Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Függöny radiátor előtt fórum

Függöny radiátor előtt (tudásbázis)

18. globus (válaszként erre: 17. - ,zumba)
ápr. 10. 13:28

Panelok mind ilyenek. Ennek egyik oldalán radiátor, ott műanyag fal, másik ajtó, padlóig üveges.

Én egybefüggő padlóig érőt vettem, ha ki szeretnénk nyitni az ajtót, akkor elhúzzuk.

17. ,zumba (válaszként erre: 16. - Globus)
ápr. 10. 13:20
Ehhez már lakberendező kell.
16. globus
ápr. 7. 19:33

Itt egy példa. 3 darab?

[link]

15. globus
ápr. 7. 19:32
Hogyan legyen azon az ablakon, ami egyben van az erkélyajtóval? Az hülyén veszi ki magát, ha közepéig ér. Vágjuk el ket darabra? Bal oldalon földig, jobb oldalon radiátorig, nem tudom... lefotóztam, megmutattam enteriőrösnek. Szerinte ide egyértelműen hosszú.
ápr. 7. 16:12
Minden függönyöm radiátor felett van. Semmi bajuk és még esztétikusak is.
13. A Nyuci (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 7. 13:37
Á, azt nem. Az nem oszt, nem szoroz szerintem.
12. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 7. 11:32
Én nyáron hosszú függönyt teszek, fűtésszezonban rövidet. Fütyülök az eleganciára vagy esztétikára. Így praktikus.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - A Nyuci)
ápr. 7. 11:00
De fényáteresztőt is?
ápr. 7. 10:36
Nekem is jobban tetszik a hosszú. Télen mögé hajtom. Ha előtte van a sötétítő, nagyon sokat elfog a fűtésből.
9. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 7. 09:14
Szerintem az nem von el hőt.
8. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 7. 07:35

Működő fűtőtestet nem takarnék le semmivel.

Amit írsz, hogy milyen finom anyag a függönyöd még radiátor esetén sem használnám. Majd ha vége a fűtési időszaknak.

A sötétítés redőnnyel megoldott.

Volt olyan lakásom, ahol ezt dupla függönnel oldottam meg. Az ablak mindkét oldalán 2-2 függöny. Egy hosszú, a látvány miatt és egy valóban a sötétitésre. Így nem kellett a sötétítőt a fűtőtest elé húznom. Nappal, dupla karnissal a hosszú eltakarta a rövidet.

7. liliom10 (válaszként erre: 5. - Liliom10)
ápr. 7. 07:21
A sötétítő nem ér le a földig, csak a radiátor felső szélétől lejjebb 10-15 cm-rel. Előtte van - a szoba felé, a radiátor előtt- a fehér átlátszó függöny, az ér földig.
ápr. 7. 06:27

Éppen aktuális nálam.

Eddig padlótól -30 cmre volt függönyöm,radiátor ajtó mögött volt.

Most ablak alatt van a radiátor és nem lesz hosszú a függöny. Nem fogom eltakarni.Értelmét nem látom,nekem így tetszik.

5. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 6. 23:18
A leghidegebb hónapokban éjszakára a radiátor és a párkány közé bedugom a sötétítő függönyt. Nappal nem kell, akkor nincs behúzva, kell a fény.
4. Regin_a (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 6. 22:58

Igazad van

De minden függöny egy ablakot takar ami alatt egy radiátor van. Nyilván lassabban melegiti át a szobát sőt kevésbé mert a melegedő levegőt elsőre a hűvösebb ablakra irányitja, még ha az két vagy több rétegű argon töltésű ablak is

Próbáld ki, max. felvarrod a függöny alját.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Regin_a)
ápr. 6. 22:33
Szerintem sokkal esztétikusabb és elegánsabb ha földig ér a függöny itt nem szabványról van szó hanem esztétikáról
2. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 6. 22:31

Milyen szabvány szerint kell a függönynek a földig árni?

Jobb helyeken a radiátor felett vége a függönynek

Igen, ha lyukacsos légáteresztő függönyt raksz jobban átmegy/jön rajta a hő

Mit akarsz tudni, hány %-kal jobb az amolyan függöny vagy hány fokkal lesz melegebb a lakás?

ápr. 6. 22:06
Sokkal szebb ha a függöny a földig ér, viszont nyilván ablak alatt van a radiátor mint a legtöbb helyen, sötétítő függöny radiátor elé szó sem lehet róla...korlátozza a hőt, viszont amire én kíváncsi vagyok az a fényáteresztő függöny, viszonylag vékony pici két ilyen lyukacsos anyagú, vajon ez mennyire korlátozza le a hőt, van valakinek fényáteresztő függöny a radiátor előtt, mit tapasztalt?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook