Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Franciakrémes barnás tetejét hogyan csináljátok, hogy puhább kenhető legyen? fórum

Franciakrémes barnás tetejét hogyan csináljátok, hogy puhább kenhető legyen? (tudásbázis kérdés)


16. feher tulipan (válaszként erre: 14. - Gummy)
2009. márc. 7. 15:39
Majd ha megsutotted,megkerlek ird meg hogy milyen lett es a recit is,nagyon erdekelne!Esetleg ird meg nekem ha megkerhetlek:)
2009. márc. 7. 15:35
én rendes csokoládéval szoktam csinálni forrógőz felett megolvasztom a csokoládét és 2kanál olajjal higítom és lehet kennimeg 1óra mulva enni
14. Gummy
2009. márc. 7. 15:35

Most elkezdtem keresgetni a neten, hátha van, és találtam egyet, majd ezt is kipróbálom:


"Karamell-fondant úgy készül, hogy 20 dkg cukrot egy edénybe addig melegítjük amíg barnás nem lesz.Nem kell túl sötétre pirítani!Majd hozzáöntjük az 1dl vizet és sürűre főzzük. A tűzről levéve kavargatjuk és mikor opálosodni kezd bele keverünk 5-6 dkg vajat.Így nem lesz törékeny és finomabb is lesz."


Kiváncsi vagyok, melyik fajta fog a cukrászdaihoz hasonlítani.

13. béka603 (válaszként erre: 8. - Gummy)
2009. márc. 7. 15:31
Igen,ez az amit a 9-es hsz-ben leírtam.
12. 3a92f8d690 (válaszként erre: 11. - 3a92f8d690)
2009. márc. 7. 15:23
tudod az olyan amiben a Mignont vonják be !Tehát a fr krémesre is olyan kell csokiban:-))
2009. márc. 7. 15:22
Fondánt szoktak rákenni felénk próbáld ki rá a dr oetketeset!!!
2009. márc. 7. 15:21
12dkg porcukor,2csomag karamellás pudingpor,2ek étolaj,3-4 ek forróvíz.kikeverni,rákenni,és másnap lehet szeletelni.
9. feher tulipan (válaszként erre: 8. - Gummy)
2009. márc. 7. 15:19
ja,ez valamilyen karamellkrem az tutti,de azt nem tudom hogy kell
2009. márc. 7. 15:17

Én soha nem láttam még csokisat.


[link]

Ilyen krémet keresek.

2009. márc. 7. 15:17
Sziasztok, nos én szoktam olyat csinálni,hogy a cukrot ugye melegítem és felolvasztom és mikor már jó, akkor tejszínt teszek bele és attól nem lesz kemény,de ki kell tapasztalni az arányokat...lehet bele csokit is rakni :) Én nem sütire szoktam,csak úgy magában karamella ként... és minél tovább főzöd annál keményebb lesz,ha megszikkad :)
2009. márc. 7. 15:15
legalabbis en azt szoktam,10 dkg csokit felolvasztok fel deci olajjal(hanem kemeny lesz) s azt kenem ra.
2009. márc. 7. 15:14
hat en ugy tudom,hogy a tetejen csokimaz van...
4. Gummy (válaszként erre: 2. - Feher tulipan)
2009. márc. 7. 15:14
Ami a felső tésztarétegen van, kicsit világosbarnás krém.
2009. márc. 7. 15:13
Most hogy végre sikerült a tészta és a krém, már csak azt kellene megtudnom, hogyan kell a süti legtetejére a barnás karamellás (vagy milyen) krémet készíteni, hogy ne olyan kemény legyen mint a dobostortán, hanem puhább.
2009. márc. 7. 15:13
csokira gondolsz?
2009. márc. 7. 15:12
Franciakrémes barnás tetejét hogyan csináljátok, hogy puhább kenhető legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook