogadó orvosokat. Már csak azért is, mert aki adja a hálapénzt, az a negyedét sem kapja meg havonta, mint az az orvos, aki megkapja ezeket a hálapénzeket. És bizony vannak olyan szakterületek az orvostudományban, ahol valóban hazaviszi egy orvos havonta a félmillió forintot a hálapénzekből + a fizetését. És még ők háborognak....! De ez egy másik témakör.


Én sem vagyok megfizetve, mégsem várok el senkitől hálapénzt és nagyon rosszul érezném magam lelkileg, ha valaki meg akarna vesztegetni.


Viszont úgy hallottam, hogy külföldön a biztosítások nagyon drágák és nem is bírja mindenki fizetni, főleg az USA-ban.

117. Veronika27 (válaszként erre: 115. - 35491a860f)
2010. jún. 3. 14:49

Köszönöm!

Megkérdezhetem, hogy mitől múlt el?


Tudom, hogy a magyar orvosok a hálapénzre utaznak :S

De mivel itt nincs ilyen, ezért nem is tapasztaltunk olyan dolgokat, mint te. Itt jól fizetik az orvosokat, szerintem a hálapénz fogalmát sem ismerik...

Sőt mivel más az eü. rendszer, ezért ha fizeted mindkét biztosítást, akkor a gyógyszerek is ingyen vannak a gyógyszertárban (kivéve bizonyos gyógyszerek, de nem sok).

116. 35491a860f (válaszként erre: 113. - Lolita63)
2010. jún. 3. 10:40

Kedves Lolita63!


Nem ismersz engem, így ne próbálj másokat megvezetni, hogy én te szerinted milyen vagyok!


És ha már itt tartunk, akkor mondd lisa65 és TE miért bántasz engem és miért próbálsz leírni így mások előtt??????????? Vagy azért, mert ti ketten összefogtatok ellenem, nektek szabad "csak úgy" 1-2 kósza rosszindulatú megjegyzést tenni rólam én meg tűrjem szó nélkül???


Nem kell tettetned magad, mert nincs olyan ember, akinek az agyát nem cseszték volna már fel az okoskodó emberek és emiatt ne veszítette volna el a türelmét és ne mondott volna 1-2 oda nem illő szót! Nekem is felszökött az adrenalinszintem, amikor a 66-69-es hsz-ekben írtam, amit írtam.

De látom mindent elkövetsz, hogy ezt ellenem fordítsd, pedig biztos vagyok benne, hogy veled is előfordult már! Szóval, ha ezt nézzük, akkor az egész világ gyerekes a te szavaiddal élve, ugyebár? Te is...


De tudod, mit?

Nem érdekel az egész úgy ahogy van, mert két ilyen minta ember, mint ti vagytok úgyis kimagyaráz mindent, hogy saját magatokat jó színben tüntessétek fel.

115. 35491a860f (válaszként erre: 112. - Veronika27)
2010. jún. 3. 10:32

Igen, ezt teljesen megértem, mert én is így voltam a legelején. Amikor jöttek a fájdalmas fülgyulladások, annyira elviselhetetlen volt, hogy az volt az első, hogy rohantam a fül-orr-gégészetre. Viszont az orvosok egyik kézből a másikba adtak, és totál az volt az érzésem, hogy basszus ezek csak kísérletezgetnek rajtam a különböző gyógyszereikkel, de ők maguk sem tudják, hogy mi a fenét kellene tenni. Ráadásul, az a főorvosnő, akihez sokáig jártam kezelésre sem ásta bele magát jobban abba, hogy kiderítse fülpanaszaim legmélyebb okát, hanem rögtön első nekifutásra műtétet javasolt, amibe bele is mentem volna, ha ő hajtotta volna végre, mert ez a főorvosnő kedves volt a maga nemében, viszont ő átpasszolt engem egy főorvos úrhoz, aki egy szemét, bunkó modorú beképzelt pöcs, és aki csak a hálapénzre utazott volna, de beszélni olyan megalázó módon beszélt velem, hogy azt az életbe soha senkinek nem kívánom, annyira megalázó volt.


Szóval, ha ilyen orvosokba futsz bele, elmegy a maradék életkedved is. Igen, biztos, hogy valahol van 1-2 nagy szaktudású, rendes orvos, de ezeknél a dokiknál mind mélyen a zsebedbe kell nyúlni, és ezt meg nem mindenki teheti meg, mert akkor a számlák miből lesznek kifizetve? Nem mindenki kap fél millió forintos fizetéseket, mint azok a dokik, akik a hálapénzekből ennyit visznek haza minden hónapban.


Egyébként én abszolút nem kísérletezgettem itthon. Én már úgy voltam vele, hogy már teljesen feladtam, az járt az eszembe, hogy már úgyis minden mindegy. Aztán beszéltem egy nagyjából velem egyidős lánnyal, aki elmondott nekem valamit, amiben én abszolút nem hittem, mégis a kíváncsiság kedvéért kipróbáltam. Úgy voltam vele, hogy úgysem veszíthetek vele semmit, hát miért is ne??? És én voltam a legjobban megdöbbenve, hogy ez a dolog hatásosabb volt a legdrágább gyógyszereknél, orvosi kezeléseknél is. Most pont emiatt leszek kíváncsi a dokim arckifejezésére, hogy mit fog szólni hozzá. Szerintem el sem fogja hinni, hogy én nem jártam másik dokihoz, aki meggyógyított volna, pedig nem volt több orvosnál, mert nagyon kibuktam tőlük.


Azért írtam, hogy lisa65 kidumált, mert szerintem ő abban a hitben élt, hogy én már nem olvasgatom ezt a fórumot, de miért ne tenném, hiszen én indítottam és ezért próbált froclizni engem a hátam mögött, mert ha annyira a szemembe akarta volna mondani, akkor hozzám intézte volna e szavakat. Mindegy ezen nem vitatkozom. Ő meg Én tudjuk mi a szitu, de engem már nem érdekel az ügy, mert mindenki azt gondol, amit akar, én meg tudom, hogy az én fülbajommal mi az igazság. Már csak azért is, mert attól, hogy ő már több műtéten is átesett, még nem biztos, hogy mindenben igaza van, mert ahány ember, annyi féle és lehet, hogy ami az egyik ember hasonló fülbajára gyógyír volt, az lehet, hogy a másik emberére hatástalan lesz, mert mindenkinek másképp reagálja le a szervezete a betegségeket és a gyógyszereket, gyógymódokat is. Mégis ő sokszor úgy beszélt velem, mintha 6 diplomás orvos lenne, és csak és kizárólag az lenne igaz, amit ő mond. Pedig a világ sokkal tágabb, mint ahogy azt ő elképzelte. Most mennem kell


Nektek kívánok sikeres gyógyulást és nagyon-nagyon sok egészséget!

114. Lolita63 (válaszként erre: 109. - Veronika27)
2010. jún. 2. 20:46

Főzzél sok finomat,kényeztessed,ápoló kis kezeid és a szerelmed meggyógyítják.

Jobbulást kívánok!

2010. jún. 2. 20:45

Kedves cherry30!!!

Mondd miért bántod és írod így le lisa65-öt?

Itt azért vagyunk a fórumon,hogy egymásnak segítsünk,tanácsot adjunk.

Te pedig,nagyon gyerekesen viselkedsz,nem tudom milyen idős lehetsz,de egy érett nő nem ír olyanokat,mint Te!! Lásd: 66-69-es hozzászólásodat.

112. Veronika27 (válaszként erre: 111. - 35491a860f)
2010. jún. 2. 16:27

Szia!

Nem dumált ki a hátad mögött, hisz ide írt a fórumra, nem pedig privátba és egyáltalán semmi rosszat nem írt.

Szerencséd, hogy magadtól rendbejött a füled, ha olvastad a mi példánkat, akkor láthatod, hogy járhattál volna sokkal rosszabbul is.

Persze aláírom, hogy sok hozzá nem értő orvos van, de Magyarországon is lehet lelkiismeretes, nagy szaktudású, emberséges orvost találni.

Azért ha már megtörtént a baj és nagy a fájdalom, a fenének van kedve otthon kísérletezgetni...

111. 35491a860f (válaszként erre: 100. - lisa65)
2010. jún. 2. 14:49

Szia!


Nem kell a hátam mögött kidumálni, mert azzal saját magad minősíted. Ugyanis az a hölgyemény én vagyok. Egyébként fülemmel kapcsolatban: orvos nélkül sikerült megszüntetnem a fülfolyásomat, még március legelején és 3 hónapja teljesen tünetmentes vagyok! Nem folyik a fülem, nincsenek fülgyulladásaim, és ami számomra a legeslegnagyobb öröm a világon, hogy kitisztult a hallásom.


És kicsit érdekes, hogy amíg orvoshoz jártam kezelésre, elég sokáig, addig soha nem történt meg a várva várt javulás a fülbetegségemmel kapcsolatban!!!!! Addig csak szenvedtem, mint egy kivert kutya!


Viszont amint én alaposan beleástam magam a témában és itthon, a magam csendességében és nyugalmában tettem ellene, azóta tünetmentes vagyok. A hallásom pedig szintén minden erőlködés nélkül, akár hiszed, akár nem, egyik napról a másikra kitisztult. Olyan volt, mintha egy nagyon erős dugót húztak volna ki a fülemből, vagy aki átélt már fülmosást és érzékelte, hogy utána sokkal tisztábban, erősebben, hangosabban hall mindent, na kb. ilyen érzés volt nekem, amikor kitisztult a hallásom.


Most készülök visszamenni a régi dokimhoz (már időpontom is van), hogy neki is megmutassam a "csodát" és megkonzultáljam vele, hogy a szervezetem hogyan produkálhatott teljesen magától és teljesen váratlanul ekkora eredményt jó irányban.


Száz szónak is egy a vége. Nem mindig az orvosok azok, akik segíteni tudnak. Sőt.....néha sokkal többet ártanak, mint gondolnád. Örülj neki, hogy neked pozitív élményeid vannak a magyar orvosokkal kapcsolatban, de sajnos még mindig sok a kontár a szakmában, mert az igazán jó dokik mind külföldön vannak.

110. lisa65
2010. jún. 2. 12:21

Az is nagyon jó, segit a gyógyszerek felszivódásában is, ha finomakat eszik!

Remélem, hogy mostmár Te is nyugdotabb vagy!

2010. jún. 2. 11:39

Hát nagyon ápolni nem kell, szegénykém alszik a gyógyszerek miatt.

De sajnos ugye fogyott, így próbálok neki jókat főzni:)

108. Lolita63 (válaszként erre: 106. - Veronika27)
2010. jún. 2. 11:32
Vigyázz rá,legyél hűséges ápolója. Biztos otthon gyorsabban gyógyul. A közelséged már fél gyógyulást jelent.
2010. jún. 2. 10:54
javítva: adag
2010. jún. 2. 10:53

Tegnap hazaengedték, de naponta kell vinnem vissza kontrollra, tisztításra.

Közben akkora agad antibiotikumot kell szedni, amitől én tuti kidőlnék :S Meg kapott valami port, ami gombásodás ellen van, a váladékozás miatt.

Hétfőn mondják majd meg, hogy mikortól mehet dolgozni.

A karja piros és fáj is még az infúziótól.

2010. jún. 1. 19:48
Szia!Veronika27! Hogy vagytok?
104. lisa65
2010. máj. 31. 16:52

Jól teszed! Ez az ő érdeke is!

Bár szerintem be is fogja látni mostanra már.

103. Veronika27 (válaszként erre: 102. - lisa65)
2010. máj. 31. 16:49

Hát nem tudom, lehet volt köze hozzá.

Sokszor mondtam már, hogy a kezére csapok. Eztán be is tartom...

102. lisa65
2010. máj. 31. 16:34

Piszkálta? Akkor még az is lehet, hogy ő magának sértette meg a dobhártyáját és igy gyulladt be!

Ne engedd neki! Nem szabad!

101. Veronika27 (válaszként erre: 100. - lisa65)
2010. máj. 31. 16:22

Igazából a páromnak is volt gyerekkorában gond a fülével.

De egyébként az elmúlt 2 évben kétszer ki is mosták neki. Hiába mondom, hogy ne piszkálja. Remélem, ebből tanult.

100. lisa65
2010. máj. 31. 16:20

Igen szerencsére! De vigyázzon a vizre és a huzatra a későbbiekben is.

Mondjuk nekem mindig sok gond volt a fülemmel már gyerekkoromban is! De mióta megműtötték és a dobhártyát helyreállitották a hallásom tökéletes lett. Egy darabig tud a dobhártya is regenerálódni, de ha túl sok gyulladás éri és kifakad,sokat folyik a fül, akkor azt jelenti, hogy a dobhártya már nem képes begyógyulni magától, akkor szükség lehet a műtétre, ugyanis a hallószervek is károsodhatnak a nyitott dobhártya és az állandósult gyulladások esetén.

De szerencsére úgy látom nállatok ez nem áll fenn, ugyhogy teljesen megnyugodhatsz ezzel kapcsolatosan. Ha esetleg beleolvastál itt az előzőekbe akkor láthattad, hogy van egy hölgy akinél már ez az állandósult vissza-vissza térő fülfolyás fent áll, de nem hajlandó elfogadni a segitségünket. Pedig nem akartunk neki rosszat, de hát ezt mindenki maga tudja. Én minden esetre úgy voltam vele, hogy megelőzöm a nagyobb bajt és inkább megműtettem, hiszen minden fülész orvos ezt is tanácsolta.

2010. máj. 31. 16:04

Huhh ezek jó hírek!

Nem tudtam, hogy a dobhártya is képes regenerálódni annyira, hogy rendbejöjjön a hallás!

98. lisa65 (válaszként erre: 97. - Veronika27)
2010. máj. 31. 16:00

Igen a viztől lehet, nekem is attól volt.

Az jó akkor nem is kell majd műteni! A gyulladás miatt lyukadt akkor ki, vagyis kifakadt.

Tényleg figyeljetek oda rá és ha fáj, vagy váladékozik, vagy a hallással van gond azonnal menjetek orvoshoz vele. A vizzel is vigyázzatok ne menjen bele!

Persze ha a lyuk begyógyul a hallás is rendbe jön!

97. Veronika27 (válaszként erre: 96. - lisa65)
2010. máj. 31. 15:38

Szegény, te is jól megjártad... Neked mit mondtak, mitől alakult ki? Mert páromnak azt mondták, hogy huzatot kapott, vagy víz ment bele.

Műtétről nem beszéltek. Annyit mondtak, hogy zsugorodik a lyuk és hamarosan jobban fog hallani.

96. lisa65 (válaszként erre: 95. - Veronika27)
2010. máj. 31. 15:32

Igen ismerem én is ezt. Nekem karácsony előtt gyulladt be, illetve én először csak azt éreztem, hogy bedugult a fülem, mintha viz ment volna bele. Egy napig elég rosszul hallottam rá, aztán elmúlt. A két ünnep között viszont elkezdett váladékozni és fájni is. Én is elmentem a kórházba az ügyeletre, ahol antibiotikumot adtak, de nekem sem használt. A végét pedig már tudod, hogy megműtötték februárban.

Lehet, hogy neki nem is kell műteni, mert helyre jön! Ne izgulj mostmár csak egy-két nap és otthol lesz veled!

95. Veronika27 (válaszként erre: 94. - lisa65)
2010. máj. 31. 15:21

Hát nagyon fájt szegénynek a füle!

Először az ügyeleten kezdtünk múlt hét előtti csütörtökön, aztán a háziorvosa írt fel antibiotikumot, azt beszedte, lassan javulgatott, de nem kellő mértékben. Aztán elkezdett váladékozni, majd a kontrollon a háziorvos írt beutalót, aztán fogták bent múlt hét szerdán.

Már nem váladékozik neki, fújogatja orvosi utasításra, hogy ne legyen nedves belül.

Holnap még megnézik kamerán, aztán kiderül, hogy jöhet-e haza.

1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook