Függöny radiátor előtt (tudásbázis)
Panelok mind ilyenek. Ennek egyik oldalán radiátor, ott műanyag fal, másik ajtó, padlóig üveges.
Én egybefüggő padlóig érőt vettem, ha ki szeretnénk nyitni az ajtót, akkor elhúzzuk.
Működő fűtőtestet nem takarnék le semmivel.
Amit írsz, hogy milyen finom anyag a függönyöd még radiátor esetén sem használnám. Majd ha vége a fűtési időszaknak.
A sötétítés redőnnyel megoldott.
Volt olyan lakásom, ahol ezt dupla függönnel oldottam meg. Az ablak mindkét oldalán 2-2 függöny. Egy hosszú, a látvány miatt és egy valóban a sötétitésre. Így nem kellett a sötétítőt a fűtőtest elé húznom. Nappal, dupla karnissal a hosszú eltakarta a rövidet.
Éppen aktuális nálam.
Eddig padlótól -30 cmre volt függönyöm,radiátor ajtó mögött volt.
Most ablak alatt van a radiátor és nem lesz hosszú a függöny. Nem fogom eltakarni.Értelmét nem látom,nekem így tetszik.
Igazad van
De minden függöny egy ablakot takar ami alatt egy radiátor van. Nyilván lassabban melegiti át a szobát sőt kevésbé mert a melegedő levegőt elsőre a hűvösebb ablakra irányitja, még ha az két vagy több rétegű argon töltésű ablak is
Próbáld ki, max. felvarrod a függöny alját.
Milyen szabvány szerint kell a függönynek a földig árni?
Jobb helyeken a radiátor felett vége a függönynek
Igen, ha lyukacsos légáteresztő függönyt raksz jobban átmegy/jön rajta a hő
Mit akarsz tudni, hány %-kal jobb az amolyan függöny vagy hány fokkal lesz melegebb a lakás?
További ajánlott fórumok:
- Ha van egy 30 °C-os radiátorunk, és ebből kettőt veszünk, majd mindig többet és többet, növekedni fog a hőmérséklet?
- Miért nem fűti be az egyébként forró radiátor a gyermekem szobáját?
- Hogy lehetne elérni, hogy folyton legalább langyos legyen a radiátort? Cirkó keringteti a radiátorokban a meleg vizet, azaz azzal fűtünk.
- Ha a radiátort a fal színére szeretném festeni, lefesthetem a falfestékkel?
- Szeretnék narancsot szárítani, de mivel nem radiátoros fűtésünk van sütőben próbálnám meg! Van valakinek tapasztalata idő, hőfok?
- Radiátor előtt lehet a számítógép?